SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Simona Halep - Elise Mertens 6-4, 6-4 // FOTO+VIDEO Halep e în sferturi la Australian Open după o nouă victorie în minimum de seturi! Cu cine va juca mai departe

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 04:00

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a învins-o în două seturi pe Elise Mertens (24 de ani, 17 WTA), scor 6-4, 6-4, reușind să avanseze în sferturile de finală de la Australian Open. Românca a făcut un meci extrem de solid și continuă parcursul imaculat de la Melbourne: nu a pierdut niciun set până acum!

  • În sferturi, Simona Halep o va întâlni pe Anett Kontaveit (24 de ani, 31 WTA), care a trecut de Iga Swiatek (18 ani, 56 WTA), scor 6-7(4), 7-5, 7-5. Meciul va avea loc miercuri dimineață, la o oră ce va fi comunicată ulterior de organizatori.

Elise Mertens nu e tocmai adversara pe care să vrei să o întâlntești în fazele superioare ale Grand Slam-urilor, iar ultimul meci direct, pierdut dureros de Halep după ce a condus cu set și break la Doha 2019, putea să cântăreacsă enorm în psihicul Simonei. Doar că jucătoarea noastră și-a lăsat la vestiare orice strop de emoții și a pășit pe teren hotărâtă să nu mai repete greșelile făcute în trecut contra belgiencei.  

Simona Halep și testul de maturitate din primul set

Halep știa că Mertens va încerca să o atace din toate pozițiile, însă românca a venit cu temele făcute pentru acest meci. Defensiva elevei lui Darren Cahill a funcționat la cote maxime, obligând-o pe Mertens să lovească mereu o lovitură în plus. Un joc inteligent i-a adus rapid Simonei un avantaj pe tabelă, 3-1.  

Cum fluctuațiile sunt inevitabile, mai ales în meciurile de o asemenea încărcătură, Halep a scăzut puțin nivelul accelerației, suficient pentru ca belgianca să simtă asta. Mertens a recuperat, și-a construit cu răbdare revenirea și a luat 3 game-uri la rând. 

Părea o ipostază favorabilă pentru Mertens, dar Halep s-a regrupat excelent și, grație defensivei sale de fier și a unor veniri la fileu inspirate, Simona a pus stăpânire pe ritmul jocului și a câștigat 3 game-uri la rând, prin care și-a adjudecat primul set.  

„Când nu-i greu?” Simona Halep și momentul psihologic care i-a adus victoria

Manșa secundă a debutat cu un asediu impresionant al Simonei, care s-a distanțat într-o clipită la 3-0. Selecția loviturilor lui Halep din acele momente de joc a fost una demnă de o dublă câștigătoare de turnee de Mare Șlem: Simona a servit excelent, a atacat cu multă precizie și a reușit câteva passing-uri admirabile din defensivă. 

Deși indiciile duceau către un set la discreția lui Halep, lucrurile au stat puțin diferit. Mertens n-a abandonat lupta, reușind să-și recupereze ambele break-uri după ce și-a ridicat brusc nivelul jocului. Egalată după ce a condus cu 3-0 și 4-2, Simona a rămas însă concentrată, conștientă că va fi penalizată dacă se lasă pradă emoțiilor.   

La 4-4 s-a consumat momentul psihologic al meciului. Halep a irosit inițial patru mingi de break, însă a fructificat-o pe cea de-a cincea. Imediat, Simona n-a mai scăpat situația de sub control și a închis meciul cu serviciu, obținând binemeritata calificare în sferturi la Australian Open. 

Simona Halep - Elise Mertens 6-4, 6-4

6-4, Game, Set, Meci Halep: Simona câștigă game-ul la zero și se califică în sferturi la Australian Open!

5-4, Break Halep: Încă un test de maturitate trecut cu brio de jucătoarea noastră. Simona a rămas concentrată după momentele mai bune avute de Mertens, reușind să anihileze avantajul psihologic pe care belgianca îl avea după revenirea izbutită în set. Halep reușește break-ul la cea de-a cincea oportunitate avută și va servi pentru calificarea în sferturi.

4-4, Break Mertens. Ce păcat! Simona risipește avantajul, iar belgianca reușește să egaleze după ce mai devreme era condusă cu 0-3 și 2-4. Elise a profitat de câteva mingi scurte trimise de Simona și nu a ezitat să vină la fileu pentru a o penaliza pe Halep. 

4-3, Game Mertens: Belgianca nu abandonează lupta și reușește să-și păstreze eficiența arătată în ultimele game-uri. Elise se impune la 15 și vine din nou la un singur game în spatele Simonei. 

4-2, Game Halep: Splendidă evoluția jucătoarei noastre din acest game. Simona n-a arătat momente de slăbiciune și s-a impus la zero, făcând un nou pas spre victorie. 

3-2, Game Mertens: Game-fulger reușit de Mertens. Belgianca reușește al doilea game consecutiv și se apropie din nou pe tabelă. Deși părea învinsă în urmă cu câteva momente, Elise și-a schimbat brusc atitudinea și face eforturi mari pentru a rămâne în meci. 

3-1, Break Mertens: Belgianca își dă seama că nu mai are nimic de pierdut și reușește să recupereze unul dintre cele două break-uri. Simona și-a pierdut puțin concentrarea, pierzându-și serviciul la 15. 

3-0, Break Halep: Simona este de neoprit în aceste momente. Halep lovește cu multă precizie, aproape de linii, continuă să etaleze o defensivă senzațională și mai face un break. 

2-0, Game Halep: Defensivă cu adevărat colosală a Simonei Halep, care revine de la 15-30 și câștigă câteva puncte sclipitoare, consolidându-și avantajul din setul secund. 

1-0, Break Halep: Excelent început de set secund pentru Simona Halep. Jucătoarea noastră a revenit de la 15-40, a luptat exemplar pentru fiecare punct și a reușit break-ul după un schimb în care a dominat-o pe Mertens la toate capitolele. 

⇒ A început setul secund, cu Elise Mertens la serviciu!

6-4, Game, Set Halep: Simona fructifică cea de-a patra minge de set avută și trece în avantajul partidei. Halep nu s-a lăsat descurajată după ratarea primelor trei oportunități de set avute și a închis setul în special datorită serviciului. 

5-4, Break Halep: Bravo, Simona! Jucătoarea noastră se mobilizează excelent pentru acest game, unul dominat cu o autoritate demnă de invidiat. Simona a dictat ritmul punctelor și a împins-o pe adversara sa mai mult în spatele terenului. „Ce tenis bun!”, exclamă și Alexandra Dulgheru. Halep va servi pentru a închide primul set. 

4-4, Game Halep: Simona iese cu bine dintr-un game dificil, în care Mertens a continuat să-și etaleze jocul ei deosebit de agresiv. Halep a gestionat cu mult calm situația, nu a cedat sub presiunea de la 30-30 și a închis game-ul cu o scurtă de efect

3-4, Game Mertens: Belgianca salvează două mingi de break ale Simonei și preia pentru prima oară conducerea în meci. Elise joacă inteligent și o plimbă pe Simona Halpe pe tot terenul, adoptând un stil de joc foarte variat. „Niciodată nu am văzut-o pe Mertens jucând atât de bine contra Simonei”, spune Alexandra Dulgheru, unul dintre comentatorii partidei. 

3-3, Break Mertens: Belgianca profită de cel mai slab game făcut până acum de Simona. Condusă cu 0-30 și 15-40, Simona n-a găsit cheia pentru a recupera avantajul belgiencei. Simona a gestionat cu pasivitate un schimb din zona fileului, acela fiind momentul psihologic al game-ului

3-2, Game Mertens: Belgianca rămâne aproape și se impune într-un game în care Simona a fost extrem de prezentă. Jucătoarea noastră a forțat la 30-30, însă a trimis un forehand puțin în afara terenului. 

