FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Burleanu a ieșit la atac după suspendarea primită de la UEFA: „Kosovarii au provocat suporterii. Voiau ca meciul să nu se termine pe teren”

Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de , , - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 09:00 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 09:10

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a oferit o primă reacție după ce UEFA ne-a suspendat terenul la meciul cu Andorra (15 octombrie), în urma incidentelor de la partida cu Kosovo, 2-0. La meciul de pe Arena Națională pot intra doar copii mai mici de 14 ani.

  • Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță.
  • Motivul? Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri: „Kosovo e Serbia”.
  • Acțiunile acestora i-au lezat pe jucătorii kosovari, care au părăsit terenul. După reluare, România a marcat de două ori și a obținut o victorie prețioasă.

În plus, UEFA a amendat FRF cu 52.000 de euro, însă Burleanu crede că decizia este una corectă, din cauza faptului că a fost luată pentru mai multe capete de acuzare. Ulterior, el a declarat că jucătorii naționalei din Kosovo au provocat suporterii români.

Rednic a scos un punct in extremis, apoi a anunțat transferul unui jucător trecut pe la națională: „A semnat astăzi”
FC BOTOȘANI - UTA 2-2
Rednic a scos un punct in extremis, apoi a anunțat transferul unui jucător trecut pe la națională: „A semnat astăzi”

VIDEO. Burleanu: „E o decizie dură, dar corectă”

„E o decizie dură, dar corectă totodată în ceea ce privește sancțiunile din punct de vedere disciplinar. De ce spun că e o decizie dură? Cu siguranță că jucătorilor noștri le va lipsi susținerea suporterilor, susținere care i-a și împins de la spate mai ales în meciurile din acest an. 

E păcat că jucătorii noștri nu vor putea beneficia în continuare de susținerea propriilor suporteri, mai ales pe teren propriu. 

Când spun că e o decizie corectă mă refer mai ales la faptul că eram recidiviști, au fost mult mai multe capete de acuzare împotriva noastră, iar comisiile UEFA nu fac nicio distincție între 400 de suporteri și peste 30.000 de suporteri care au susținut într-un mod extraordinar echipa națională.

Printr-o coincidență, înregistrăm 4 ani de zile de la un meci organizat fără spectatori. Și de data aceasta, la fel ca la meciul cu Norvegia din 2019, suntem puși în situația de a apela din nou la sprijinul copiilor pentru a ne preda o lecție în ceea ce privește susținerea echipei naționale. 

Au făcut asta și acum 4 ani (n.r. - la meciul România - Norvegia 1-1), suntem siguri că o vor face și la meciul cu Andorra”, a declarat Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Burleanu: „Kosovarii au provocat suporterii”

„Jucătorii din Kosovo au ieșit de pe teren ca urmare a unui protocol aplicat de UEFA, chiar dacă acel protocol nu a fost comunicat către toată lumea. Au fost câteva elemente susținute de apărarea noastră, astfel ca sancțiunea să fie cât mai redusă. Și noi am avut parte în Kosovo de un tratament total nepotrivit pentru ce vrem să promovăm în fotbal. 

Kosovarii au intrat pe teren provocând suporterii, urmăreau obiectivul ca meciul să nu se termine pe teren. Kosovo ori a avut sancțiuni pentru ce s-a întâmplat la Priștina, ori urmează să primească”, a mai spus Burleanu.

Ce acuzații au fost aduse organizatorului, în speță FRF, în urma meciului România - Kosovo:

  • afișarea și scandarea de mesaje politice
  • comportament rasist al suporterilor
  • aprinderea de torțe
  • aruncarea de obiecte în teren
  • blocarea zonelor de acces public

Citește și:

Dragomir a numit cel mai bun jucător din SuperLiga: „Nicidecum Florinel Coman” » Cum vede top 3
DECLARAȚII
Dragomir a numit cel mai bun jucător din SuperLiga: „Nicidecum Florinel Coman” » Cum vede top 3
Prima reacție a lui Răzvan Burleanu după cazul Dawa: „M-am simțit de două ori mai dezamăgit”
FCSB
Prima reacție a lui Răzvan Burleanu după cazul Dawa: „M-am simțit de două ori mai dezamăgit”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
muzica
muzica  •  30 Septembrie 2023, 00:58

O INTREBARE PTR FRF SI LPF,dece trece neobservat,gestul lui Rrahmani de la Rapid,semnul de VULTUR DUBLU ,care inseamna Kosovo este Albania !Adica noi primim suspendarea ptr spectatori ptr meciul cu Andora si o amenda de 52 OOO de euro,iar acest,kosovar care face semnul interzis de FIFA,scapa,bine merci fara sa fie reclamat la FIFA SI UEFA !Chiar asa de mari relatii sa aiba Sucu la FRF ?! RUSINE FRF !!!! Pai in ce tara traim ?!?

naserum1
naserum1  •  24 Septembrie 2023, 18:11
Postat de corectorul pe 24 Septembrie 2023, 10:39

Da, sigur,kosovarii i au provocat pe suporterii fanatici romani, care au un singur neuron pe grup de 1000 de gealati, sa confectioneze pe loc un bener pe care sa scrie o tampenie de mesaj cu substrat politic de natura a implica politicul in sport! Daca vrei sa faci politica (nationala sau internationala) organizeaza te si fa o in contexte politice, dar nu suprapune politica unui eveniment sportiv. Iar daca organizatorii (UEFA si FRF) impun reguli exprese prin care exclud implicare oricarui substrat politic in sport, respecta le. Altfel, esti liber sa nu participi la evenimentele sportive organizate dupa asemenea reguli, dar nu esti deloc indreptatit sa le incalci fara sa suporti consecintele (da, rudimentarii suporteri romani ar trebui sa raspunda juridic, in primul rand).

Daca inteleg bine, suporterii "fanatici cu un singur neuron", adica cei romani,sunt de mana a II-a. Cei de mana I sunt kosovarii... carei-au provocat. cand provoci niste maimute, ai mai putini neuroni ca ele. 2. Daca niste foruri internationale se dezic de niste drepturi umanim acceptate( in speta, dreptul la libera exprimare), nu conteza subiectul, acele foruri (uefa, fifa si alte bazaconii) acele foruri sunt dictatoriale nu democratice. Sa nu mai vorbim de fatarnicie: Excluzi o tara din toate competitiile pe motive politice(pe drept sau pe nedrept) dar sanctionezi un grup de suporteri(mai precis tara-federatia) care abordeaza un baner cu subiect politic. Mie-m da cu virgula.

proclamatie1
proclamatie1  •  24 Septembrie 2023, 12:19

Dar cand suntem facuti *** pe toate stadioanele,mai ales din Europa...nu se mai sesizeaza UEFA?.......chiar si alte sporturi(tenis,etc)..nu se mai sesizeaza nimeni?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close