SPORTURI  »  HANDBAL  »  EXCLUDERE

Corona Brașov, RETROGRADATĂ după scandalul de dopaj care a zguduit handbalul românesc

Articol de - Publicat vineri, 06 decembrie 2019 18:24

Comisia de Disciplină a FRH a hotărât azi pentru Corona Brașov: „descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională”.

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt erau în lotul României pentru Campionatul Mondial, însă au fost trimise acasă. (Detalii pe larg AICI)

În urma scandalului de dopaj de la Corona Brașov, Comisia de Disciplină a FRH a anunțat prima măsură împotriva echipei de sub Tâmpa. 

„În baza dispozițiilor Articolului 62 aliniatul 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020”. 

Măsura vine ca un trăsnet asupra ocupantei locului 2 în Liga Națională, după cele 11 etape scurse din campionat. Corona avea 26 de puncte, având 8 victorii, două egaluri și o singură înfrângere. Practic, în acest moment, Corona este retrogradată și toate rezultatele îi vor fi anulate. 

Joi, Federația Europeană de Handbal anunțase și ea că gruparea brașoveană este exclusă din competițiile europene, după suspendarea provizorie a celor 17 jucătoare care au recurs la tratamentul de laseroterapie intravenoasă. 

  • (foto: Dan Potor)

Vezi și: 

Un nou cutremur în handbal: Corona Brașov, exclusă din Cupa EHF! Clubul poate face contestație în termen de 7 zile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
spartcapus
spartcapus  •  06 Decembrie 2019, 22:29

Clona fcsb trebuia retrogradata inca de acum 7-8 ani, doar ca frf si lpf sunt aservite ciobanului!

bazinga
bazinga  •  06 Decembrie 2019, 19:57

NASOL MOMENTUL!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează