FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Frăția rușinii » FCSB și Dinamo n-au fost NICIODATĂ atât de slabe! Cifrele unei umilințe istorice

Articol de - Publicat luni, 12 august 2019 10:55 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 00:12

FCSB și Dinamo au atins cel mai jos punct al rivalității istorice din Liga 1. Niciodată de la înființarea celor două cluburi nu a existat un start de sezon mai prost: numai 7 puncte adunate după 5 etape!

Cu mai puțin de două luni până la Derby de România, cele mai titrate formații din fotbalul românesc sunt într-o criză fără precedent: 

  • FCSB are în continuare probleme de identitate. Palmaresul e sub semnul întrebării, stadionul e „casă” pentru Ed Sheeran și Metallica, iar antrenorii refuză să mai fie „secunzii” lui Gigi Becali. „Roș-albaștrii” sunt la un pas să rateze pentru al doilea an consecutive grupele europene, iar pe bancă a ajuns să stea secundul secundului lui Teja!
  • Dinamo vine după două sezoane în play-out, iar suporterii și-au pierdut răbdarea. Conducerea e contestată meci de meci, antrenorul a fost luat cu salvarea de pe bancă, iar „câinii” au ajuns să stârnească mila adversarelor. La fel ca FCSB, Dinamo nu reușește să își aducă antrenor și e condusă de secundul lui Neagoe.

După 5 etape disputate din noul sezon, Dinamo a strâns numai 3 puncte, în timp ce FCSB a acumulat 4! Numai ȘAPTE PUNCTE adunate împreună! Adică un minim istoric. Niciodată de când joacă în prima ligă (1948/1949), FCSB și Dinamo nu au adunat mai puține puncte! Nici măcar când se acordau două puncte la victorie.

Până în acest an, cel mai slab sezon al celor două rivale fusese în 1965/1966, când adunaseră 8 puncte după 5 runde, câte 4 fiecare. Dinamo avea să termine acel sezon pe 3, în timp ce Steaua încheia pe un rușinos loc 12.

„Câinii” n-au mai înregistrat niciodată un parcurs atât de slab. În 1959 acumulaseră tot trei puncte după cinci runde, dar victoria valora numai două puncte atunci. FCSB a adunat mai puține puncte în startul campionatului numai în primele două sezoane în Liga 1, când a strâns 2, respectiv 3 puncte!

Două sezoane perfecte

Numai de două ori s-a întâmplat ca FCSB și Dinamo să înceapă campionatul cu victorii pe linie în primele 5 etape. În 87/88 și 88/89, ambele echipe au pornit cu 5 victorii. Steaua a câștigat titlul de fiecare dată. De-a lungul istoriei, „câinii” au acumulat maximum de puncte după 5 etape de 8 ori, în timp ce FCSB a reușit performanța doar în șase ediții. Ultima dată când „roș-albaștrii” au avut un start perfect a fost însă în 1988!

Citește și:

Neagoe e istorie pentru Dinamo! Clubul a ajuns la o înțelegere pentru rezilierea contractului, iar diseară vine posibilul viitor antrenor

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (15)
stoichkov10
stoichkov10  •  12 August 2019, 21:22
Postat de loko1 pe 12 August 2019, 21:04

Nu bos,fan e dur cuvântul,poate simpatizant al culorii vișinii, e mai corect.De pe balconul meu se vedea stadionul,acum ruine ,adică la Prunaru dacă știi pe unde vine.

Se construieste acolo ceva, nu? Poate nu va gata in 2020... Dar sigur se face.

loko1
loko1  •  12 August 2019, 21:04
Postat de stoichkov10 pe 12 August 2019, 15:45

S-a trezit provincia. Ia zi boss. Fan Timi sau Carmen? Valabil si ptr widoqq.

Nu bos,fan e dur cuvântul,poate simpatizant al culorii vișinii, e mai corect.De pe balconul meu se vedea stadionul,acum ruine ,adică la Prunaru dacă știi pe unde vine.

florin_calance
florin_calance  •  12 August 2019, 18:47

De la Dinamo nu mai are nimeni pretenții...maxim un loc 6, dar când se duce pe .... coșmelia prostimii, hai, să asociem cu capra vecinului...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează