FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO

ANALIZĂ Ghinion? Noroc? S-a întors roata? Situația lui Dinamo pe finalurile de meci în ediția 2023/2024

FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 15:35 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 16:18

Dinamo a încheiat 2023 cu „+5” puncte obținute pe finalurile de meci în Liga 1. Echipa lui Zeljko Kopic poate invoca și neșansa, pe lângă lipsa concentrării sau existența altor probleme interne, în 2024 având „-4” puncte în minutele de final.

Dinamo se pregătește de un meci crucial diseară, de la ora 19:30, la Botoșani. Miza este pasarea uneia dintre cele două poziții ce duc direct în eșalonul secund.

Câine și circ! Dinamo, înfrângere halucinantă la Botoșani! Roș-albii sunt din nou pe loc retrogradabil!
FC BOTOȘANI - DINAMO
Câine și circ! Dinamo, înfrângere halucinantă la Botoșani! Roș-albii sunt din nou pe loc retrogradabil!

Ultimele patru etape din play-out au adus un final electrizant la partidele în care au fost implicați „câinii”. Toate și-au aflat deznodământul după minutul 90, iar suporterii roș-albilor sunt descumpăniți din cauza unor puncte ce-ar putea deveni vitale când se va trage linia finală.

În 2023, Dinamo este pe plus! Cinci puncte în plus obținute în finalul meciurilor

Dinamo a fost egalată de Petrolul (1-1), a pierdut meciul cu Oțelul (0-1), a câștigat totuși cu Poli Iași (1-0) și a scăpat printre degete victoria în Bănie cu FCU Craiova (1-1). Pe lângă furie și dezamăgire, putând fi invocate neșansa și problemele interne, pe plan sportiv, dinamoviștii sunt totuși pe plus, unul mic, dacă se calculează întreaga evoluție a rezultatelor campionatului vizavi de finalurile de partidă.

Iată cum a decurs situația pentru Dinamo, observându-se o delimitare netă între ceea ce s-a întâmplat în sezonul de toamnă 2023 și ediția de primăvară 2024. „Norocul” din 2023 s-a transformat în „ghinionul” din 2024.

  • +2 puncte » Dinamo - FC Botoșani (1-0) - Autogol Ducan (90+5), la ultima fază a meciului, după o acțiune a lui Politic. Prima victorie a „câinilor” de la revenirea în Liga 1.
  • +2 puncte » FC Voluntari - Dinamo (2-3) - Gol Larrucea (87), de 3-2, apoi islandezul Sigurjonsson a irosit lamentabil un penalty în prelungiri. A doua victorie la rând obținută in extremis de trupa antrenată atunci de Ovidiu Burcă.
  • - 1 punct » UTA - Dinamo (2-1) - Arădenii reușesc remontada, marchează golul victoriei, din penalty-ul obținut în prelungiri. Freitas (90+4) îi pune la pământ pe bucureșteni.
  • +2 puncte » Dinamo - FC Voluntari (1-0) - Goncalo marchează golul victoriei, din penalty, în minutul 90+1, după ce Abdallah a fost trântit în careul advers. Așa a încheiat Dinamo anul 2023.

În 2024, Dinamo este pe minus! Patru puncte în minus obținute în finalul meciurilor

  • -1 punct » Dinamo - Rapid (1-2) * Golul egalizator al lui Abdallah, de excepție, cu călcâiul, este anulat de reușita lui Burmaz (90).
  • -2 puncte » Dinamo - Petrolul (1-1) * După zece minute de analiză VAR, Dinamo a fost pedepsită cu un penalty, iar Grozav a adus egalarea în minutul 90+13.
  • -1 punct » Oțelul - Dinamo (1-0) * Tănasă a dat lovitura decisivă în minutul 90+3, pe contră, nefiind stopat de niciun dinamovist.
  • +2 puncte » Dinamo - Poli Iași (1-0) * Ahmed Bani a adus victoria „câinilor” printr-un șut plasat în minutul 90+3.
  • -2 puncte » FCU Craiova - Dinamo (1-1) * Blănuță a adus egalarea în Bănie în minutul 90.

Zeljko Kopic, temător înainte de partida cu FC Botoșani: „Suntem pregătiți, însă ne așteaptă un test dificil”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cosmin Matei revine pe teren chiar în meciul cu FCSB: „Poate dă gol!” » Un adversar de miercuri are interzis la echipa lui Becali: „Pentru nicio sumă!”

EXCLUSIV Verdict crunt, ratează orice șansă pentru Euro 2024 » A trimis un mesaj de forță colegilor: „Să iasă sănătoși de pe teren. Și să bată FCSB cu 2-1!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează