INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  TURCIA - ISLANDA 0-3

După ratarea calificării, turcii "vor sânge": ”Lucescu, Demiroren și Arda luați-vă de mână și părăsiți fotbalul turcesc!”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2017 10:14

Aducerea tehnicianului de 72 de ani, susține jurnalistul Erman Toroglu în Fotomac, ”e ultima rușine comisă de Federație”. Românului i se impută că a făcut prost echipa și ”tactic n-a adus nimic” în meciul pierdut cu Islanda, 0-3.   

Mircea Lucescu e de două luni pe banca reprezentativei Turciei și deja i se cere demisia. Deși mandatul lui e să califice echipa la Euro 2020, jurnaliștii nu-i pot ierta că a ratat-o pe aceea la Mondialul din Rusia în "decisivul" cu Islanda (0-3), de la Eskișehir.

"Lucruri oribile"

"Lucescu, Demiroren și Arda Turan luați-vă de mână și părăsiți fotbalul turcesc! Nu spun «dispăreți» pentru că sunt un gentleman", a tunat reputatul juralist Erman Toroglu în cotidianul Fotomac. El susține că Federația condusă de Yildirim Demiroren "e un fiasco. Face multe lucruri oribile, iar ultima rușine a fost să-l pună pe Lucescu selecționer și Lucescu să-l readucă pe Arda Turan în echipă".

"Vinovat!"

Deși vineri seară n-a stat pe bancă, fiind suspendat, presa turcă îi reproșează tehnicianului român că a contat din nou pe trei jucători "expirați": Mehmet Topal în centrul defensivei, "unul dintre marii vinovați pentru dezastrul cu Islanda", conform cotidianului Turkiye, Arda Turan, "care nu mai joacă de luni bune la Barcelona", și Emre Belozoglu în linia mediană: "Ei n-au fost în stare nicio clipă să susțină atacul".

"Arhitectul șef al dezastrului"

Și nu e singurul cap de acuzare la adresa lui Lucescu. "Cel mai important e că selecționerul n-a venit cu nimic din punct de vedere tactic. Pe teren a fost o echipă care n-a știut ce să facă. N-a avut nicio organizare în faza ofensivă", a subliniat același Turkiye în cronica partidei. Iar Fotomac a dat verdictul: "Românul a fost arhitectul șef al dezastrului de la Eskișehir!". 

2 eșecuri și o victorie are Lucescu pe banca Turciei: 0-2 cu Ucraina (d), 1-0 cu Croația (a) și 0-3 cu Islanda (a)

2019 e scadența contractului semnat de Luce cu Federația turcă. Dacă se califică la CE 2020, va fi prelungit automat cu un an

2.500.000 €pe an câștigă tehnicianul român la turci

"Nu numai jucătorii, ci și antrenorii au fost nepregătiți pentru meciul cu Islanda" Turkiye, cotidian turcesc

"În alcătuirea primului unsprezece, Lucescu a făcut multe alegeri greșite. Dintre care trei, Topal, Emre și Arda, capitale" Milliyet, cotidian turcesc

"Într-un meci crucial pentru calificare, turcii n-au avut nicio idee de joc. Au fost total dezorganizați în apărare" Bild, tabloid german

"Nu poți să pui politica înaintea meseriei"

La înlocuirea sa, în minutul 60, Arda a zâmbit provocator, ceea ce i-a scos din sărite pe jurnaliștii turci. "Nici disciplină nu e la națională! Lucescu l-a convins pe Arda să revină din motive politice. Nu poți să pui politica înaintea meseriei", l-a criticat același Erman Toroglu pe tehnicianul român. 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  07 Octombrie 2017, 22:01
Postat de steaua1986forever pe 07 Octombrie 2017, 13:18

Lucescu in general a antrenat echipele de club unde se stia dinainte ce urmeaza: in Ucraina, campionatul era impartit in sfera politica, singura problema a avut-o atunci cand rusofonii de la Kiev au prins ceva posturi prin guvern dar si atunci a fost usor cand aveai omul care controla Ucraina, in Turcia la fel, se stie dinainte cine ia campionatul si cine retrogradeaza, la fel si in Rusia, el nu a reusit nici macar la echipa lui Putin sa ia campionatul, va dati seama, e un mare semn de intrebare........acum a venit la echipa lui Erdogan, a fost numit tot politic dar...uite ca nici aici. Cum se face ca Lucescu antreneaza numai prin state nedemocratice?

stiu,e slab ,printre ultimii in top 10 in istoria ROmaniei !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Octombrie 2017, 15:12
Postat de Marinescu Johnny pe 07 Octombrie 2017, 13:47

Ce ciuda au romanii pe Lucescu

Asta ar trebui sa-l faca sa fie mandru. Inseamna ca a realizat ceva in viata. Daca era o mediocritate, romanii l-ar fi ignorat, daca era o nulitate sau un tradator, i-ar fi facut statuie si l-ar fi venerat. Il urasc? Normal. S-a ridicat dintre ei si a facut ceva pentru tara.

1681772155166863
Lo Marius  •  07 Octombrie 2017, 14:53

...dar cand lua Romania, 3-0 acasa cu Lituania cum era?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează