SPORTURI  »  BOX  »  INTERVIU

EXCLUSIV Lucian Bute, dezvăluiri despre marile sale „lupte” cu kilogramele: „Te deshidratai, erau 35 de grade și nu mai era lichid în tine”

Lucian Bute // FOTO: Guliver/Getty Images
Lucian Bute // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2019 19:03

Lucian Bute (39 de ani), unul dintre cei mai reprezentativi pugiliști din istoria României, s-a retras în urmă cu două luni din boxul profesionist. La două luni de la acel moment, Bute s-a destăinuit într-un interviu-eveniment acordat Gazetei Sporturilor.

Bute a vorbit fără menajamente despre cele mai importante momente ale carierei, inclusiv despre sacrificiile constante la care sunt supuși boxerii înaintea meciurilor. Totul în contextul în care Lucian a fost de-a lungul carierei ținta unor critici privind greutatea sa.

- Lucian, vorbeai de momentele grele, dar cu slăbitul, să intri în categorie nu e greu?
- Nu e greu. Îți asumi totul. Nu a fost niciun impediment pentru mine că trebuia să fac slăbire. Și am slăbit mult, toată viața am slăbit. Am făcut toate categoriile de la 45 de kilograme la 81. Și la amtori și la profesionism. Când boxam la 76 kg veneam în categorie de la 88. Slăbeam 10-12 kilograme. Nu era ușor.

- Erau momente când nu mâncai absolut nimic?
- Nu era situația să nu mănânci deloc, aveam nutriționist. Problema era mai mare cu apa. Te deshidratai. Erau 35 de grade afară, și tu te pregăteai cu treningul pe tine. Intram în saună câteodată și nu mai curgea nimic. Nu mai era lichid în tine, practic. Astea-s greutățile dacă vrei să faci performanță.

CV LUCIAN BUTE

  • Născut pe 28 februarie 1980 la Pechea (Galați)
  • Medaliat cu bronz la CM 1999, de la Houston, la amatori
  • În 2003 a trecut la profesionism, semnând cu clubul canadian "Inter box"
  • Campion mondial IBF la supermijlocie, titlu cucerit prima dată în 2007
  • A mai luptat pentru titlul mondial WBC.

Citește AICI interviul integral cu Lucian Bute: „Numele mi-a fost terfelit la «Gala Bute». Care a fost vina mea?” + „După meciul cu Froch, a început declinul carierei mele!”

Vezi și:

Lucian Bute dezvăluie câți bani a câștigat din box, după 37 de lupte la profesioniști! „Sunt bani frumoși, mulțumesc lui Dumnezeu, dar e ceva ce lumea nu știe!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
pma77
pma77  •  17 Iunie 2019, 21:33

Ce trapez de biscuite are Bute in poza asta :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează