FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  REPLICĂ

VIDEO Atacat dur de Gică Popescu, Burleanu răspunde: „Când ne vine rândul, mai uităm”

Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de , - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 09:00 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 09:10

Răzvan Burleanu (39 de ani), președintele FRF, le-a răspuns celor care au contestat noul format al Cupei României, unul care prevede și o fază a grupelor. Printre opozanți se numără Gică Popescu, președintele Farului, care a criticat fără menajamente proiectul federalilor.

Vineri seara, Farul a învins-o pe Dinamo în campionat, 2-0, apoi președintele clubului, Gică Popescu, a început o „tiradă” împotriva noului format al Cupei României, unul aflat în vigoare începând de sezonul trecut, care prevede o fază a grupelor și, implicit, mai multe meciuri.

„Noul format? Ridicol! Nu știu care a fost mintea luminată care a decis o astfel de competiție, un astfel de țintar... Noi suntem echipa campioană și jucăm trei meciuri în deplasare?!

Nu înțeleg cum noi, echipa campioană, jucăm trei meciuri în deplasare. Ridicol, de noaptea minții, n-am crezut că poate exista așa ceva!”, a tunat Gică Popescu.

Burleanu a ieșit la atac după suspendarea primită de la UEFA: „Kosovarii au provocat suporterii. Voiau ca meciul să nu se termine pe teren”
ROMÂNIA
Burleanu a ieșit la atac după suspendarea primită de la UEFA: „Kosovarii au provocat suporterii. Voiau ca meciul să nu se termine pe teren”

Răzvan Burleanu îi răspunde lui Gică Popescu: „Obiectivele au fost îndeplinite”

Confruntat cu declarațiile „Baciului”, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a replicat prin faptul că noul format a generat audiențe și venituri mai mari. În plus, l-a înțepat pe Gică Popescu pentru lipsa de solidaritate cu cluburile mai mici.

„Întotdeauna când se modifică formatele competiționale este posibil ca cei care participă, fie că vin din partea cluburilor sau sunt reprezentanți ai suporterilor, mass-media, sponsorilor, să aibă nevoie de mai mult timp să înțeleagă importanța tuturor modificărilor aduse.

Când ne uităm la Cupa României, trebuie să ne uităm în primul rând la mesajul pe care această competiție vrea să-l transmită. Vorbim despre inima fotbalului. Este singura competiție care permite oricărui club din România, indiferent de eșalonul fotbalistul din care vine, să câștige trofeul.

Dacă ne uităm din această perspectivă, înseamnă că formatul competitional trebuie construit astfel încât să oferi șanse reale oricărei echipe de a-și îndeplini acest vis.

Dacă ne uităm la obiectivele pe care le-am urmărit cu schimbarea formatului competițional, creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și a veniturilor din contracte de sponsorizare, vedem că au fost îndeplinite. 

Audiențele TV au crescut cu peste 40%, veniturile din sponsorizări cu peste 50%, iar dacă ne uităm pe unele stadioane vedem că sunt sold out în Cupa României la o oră după ce sunt scoase la vânzare biletele”, a afirmat Burleanu în prima fază.

Răzvan Burleanu, atac subtil: „Când e vremea să fim noi solidari, mai uităm”

„Cupa României reprezintă astăzi cea mai frumoasă poveste pe care o putem propune fotbalului atunci când vine vorba despre solidaritate. Solidaritatea ne place atunci când echipele de deasupra noastră, cele din Champions League, susțin financiar participarea echipelor noastre.

Veniturile din Champions League alimentează veniturile din Europa League, din Conference League, dar și plățile de solidaritate către echipele care nu participă în competițiile europene. Însă atunci când e vremea să fim și noi solidari cu ceilalți, mai uităm acest lucru”, a completat președintele FRF. 

Farul a fost repartizată în grupa D din Cupa României în acest sezon, alături de Universitatea Craiova, UTA, FC Voluntari, Gloria Buzău și CS Tunari. Campioana României va juca 3 meciuri, toate în deplasare, cu FC Voluntari, Gloria Buzău și Universitatea Craiova.

Mai multe știri de actualitate:

Mihai Stoica, avertisment pentru fotbalistul lui FCSB: „Cine nu poate să se împace cu situaţia nu e jucător pentru nivelul ăsta”

Rednic a scos un punct in extremis, apoi a anunțat transferul unui jucător trecut pe la națională: „A semnat astăzi”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
dudash
dudash  •  25 Septembrie 2023, 08:28

Burlesque.....

Hcm27
Hcm27  •  24 Septembrie 2023, 11:51

Dom'Presedinte, fa-o altfel, dacă tot vrei schimbare.Fa grupe cu echipe mai puține, jocuri tur-retur și sa se califice prima sau primele doua.Ceva de genul Liga Campionilor.Poate apar jocuri de nivelul ălora.In 100 de ani, poate.Lasa-ne cu solidaritatea cluburilor mici și alte chestii de acest gen, de sorginte comuniste.Nu vezi ca pe UEFA nu-i interesează. Joaca în Liga Campionilor echipe după locurile doi-cinci din primele 5-7 campionate din Europa, ca dacă ar juca numai cu campioaneledin alte tari nu ar avea audienta, sponsori și implicit bani.La noi joaca Alexandria, Dumbrăvița și alții acasa și ei nici stadioane nu au.Joaca pe coclauri

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Septembrie 2023, 10:09

Burleanu ...demisia...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează