SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI 20-19

VIDEO SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Dramatism în derby-ul handbalului feminin! SCM Rm. Vâlcea, victorie în ultima secundă

Articol de - Publicat sambata, 21 septembrie 2019 09:56

Derby de România s-a jucat azi la Rm. Vâlcea între campioana SCM și CSM București. Gazdele au câștigat dramatic, la ultima fază, scor 20-19.

Samara da Silva a marcat în ultimele clipe ale partidei de la Rm. Vâlcea și campioana a câștigat incredibil! Vâlcea s-a desprins la 6 puncte diferență și e din nou mare favorită la titlu. 

Meciul de la Rm. Vâlcea între SCM Rm. Vâlcea și CSM București a fost ca pe vremea când Sorin Cârțu antrena la fotbal și băga autobaza în poartă. Așa au jucat și Florentin Pera, și Tomas Ryde. Totul pe defensivă, gândind probabil că apărările câștigă campionate, atacurile doar meciuri.

Cele mai bune jucătoare, portarii!

Multă încrâncenare, mulți nervi, multă tensiune, dar parcă prea puțin handbal. Miza și-a spus clar cuvântul. Cei 3.000 de fani vâlceni care au umplut Sala „Traian” și-au împins favoritele de la spate. Și Vâlcea a început pe val cu 2-0, 3-1.  

„Tigroaicele” s-au așezat însă mai bine în teren și au început problemele pentru gazde. Apărarea din axul central, cu Pintea-Torstensson- Perianu, a fost ca un zid. În atac, Lekici și Pintea au contat doar la CSM, bucureștencele trecând rapid în avantaj. Iulia Dumanska și-a ținut echipa în viață, iar Glibko a fost responsabila cu golurile. CSM a avut mai multă istețime pe final și a intrat în avantaj minim la cabine, 10-9. Denisa Dedu a fost și ea om de bază la CSM, având câteva intervenții incredibile, inclusiv două aruncări de la 7 metri!

Achizițiile, sub așteptări

În partea a doua, CSM și-a pierdut „creierul”, Andrea Lekici simțind dureri la tendonul lui Achile. Chiar și așa, CSM s-a desprins pe tabelă și a pus prima dată trei lungimi între ea și marea rivală: 10-13 și 11-14. 

Florentin Pera a schimbat liniile, noile achiziții Mireya Gonzales și Ann Grete Norgaard dezamăgind în prima repriză. Apărarea a început să funcționeze la parametri înalți, brazilianca Samara și Raluca Băzăoanu bătându-se cu Crina Pintea și Dragana Cvijici. Ultima a fost surpriza CSM-ului, sârboaica revenind pe teren după o perioadă de absență. Când Vâlcea a egalat la 14, iar apoi a luat chiar conducerea, 15-14, parcă toți suporterii erau pe teren! Jucătoarele CSM-ului au părut timorate și fără soluții. Căderea s-a văzut în joc, Vâlcea desprinzându-se la 19-16!

I-a păcălit pe „regii X-urilor”

Mai erau trei minute de joc și toată lumea se pregătea de sărbătoare. CSM a arătat însă ca o echipă mare și a marcat de trei ori consecutiv. 19-19, un minut de joc. Și ținând cont de arbitrii partidei, Robert Harabagiu și Silviu Stănescu din Moreni, supranumiți „regii X-urilor”, toată lumea ar fi pariat că și acum se va termina egal. 

Nu a fost de acord însă brazilianca Samara da Silva. Cu 6 secunde înainte de final, Vâlcea a început ultimul atac, mingea a ajuns la Samara, iar aceasta a catapultat-o în vinclul din dreapta Denisei Dedu. În tribune s-a declanșat "infernul". Urlete și țipete, lumea a intrat pe teren, sărbătorind alături de campioane.

Samara era asemenea lui Neymar când apare pe Copacabana, înconjurată de toți copiii și fanii. 
Vâlcea câștigă în derby și se distanțează la 6 puncte față de CSM București. Vremuri grele pentru „tigroaice”, care iar nu mai stau la mâna lor și așteaptă ajutor de la alte echipe în Liga Florilor. 

SCM Rm. Vâlcea 20 
Dumanska (8 intervenții), Ciucă (1), Batinovici – Samara 1, Elghaoui 1, Băcăoanu, M. Lopez 4, Norgaard, Florica 2, Glibko 4, Fernandez 3, Zamfirescu, Liscevici 5, Gonzales. Antrenor: Florentin Pera 

CSM București 19 
Dedu (12 intervenții), Grubisici – Curea 2, Torstensson 2, Lekici 3, Cvijici, Perianu 1, Klikovac 1, Pintea 5, Chiper-Moisă, Grbici 3, C. Martin 2. Antrenor: Tomas Ryde

CLASAMENT DUPĂ 5 ETAPE 

1. SCM Rm. Vâlcea 15p 
2. Corona Brașov 15 
3. Minaur Baia Mare 10 
4. CSM București 9 
* la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este cel al rezultatelor directe

 SCM RM. VÂLCEA - CSM București 20-19

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Septembrie 2019, 21:24

un meci destul de slab(f multe greseli din partea ambelor echipe)in care portarii au fost cei mai buni(surprinde ultimul gol primit de csm pana atunci Dedu aparase f bine)pb e ca se apropie meciurile din C.L. ,jucand asa ambele echipe pot avea mari surprize,scm are pb in dinamica jocului(nici un contratac)in atac putine solutii(linia de 9m nu stiu daca face fata in cl)inca nu stiu sa se apere la pivot,daca Pera nu scoate un iepuras din joben nu trec de GM,csm cred ca nu are antrenor(lotul e bun)pot juca mult mai bine..

1037972906348855
Emilian Albu  •  21 Septembrie 2019, 19:41

Conducerea echipei de handbal este incapabila. Cum a putut sa aduca o jucatoare ca Mork, care a avut multiple accidentari si ultimi doi ani nu a jucat la Gyor. Perianu este o umbra a celei de acum cativa ani, Constantinescu nu s-a incadrat deloc. Antrenorul Ryde parca este pierdut in spatiu. CE S-A INTAPLAT CU LEKICI DE NU A MAI JUCAT REPRIZA A DOUA ? In repriza a doua s-a vazut lipsa lui Lekici, care poate fi si cauza pierderii jocului. La infrangere a contribuit si baca de rezerve (probabil Neagu) care a primit o eliminare si din acel minut CSM a mers din prost in mai prost. In repriza a doua la CSM nu au existat interi, Tortenson (foarte buna ca si Dedu) a jucat centru. Este posibil ca aceasta victorie sa fie suficienta lui Rm.Valcea sa castige campionatul. Nu cred ca Brasovul sa faca fata pana la sfarsit. Ar fi bine sa mai fie o echipa foarte buna.

10211614552858825
Vergu Alin  •  21 Septembrie 2019, 19:20
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

La ce meci te-ai uitat prietene. Vezi ca arbitrii au venit cu dedicatie de la Bucuresti si tot ati luat-o in mana....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close