3-1, Game Halep: Simona își consolidează avantajul printr-un game câștigat la zero. Mertens încearcă să dicteze ritmul punctelor, însă jucătoarea noastră stă excelent în defenisvă, returnează aproape tot și o forțează mereu pe belgiancă să lovească o lovitură în plus. 

2-1, Break Halep: Primul break al partidei vine în cel de-al treilea game! Simona a avut răbdare să-și construiască punctele, a trecut peste cele 3 mingi de break ratate anterior, fructificând-o pe cea de-a patra cu un forehand în cross excelent plasat. Jucătoarea noastră joacă solid și curajos în acest start de meci

1-1, Game Halep: Simona începe excelent pe propriul serviciu și contracarează printr-un game alb. Adversara Simonei a încercat să lovească decisiv aproape toate mingile, dar a sfârșit prin a izbuti câteva erori neforțate. 

0-1, Game Mertens: Prim game câștigat fără probleme de belgiancă. Singurul punct disputat a fost chiar primul al întâlnirii, unul în care cele două au oferit un „raliu” superb, câștigat de Mertens. Elise a încheiat game-ul cu un forehand superb în lung de linie.

+16 FOTO
  • foto: Reuters, Guliver/Getty Images

⇒ A început partida! Elise Mertens va servi prima

 Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe Arena „Rod Laver”, urmând ca în momentele următoare să efectueze încălzirea

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Halep, câștiguri istorice din tenis! Pe ce loc urcă în clasamentul all-time la bani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
bazinga
bazinga  •  27 Ianuarie 2020, 19:20
Postat de viomarmi22 pe 27 Ianuarie 2020, 16:54

Simona o va învinge ușor și pe Kontaveit, în semifinale va da de Pavliucenkova, căci nu cred că Muguruza o va putea învinge pe rusoaica pufoasă, cam până aici i-a fost drumul ibericei, iar cu Pavliucenkova n-ar trebui să se împiedice, una peste alta o văd pe Simona în finală ! Pe partea cealaltă de tablou Barty va trece de Kvitova și Ons Jabeur de Sofia Kenin, în semifinale n-o văd bine pe Barty să câștige prea ușor cu tunisianca, va fi o bătălie cruntă !

De unde le stii tu pe toate,mai vizionarule?!?!Esti neam cu NOSTRADAMUS.....BABA VANGA....PETRACHE LUPU?Ti se spune cumva THE CLAIRVOYANT?!?!?!Ar fi ceva sa le potrivesti tu pe toate....si sa si iasa asa cum zici tu!

viomarmi22
viomarmi22  •  27 Ianuarie 2020, 16:54

Simona o va învinge ușor și pe Kontaveit, în semifinale va da de Pavliucenkova, căci nu cred că Muguruza o va putea învinge pe rusoaica pufoasă, cam până aici i-a fost drumul ibericei, iar cu Pavliucenkova n-ar trebui să se împiedice, una peste alta o văd pe Simona în finală ! Pe partea cealaltă de tablou Barty va trece de Kvitova și Ons Jabeur de Sofia Kenin, în semifinale n-o văd bine pe Barty să câștige prea ușor cu tunisianca, va fi o bătălie cruntă !

parpalache
parpalache  •  27 Ianuarie 2020, 15:04

Am vazut meciul in direct-intre doua sforaituri-si nu am avut emotii stiind ca Mertens joaca un tenis liniar,care poate fi anticipat!Cu Kontaveit iar nu ar trebui sa ne facem griji,dar tenisul feminin e...o loterie!Ca sa nu zic bascalie!In semifinale va fi foarte greu!Si Muguruza-care le-a eliminat fara drept de apel pe Svitolina si pe Bertens,dar si grasuna aia de Pavliucenkova-acum avand antrenor pe Sam Kumic,fostul antrenor al Muguruzei-care le-a eliminat pe Pliskova si pe Kerber-par de netrecut!Oricum,prin Simona, suntem si noi acolo,intre cei mai cei!Sau- mai bine zis-intre cele mai cele!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează