INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CORONAVIRUS

VIDEO Dezvăluirile lui Sergiu Hanca, martor la protestele masive din Polonia: „Dacă se întâmplă asta, ar fi o perioadă mai neagră decât cea de după război”

Polonia, una dintre țările din Europa unde numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant, se confruntă cu proteste masive.
Polonia, una dintre țările din Europa unde numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant, se confruntă cu proteste masive.

Articol de - Publicat luni, 26 octombrie 2020 12:56 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 17:31

Polonia, una dintre țările din Europa unde numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant, se confruntă cu proteste masive. Oamenii au ieșit în stradă, nemulțumiți de noile restricții impuse de guvern.

Aflat în Cracovia, al doilea oraș ca mărime din Polonia, Sergiu Hanca a explicat cu lux de amănunte situația în care se află polonezii și motivele pentru care protestele de stradă au escaladat în ultimele zile. În week-end, protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine, galeriile echipelor de fotbal fiind și ele prezente în cele mai importante orașe din țară. 

„Numărul cazurilor a crescut. Din ce văd și eu la televizor, lumea a început să iasă în stradă. Oamenii vor muri mai degrabă de foame decât de COVID dacă se va continua așa. Au închis restaurantele, poți să-ți cumperi doar la pachet sau să ți se livreze acasă. Cracovia e un oraș turistic. Cu închiderea restaurantelor, turiștii clar nu vor mai veni, iar orașul va suferi din acest punct de vedere. Lumea e clar nemulțumită.

Protestele sunt la nivel național. Au fost și în Varșovia, în Cracovia. Lumea începe să iasă peste tot. Oamenii vor să fie lăsați în pace, să muncească. (...) Aici s-au dat deja restricții, e obligatoriu cu mască peste tot. Acest lucru, cu închiderea restaurantelor, a provocat puțină vâlvă. Mai sunt și războaiele lor politice și lumea a început să iasă în stradă.

Sergiu Hanca: „Galeriile echipelor de fotbal au ieșit în stradă”

Inclusiv galeriile echipelor de fotbal din Polonia au participat la mișcările stradale din aceste zile: „Vor protesta până când vor obține ceea ce își doresc”, susține fotbalistul.

„Toate galeriile de la toate echipele de fotbal din Polonia au ieșit în stradă. Vor ieși din ce în ce mai mulți și vor protesta până când vor oține ceea ce își doresc, adică să aibă o viață normală și viața să continue așa cum e. Pur și simplu, nu ai ce să faci. Ne chinuim de atâtea luni să luptăm cu acest virus și nu reușim să facem nimic”, a mai spus Hanca. 

11.742 de cazuride coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore, în Polonia. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 127.872

Fără alt lockdown în Polonia: „Ar fi o perioadă mai neagră decât cea de după război”

Recent, după ce Cracovia a cucerit Cupa Poloniei, câțiva jucători, printre care și Sergiu Hanca, au mers în vizită la președintele Andrzej Duda (în prezent infectat cu COVID-19). Președintele Poloniei exclude varianta unui nou lockdown, temându-se de repercusiunile financiare pe care țara le-ar avea de îndurat.

Am fost în vizită la președinte și a spus că e foarte dificil să mai fie un lockdown cum a mai fost în martie-aprilie. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi o perioadă mai neagră decât cea de după război! Cred că președintele va face tot posibilul să evite acest lucru. 

El se gândește la oameni, la siguranța lor, dar se gândește și la traiul lor. Cei care trăiau de pe o zi pe alta vor fi foarte afectați, atunci trebuie să ai grijă și de ei”, a mai spus Hanca. 

Eu nu înțeleg cum, în unele țări, lumea este speriată de COVID, dar în Ungaria, la Ferencvaros - Ujpest, stadionul a fost plin. Acolo nu mai este COVID? Din punctul meu de vedere, e mai ușor să combați virusul pe un stadion. Poți să lași 25% din capacitate, e aer liber 
- Sergiu Hanca

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Pandemia din Franța prin ochii unui român stabilit la Paris: „E ca în timp de război. Avem o problemă mare”

VIDEO Alexandru Bourceanu, afacere inedită în plină pandemie: „E inconștiență, nu curaj”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează