INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - SLOVAN

FCSB a trimis către UEFA lista de jucători cu care atacă intrarea în playoff-ul Europa League! 5 portari și doar 9 fotbaliști de câmp valizi!

FCSB va juca cu Slovan Liberec pentru calificarea în playoff-ul Europa League
FCSB va juca cu Slovan Liberec pentru calificarea în playoff-ul Europa League

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 10:11 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 15:59

FCSB a trimis către UEFA lista de jucători pe care se bazează pentru meciul cu Slovan Liberec de joi, care contează pentru turul III preliminar al Europa League. 

Roș-albaștrii trec printr-o perioadă delicată, lotul lor fiind decimat de COVID-19. Nu mai puțin de 13 fotbaliști sunt în acest moment diagnosticați cu coronavirus!

Marți s-au testat la Gigi! Azi la UEFA 

Toți jucătorii din lotul FCSB, inclusiv cei care săptămâna trecută au ieșit pozitivi, au fost retestați ieri, la clinica lui Gigi Becali. Dintre toți "pozitivii", doar Florin Tănase a ieșit negativ. Și dacă va fi confirmat azi, la testul oficial cerut de UEFA la clinica agreată (Synlab), el ar putea juca mâine seară. 

Buș, Miron, Crețu, Vlad, Moruțan, Coman, Buziuc, Pandele, Vână sau Briceag n-au participat la testele de azi, pentru că ei au ieșit pozitivi și ieri. Deci n-au nicio șansă să joace contra lui Slovan Liberec. Protocolul UEFA obligă o echipă cu jucători pozitivi să obțină un alt test negativ al acestora, înaintea testării oficiale cerute de forul de la Nyon!  

  • Meciul dintre FCSB și Slovan Liberec, programat joi, 24 septembrie, de la ora 20:30, va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro.

Lista trimisă de FCSB către UEFA pentru meciul cu Slovan Liberec

Lista trimisă la UEFA conține în total 26 de fotbaliști, 5 dintre aceștia fiind portari. În acest moment, doar 9 dintre fotbaliștii de câmp de pe listă sunt valizi. 

  • Portari: Straton, Ducan, Udrea, Niga, Vlad;
  • Fundași: Crețu, Panțîru, Briceag, Miron, Cristea, Perianu, Pantea;
  • Mijlocași: Simion, Moruțan, Vînă, Ion, Olaru, Pandele, Horșia, F. Tănase, Popescu
  • Atacanți: Coman, Buș, Petre, Man, Buziuc

FCSB mai poate adăuga 2 fotbaliști pe listă până la finalul acestei zile. Cel mai probabil, unul dintre aceștia va fi Ștefan Cană, fundașul central pe care FCSB l-a readus de la Farul în urmă cu câteva zile. 

Cum ar putea arăta echipa celor de la FCSB cu Slovan: 

Straton - Pantea, Simion, Cană, Panțîru - Fl. Tănase, Perianu, R. Ion - Man, Ad. Petre, Horșia
*valoare lot: 11,17 milioane de euro

Există și Lista B

FCSB a trimis la UEFA și o listă B, pe care se află 25 de nume, printre care Ardelean, Popescu sau Trif (rezerve la 3-0 cu FC Argeș). În caz că din lista A nu vor rămâne suficienți "negativi" pentru a completa echipa la meciul cu Liberec, pot juca și cei de pe lista B, însă doar dacă au sub 21 de ani și sunt de cel puțin 2 ani în cadrul clubului.

Pariorii o scot pe FCSB din Europa! Cotă uriașă la calificare pentru echipa lui Becali

Cine are coronavirus la FCSB:

  • Ovidiu Kurti - kinetoterapeut
  • Marius Popa - antrenor de portari
  • Thomas Neubert - preparator fizic
  • Horea Codorean - preparator fizic
  • Sorin Cristof - kinetoterapeut
  • Bogdan Stoica - analist video
  • Marius Ianuli - team-manager
  • Andrei Miron - fundaș central
  • Darius Olaru - mijlocaș central
  • Iulian Cristea - fundaș central
  • Andrei Vlad - portar
  • Ovidiu Popescu - mijlocaș
  • Ionuț Vînă - mijocaș
  • Sergiu Buș - atacant
  • Andrei Pandele - mijlocaș
  • Alexandru Buziuc - atacant
  • Florinel Coman - atacant
  • Olimpiu Moruțan - mijlocaș
  • Marius Briceag - fundaș
  • Valentin Crețu - fundaș

7 sunt accidentați!

Pe lângă problemele legate de coronavirus, FCSB mai are și 7 jucători accidentați: Fl. Coman, Târnovanu, Nedelcu, L. Filip, Soiledis, Șut, Oaidă

FCSB a cerut amânarea meciului! Răspunsul, în orele următoare

Aseară, în regim de urgență, FCSB a solicitat UEFA ca meciul de joi cu Slovan să fie reprogramat sâmbătă. “S-a trimis în regim de urgență o astfel de solicitare. Forul european permite asemenea practici în cazuri excepționale, iar acum chiar este un caz excepțional. Adresa s-a trimis ieri, pe seară, și acum se așteaptă un răspuns”, au declarat oficialii echipei.

Dacă UEFA își va da acordul, asta înseamnă că jucătorii vor trece din nou prin două runde de testare! Joi dimineața la clinica patronului, iar pozitivii care ies negativi de această dată vor putea face și vineri dimineață testarea UEFA, urmând ca rezultatele să le primească în doar câteva ore.

Ce se întâmplă cu meciul cu Poli Iași

În condițiile date, partida cu Poli Iași din campionat va fi și ea reprogramată. Meciul trebuia să se joace duminică seară, de la ora 21:45, în Copou. “E un caz nefericit. Ajutăm orice echipă care trece prin așa ceva, nu vrem să câștigăm la «masa verde». Dacă putem sigur vom ajuta, indiferent despre cine vorbim, așa e normal și firesc” a fost mesajul președintelui Ciprian Paraschiv, la Digi. 

Și oficialii LPF au intrat imediat în gardă: “Așteptăm decizia UEFA! Deja am luat legătura cu partenerul media și suntem pregătiți de orice scenariu. Trebuie să avem grijă de sănătatea jucătorilor și sperăm ca totul să fie bine la final”.

Alte știri despre FCSB:

Dennis Man își rupe concurența! Are cifre mai bune decât toți jucătorii cu profil ofensiv din națională, dar a fost ignorat de Rădoi

FCSB - Slovan Liberec, amânat pentru sâmbătă? Ultima variantă apărută pentru meciul din Europa League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (238)
108022913946097
Traian Pavelescu  •  23 Septembrie 2020, 17:13
Postat de catalynn pe 23 Septembrie 2020, 16:20

Bănuiesc ca pana Luni Dinamo nu are meci, așa-i!? :-))))))) Buuun, i get it, dar de parastasul FC fcsb organizat de cehi unde bomboana de pe coliva are forma de CoViD, cine mai rade!? :-))))

Sinistru, macabru, ridicol! O simpla trompeta corodata de cazarma primitiva! Înșira cu o nonșalantă, data de ignoranta și neamprostie, enormități, ineptii, venin! Asta este personajul ridicol care îl ridica in slavi pe generalul “erou” Mihail Lascăr, cel care a semnat decretul de înființare a Clubului Stalinist Anacronic in 1947! La o prima cautare se poate vedea ca Mihail Lascăr a fost un trădător mârșav, întors in țara calare pe tancurile sovietice și cu o mare contribuție la bolsevizarea armatei și a țării. Ăștia sunt “personalitățile”, “eroi” susținuti de acest bezmetic și atunci nu mai mira nimic ce vine de la o sursa infestata, insalubră!

moshu.cu.sacul..
moshu.cu.sacul..  •  23 Septembrie 2020, 16:36

Gata, log out!

Silvio
Silvio  •  23 Septembrie 2020, 16:34
Postat de roja__azul pe 23 Septembrie 2020, 16:25

Si eu! Gata, ne "vedem" luni, toate cele bune! Va salut pe toti cu cel mai al *** repect!!:))))

Talentul paraseste forumuul! Dacaaa stii cum zic! :)))) -> log.out

Vezi toate comentariile (238)
Comentează