SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

EXCLUSIV FRH, primele măsuri după scandalul de dopaj: Laslo și Bazaliu OUT de la Mondiale! Cu cine au fost înlocuite + Alexandru Dedu: „Nu riscăm nimic cu naționala României!”

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 19:50

Președintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că federația încearcă să minimizeze impactul acestei întâmplări vizavi de echipa națională. Prima decizie: Cristina Laslo și Bianca Bazaliu NU merg la Mondiale!

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie (Detalii pe larg AICI)
  • Primele reacții oficiale: Alexandru Dedu, președintele FRH - AICI, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului - AICI
  • Pe cine convoacă Tomas Ryde în locul celor trei jucătoare: AICI  

- Domnule Dedu, ați luat vreo hotărâre în legătură cu jucătoarele de la Brașov care vor face sau nu deplasarea în Japonia?
- În momentul de față fetele care au fost notificate de ANAD rămân în țară, celelalte fete care nu au fost notificate de la Corona Brașov vor merge. S-a completat lotul cu două sportive, Anca Polocoșer și Patricia Vizitiu. Sportivele rămase în țară, adică Laslo și Bazaliu, plus Elena Dache, rămân în stand by în funcție de evoluția ulterioară. Așteptăm clarificări apropo de întrebarea simplă: „Este sau nu este dopaj procedura Brașovului?”. Și de aici mergem înainte.

- Vi s-a transmis când veți primi un răspuns de la ANAD sau WADA cu privire la faptele jucătoarelor?
- Știți foarte bine că sunt proceduri care durează luni. Încercăm să avem o clarificare rapidă, dacă este posibil chiar și pe final de Campionat Mondial, ca să putem avea o opțiune în plus la lot. Dar nu o să riscăm sub nicio formă ca echipa națională a României să aibă consecințe de orice alt fel decât cele sportive.

- Toată lumea se întreabă ce riscă acum clubul brașovean.
- Trebuie să înțelegeți că în momentul de față am un singur focus, echipa națională . Federația va încerca să minimizeze impactul acestei întâmplări vizavi de jucătoarele de la echipa națională. Ele nu au nicio vină.

- Vom fi priviți ca oaia neagră la Campionatul Mondial din Japonia?
- Nu cred. S-a luat o medalie de argint de curând echipei Rusiei și sunt priviți cu respect în continuare. Sunt lucruri care se întâmplă, nu de fiecare dată suntem suficient de atenți.

- Nu este un risc luarea în lot a Elizei Buceschi și a Dariei Bucur, și ele jucătoare la Corona?
- Nu mă duc pe partea asta. Este foarte posibil ca această procedură să nu fie considerată doping. Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate. De asta am luat această decizie.

Nr.Nume/PrenumeClub
1Băcaoanu RalucaSCM Rm Valcea
2Anca PolocoșerHC Minaur Baia Mare
3Buceschi ElizaCSM Corona Brasov
4Bucur DariaCSM Corona Brasov
5Ciucă DianaSCM Rm Valcea
6Dedu DenisaCSM Bucuresti
7Dumanska YuliyaSCM Rm Valcea
8Florica CristinaSCM Rm Valcea
9Iuganu Ana MariaSCM Gloria Buzau
10Patricia VizitiuSCM Craiova
11Neagu CristinaCSM Bucuresti
12Ostase LorenaCSM Slatina
13Perianu GabrielaCSM Bucuresti
14Pintea CrinaCSM Bucuresti
15Pristăviță LauraCS Gloria Bistrita
16Udriștioiu AnetaHC Dunarea Braila
17Seraficeanu SoniaHC Minaur Baia Mare
18Zamfirescu MadalinaSCM Rm Valcea

Vezi și:

DOPAJ ÎN HANDBAL // EXCLUSIV Agenția Antidoping a „descins” azi în cantonamentul naționalei de handbal! 6 jucătoare testate

VIDEO EXCLUSIV Ce au făcut handbalistele de la Corona acuzate de dopaj? Iată pas cu pas procedura interzisă de agenția antidoping

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  20 Noiembrie 2019, 10:20
Postat de xac13 pe 20 Noiembrie 2019, 09:23

La mare fix pentru federatie , pot foarte usor sa justifice marele insucces de la mondiale . Gata s-au aranjat !!!

Iar Horatiu s-a razbunat pe Brasov si a nenorocit o tara !!!

xac13
xac13  •  20 Noiembrie 2019, 09:23

La mare fix pentru federatie , pot foarte usor sa justifice marele insucces de la mondiale . Gata s-au aranjat !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează