INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA

Scrisoare devastatoare a unui jurnalist croat la adresa clasei politice: "Stați departe de națională, ați dus poporul spre mizerie și disperare!"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 15:03

Croația a făcut un turneu mondial de vis, ajungând până în finală, unde a pierdut în fața Franței, 2-4.

Exasperat de fapul că politicienii din țară încearcă să-și aroge merite pentru parcursul de senzație al naționalei la Mondial, jurnalistul Igor Premuzic a redactat o scrisoare în care pune la punct clasa politică din Croația. 

"Această generaţie a arătat că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de ţara din care face parte, buget sau modul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situaţiei dificile în care se află Croaţia. Croaţia este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, guvernată de unii oameni consideraţi ca fiind membri ai unei organizaţii criminale. Croaţia este ţara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani.

Azi, în Croaţia, mulţi oameni nu reuşesc să-şi acopere nevoile de bază, tinerii nu-şi permit să-şi plătească educaţia, sistemul sanitar se prăbuşeşte, iar cel juridic este corupt. Le cer politicienilor şi tuturor reprezentanţilor autorităţilor care au dus poporul spre mizerie şi disperare să stea deoparte de echipa naţională a Croaţiei.

Nu sunteţi bineveniţi la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să interacţionăm cu voi. Voi sunteţi cei care aţi făcut din Croaţia una din cele mai sărace ţări din Europa. Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deşi Croaţia are mai mult de 1.000 de kilometri de coastă. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinţii lor sunt şomeri şi nu au ce să le dea de mâncare. Cei din cauza cărora se petrec asemenea lucruri la noi în ţară nu sunt bineveniţi în vestiar.

Vă rog să ne respectaţi decizia, să nu purtaţi tricouri cu însemnele naţionalei şi să nu vă folosiţi de succesul nostru ca să vă promovaţi imaginea. Nu faceţi decât să luaţi din meritele noastre", se arată în scrisoarea deschisă.

Vezi și:

EXCLUSIV Insider în Croația » Fostul căpitan al lui Dinamo a analizat parcursul de vis de la Mondial » Ce impresii i-a lăsat președintele noncoformist al țării și cum explică diferențele dintre fotbalul românesc și cel croat

Impresionant! Gestul croaților după Mondial: donează TOȚI BANII copiilor defavorizați

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
10153836040333310
Blonder DC  •  23 Iulie 2018, 18:14

Aha,ati schimbat titlul,acum o saptamana cuvintele apartineau antrenorului Croatiei. Mai bine stergeati articolul,dar na,trebuie sa va luati banul.Cat despre informare si deontologie profesionala....hm...mai bine pastram tacerea.

xnread
xnread  •  18 Iulie 2018, 19:12

Acesta e articolul nu-I așa?:) https://dalicom.eu/otvoreno-pismo-hrvatskoj-javnosti-zlatka-dalica-izbornika-hrvatske-nogometne-reprezentacije/ ;) :) Din ce am citit în reacții pe Facebook se afirma că un anume Premuzic ar fi autorul, dar nu-mi pot da seama, însă un altul decât activistul ,, Frontului Muncitoresc " - acesta https://www.facebook.com/igor.premuzic.50?__nodl :);)

xnread
xnread  •  18 Iulie 2018, 18:52
Postat de Robert Adam pe 18 Iulie 2018, 18:34

Este fără îndoială un fake, vă rog să verificați sursele, regulă de bază a jurnalismului. Scăpări mai pot surveni, vrem să le corectați, iar GSP să își mențină standardele de calitate.

Vă salut. Nu domnule, se pare că respectivul este un activist al ,, Frontului Muncitoresc " croat.:)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează