Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 21:39 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 21:43

FCSB a reușit al treilea transfer al iernii după ce în tabăra roș-albaștrilor au ajuns Luis Phelipe, de la Politehnica Iași, și Baba Alhassan, de la Hermannstadt. Roș-albaștrii l-au luat pe Nana Antwi, fundașul dreapta de la Urartu.

UPDATE ORA 21:30 | Antwi nu poate ajunge în cantonament

Deși patronul FCSB a dat ca iminentă sosirea lui Antwi în cantonamentul din Turcia, fotbalistul nu poate face joncțiunea cu restul lotului din cauza formalităților necesare pentru obținerea vizei, potrivit surselor GSP.

Știrea inițială: Gigi Becali a anunțat că Antwi ajunge în această iarnă la FCSB

Gigi Becali, patronul liderului din Superliga României, a anunțat că agentul Florin Vulturar a rezolvat detaliile aducerii încă de acum a lui Nana Antwi, fundaș dreapta care se va alătura din această seară lotului condus de Elias Charalambous. 

Italianul din Superliga a devenit român cu acte-n regulă și atentează la postul lui Bancu în națională: „Voi purta cu mândrie tricoul”
CETĂȚENIE
Italianul din Superliga a devenit român cu acte-n regulă și atentează la postul lui Bancu în națională: „Voi purta cu mândrie tricoul”

Gigi Becali a confirmat că Nana Antwi vine de acum la FCSB, și nu din vară

„Florin Vulturar a rezolvat transferul. Băiatul vine de acum. Probabil diseară ajunge în cantonamentul nostru din Turcia”, a declarat Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Sursa citată precizează că Gigi Becali a reușit să îi convingă pe armenii de la Urartu să îl lase pe Nana Antwi în tabăra roș-albastră încă din iarnă pentru doar 50.000 de euro. În cazul în care nu ar fi acceptat, Antwi ar fi ajuns la FCSB în perioada de transferuri de vară, în calitate de jucător liber de contract.

În angrenajul lui Elias Charalambous, Nana Antwi se va lupta pentru un loc de titular pe postul de fundaș dreapta cu Alexandru Pantea. Contractul lui Valentin Crețu, în aceste condiții, cel mai probabil ar putea să nu fie prelungit.

Vine de acum la FCSB » Gigi Becali a făcut anunțul, dar roș-albaștrii au o problemă
Nana Antwi/ foto Instagram @antwi.nk2

Portretul lui Nana Antwi, noul jucător al celor de la FCSB

GSP.ro creionează portretul lui Nana Antwi, fundașul dreapta în vârstă de 23 de ani de la Urartu care a ajuns la un acord cu FCSB. În continuare, vă prezentăm 10 caracteristici ale fotbalistului al cărui transfer la liderul din Superligă rămâne doar o chestiune de timp.

  1. Viteză excelentă. „E «rachetă»!”, l-a descris Becali. Într-adevăr, GSP l-a urmărit în mai multe meciuri pe Nana, iar viteza fotbalistului este una remarcabilă.
  2. Are avantajul vârstei. La 23 de ani, Antwi poate fi văzut de Becali și ca o afacere. Asta înseamnă că va avea automat mai multe șanse decât un fotbalist în vârstă, pe care patronul FCSB știe că nu ar putea să-l vândă pe o sumă importantă.
  3. Cu 1,80 metri și 68 de kilograme, Antwi are o talie bună pentru un fundaș lateral.
  4. În prezent, cota de piață a lui Nana e de 275.000 €, cea mai înaltă bornă din cariera lui. În comparație cu prețurile virtuale ale fotbaliștilor de la FCSB, evaluarea lui Antwi de pe portalul de specialitate Transfermarkt e una modestă. Pantea, titularul din prezent al postului de fundaș dreapta, e evaluat la 650.000 €, în timp ce fotbaliști ca Olaru și Coman valorează 5,3, respectiv 4 milioane de euro.
  5. Vine după un sezon reușit. Antwi are două trofee în CV: titlul și Cupa Armeniei, cucerite sezonul anterior cu Urartu.
  6. Era om de bază la campioana Armeniei, unde a adunat din 2021 până în prezent 86 de meciuri oficiale în toate competițiile.
  7. Produce goluri. În actuala stagiune, Nana a bifat două reușite și 3 assisturi. Prin comparație, Pantea n-a contribuit decisiv la niciun gol al celor de la FCSB în sezonul 2023-2024.
  8. Bun pasator. Conform Wyscout, Antwi înregistrează în medie pe meci 33 de pase, 80% fiind reușite. Dintre acestea, o treime sunt pase înainte, având o rată de succes de 71%.
  9. Modest la centrări. În medie, Nana trimite 3 centrări pe parcursul unei partide, una singură având și direcție.
  10. Are un procentaj mediu de dueluri câștigate, 54,2%.

VIDEO. Ce spune Elias Charalambous despre lot + „Nu eu mă ocup de transferuri”

Citește și

Ce spunea Radu Drăgușin în dialogul cu GSP.RO, după ce a fost desemnat Fotbalistul Anului 2023: „Trebuie să iei deciziile cele mai bune și pentru viitorul tău!”
DEZVĂLUIRI
Ce spunea Radu Drăgușin în dialogul cu GSP.RO, după ce a fost desemnat Fotbalistul Anului 2023: „Trebuie să iei deciziile cele mai bune și pentru viitorul tău!”
„Nu mai vreau să mint” » Bourceanu, despre controversele din jurul lui Neubert și revenirile la FCSB: „Atunci a fost un dezastru!”
FCSB
„Nu mai vreau să mint” » Bourceanu, despre controversele din jurul lui Neubert și revenirile la FCSB: „Atunci a fost un dezastru!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul