INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - CELTIC 2-0

CFR CLUJ - CELTIC 2-0 // VIDEO + FOTO » CALIFICAREEE!!! CFR Cluj merge în primăvara europeană, după 2-0 cu Celtic!

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2019 19:55

CFR Cluj a învins-o pe Celtic, scor 2-0, în ultimul meci din Grupele Europa League, și s-a calificat în „16”-imile competiției.

Petrescu a realizat miracolul, echipa lui le-a depășit pe unele cu mult mai bune și continuă în Europa League. Calificarea produce bani, o imagine mai bună și reabilitează rolul antrenorului într-o țară în care tehnicienii sunt dirijabili cu telecomenzile patronilor.

Când Mbaye Niang juca la AC Milan, Bordeianu era la Dorohoi, în "C". CFR a învins-o totuși pe Rennes a lui Niang și în Franța, și la București. În 2016, Andrei Burcă era un fundaș oarecare de la FCM Bacău, din liga a doua românească, și i-ar fi plăcut să fi avut măcar ocazia și banii pentru a cumpăra un tricou al lui Celtic. Să joace deja împotriva trupei din Glasgow arăta ca un vis exagerat. Avea deja 23 de ani.

Deac servește pentru 2-0

Și mai sunt detalii de pomenit. Immobile e atacantul titular al naționalei Italiei. Nimeni din Franța nu se va gândi să-l convoace pe Billel Omrani, oricâte goluri ar da el la CFR! Acestea erau premisele de la tragerea la sorți care a fixat grupa Clujului: Lazio, Celtic, Rennes. Vișiniii au dat peste cap toate datele și au fixat o concluzie greu de explicat în calcule cu sume de pe transfermarkt: CFR merge în primăvara Europa League, ies din competiție Lazio și Rennes, cluburi mai bogate, cu fotbaliști mai buni și cu activitate în campionate cu mult mai tari decât e al nostru. Ce are Clujul de a izbutit să răzbată?

A avut și noroc, însă norocul nu poate să explice rezultatele din șase meciuri parcurse în grupă și nu justifică nici succesele din preliminarii.

Antrenorul trebuie să fie secretul acestei formații cu talent mediu, cu organizare ca a unei armate spartane teleportate prin timp și cu ambiție de maratonist căruia nu-i trece prin cap să renunțe la cursă nici când se află în pragul leșinului. Petrescu n-a făcut suma valorii fiecărui jucător în parte, el le-a înmulțit calitățile într-o echipă cu toate piesele potrivite ca la carte. Deac nu e cel mai tehnic fotbalist din campionatul românesc, dar dă două pase decisive grație insistenței cu care urmărește fazele, el se agață de adversari și de toate mingile. Balonul sare haotic dintr-o respingere, Deac îl transformă în cadou pentru oamenii din atac.

Din pălărie, Bursucul a scos o echipă tare

Ciprian pasează dintr-un corner la golul lui Burcă și apoi îi potrivește mingea lui Djokovici aproape de linia porții. La 2-0, lumea sărbătorește pe tribunele metalice ale unui stadion pe care CFR și-a forțat succesul. Era Paszkany-Mureșan a născut performanțele, invizibilii Nelu Varga și Marian Copilu au resuscitat clubul când se apropia de faliment, nu de primăvara europeană.

Cu fiecare meci bifat în grupa aceasta au crescut și șansele de calificare, și frica de o ratare la limită, dureroasă. Petrescu a exprimat clar teama lui, spectatorii s-au legat și de un posibil eșec al lui Lazio la Rennes, un scenariu în care vișiniii s-ar fi calificat și pierzând jocul cu Celtic. Oamenii au urmărit live video pe telefoane meciul din Franța, ca pe o soluție de rezervă. În locul aparatelor radio din lemn, pe care căutai undele rotind butoane mari, minitelevizoare portabile bune de purtat pe stadioane. 

Rennes câștigă cu 2-0 și același rezultat e în Gruia. Magie și tehnologie! Din piesele unui aparat de radio vechi, Petrescu a construit o imagine full HD în care fotbalul românesc nu mai arată chiar atât de urât. 

CLASAMENT GRUPA E

CFR Cluj - Celtic 2-0

CALIFICARE! CFR CLUJ O ÎNVINGE PE CELTIC, SCOR 2-0, ȘI OBȚINE ACCEDEREA ÎN „16”-IMILE EUROPA LEAGUE!

min. 86: Culio centrează prin fața porții adverse, dar Golofca nu ajunge la minge

min. 79: Deac scapă singur cu Gordon, însă ratează, portarul scoțienilor având un reflex de marcă

⇒ Fanii creează o atmosferă superbă în Gruia: „CFR, victorie” este cântecul care se aude pe stadionul din Cluj!

min. 70: GOOOOOOL DJOKOVIIIIIC! Clujenii se desprind pe tabelă, iar calificarea în primăvara europeană este foarte aproape!

min. 57: Arlauskis prinde mingea trimisă de Griffiths cu capul de la 11 metri

min. 51: Ce șansă irosim! Deac scapă singur cu Gordon, care are o intervenție incredibilă!

min. 49: GOOOOL CFR! Burcă marchează cu o lovitură de cap din cornerul executat excelent de către Ciprian Deac!

min. 48: Traore se bate cu fundașii lui Celtic, trage puternic, mingea sa este deviată și formația din Gruia obține un corner!

⇒ A început actul secund!

+16 FOTO

⇒ Pauză la Cluj: 0-0! La acest scor, campioana României este calificată în „16”-imile Europa League!

min. 44: Johnston, unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren, driblează mai mulți jucători ai formației lui Dan Petrescu și trage puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Arlauskis

12.000 de spectatoriasistă la meci

min. 41: Bordeianu șutează puternic de la 14 metri, însă balonul său este interceptat de Bitton înainte de a ajunge pe spațiul porții

min. 36: OCAZIE MARE CFR! Traore trimite cu o lovitură de cap puțin peste poartă centrarea primită de la Deac

min. 32: Arlauskis reține fără probleme mingea șutată de Bitton de la 35 de metri

⇒ CFR este evident echipa mai motivată, în timp ce în jocul lui Celtic se observă un aer relaxat

min. 25: Același Traore irosește o acțiune bună de atac a clujenilor, ivorianul nereușind o pasă simplă

min. 18: Prima ocazie a meciului! Omrani combină la 16 metri cu Traore, francezul trage puternic, iar portarul lui Celtic e nevoit să intevină decisiv!

min. 17: Griffiths preia în jurul punctului cu var. Scoțianul nu a izbutit să producă pericol la poarta lui Arlauskis, acesta greșind complet execuția

⇒ Începutul meciului este echilibrat; nicio echipă nu și-a impus stilul de joc până acum

min. 10: Robertson primește mingea direct de la portarul Gordon, încearcă angajarea pentru Griffiths, dar fundașii CFR-ului sunt atenți și opresc atacul scoțienilor

min. 5: Culio scapă de adversari în partea stângă, însă pasa sa este blocată de Bitton și nu mai ajunge la Traore

min. 2: Lacina Traore reia pe lângă poartă centrarea primită de la Ciprian Deac, la primul corner al clujenilor

⇒ A început partida!

Fanii lui Celtic au cântat You'll Never Walk Alone la Cluj

Echipele de start

CFR: Arlauskis - Susic, Burcă, Cestor, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac, Traore, Omrani 
Rezerve: J. Fernandez - Pașcanu, Luis Aurelio, A. Păun, Golofca, Hoban, Peteleu 
Antrenor: Dan Petrescu 

Celtic: Gordon - Bauer, Jullien, Bitton, Bolingoli - Robertson, Ntcham - Sinclair, Morgan, Johnston - Griffiths
Rezerve: C. Hazard - Taylor, Bayo, Ajer, Forrest, Savoury, Dembele 
Antrenor: Neil Lennon 

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj) 
Arbitru: Halis Özkahya (Turcia)

VEZI ȘI:

CFR - CELTIC // VIDEO Dan Petrescu, înaintea meciului decisiv din Europa League: „Ar putea fi cel mai trist moment din carieră! Celtic ar câștiga titlul în România cu echipa a 3-a”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (322)
1174981895855452
András Bodor  •  13 Decembrie 2019, 13:24

Cand in locul lunganului lent si bleg, Traore, veti aduce un atacant veritabil, CFR va merge si mai sus. Succes!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  13 Decembrie 2019, 09:05
Postat de Nello Milano pe 13 Decembrie 2019, 08:04

DESPRE CFR SCRIETI CATEVA RANDURI DAR DACA ERA ECHIPA *** *** ( FCSB ) UMPLEATI SI CANTUL LAPTOOULUI CU OSANALE MULT IUBITULUI SI PRETUITULUI CIOBAN *** .MI-E SCARBA DE VOI SI DE GROAPA ASTA DE GUNOAIE IN CARE TRAITI .ROMANIA

Dar de mizeriile pe care le scrii nu ți-e scârbă? Tu rămâi acolo, în paradisul milanez, departe de groapa asta de gunoaie în care trăim noi, amărâții. Rămâi. La coadă la Caritas Ambrosiana...

danny_l
danny_l  •  13 Decembrie 2019, 08:54

Bravo CFR,bravo România, avem nevoie de cât mai multe echipe să joace în grupe,că să ridicăm coeficientul care este foarte jos, felicitări Cluj.

Vezi toate comentariile (322)
Comentează