FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM

Decizie de ultim moment, după dispariția subită a lui John Ene: o peluză îi va purta numele

John Ene a încetat din viață / FOTO: Elena Driu +7   FOTO
John Ene a încetat din viață / FOTO: Elena Driu

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 20:00 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 21:13

Oficialitățile din Clinceni au anunțat, în ziua morții lui John Ene, că fostul antrenor va primi, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al localității, dar și că o peluză a stadionului îi va purta numele

  • Din primele informații, John Ene, fost „princioal” la Academica Clinceni, a suferit un infact în somn, fiind găsit fără suflare în această dimineață de către fiul lui minor. 

„De astăzi, marea familie Academica Clinceni are un membru mai puţin, prin decesul colegului, prietenului nostru, Ene John. Un OM deosebit, educat, cu mult bun simţ, implicat în întreaga activitate sportivă, educatională a comunităţii noastre.

Timp de 15 ani şi-a desfăşurat activitatea în cadrul echipelor ce a reprezentat comuna noastră în diferite competiţii, Inter Clinceni şi Academica Clinceni. Cu cea din urmă a reuşit o promovare istorică în Liga 1, cu un buget redus, dar cu multă muncă şi implicare alaturi de stafful tehnic şi de un grup de jucătorii de mare caracter, care l-au considerat în primul rând prietenul lor. În anul ce a urmat, 2021, a reuşit o nouă performanţă - clasarea pe locul cinci în playoff-ul Ligii 1. 

A lucrat cu foarte mulţi jucători tineri la nivel de copii şi juniori, cărora le-a pregătit primii paşi în viaţă. Pentru toate acestea, comunitea locala Clinceni, Academica Clinceni multumeşte OMULUI Ene John Adrian şi propunem în prima şedinţă acordarea titlului de Cetăţean de Onoare şi Peluza Sud a stadionului «Clinceni Arena» să se numească «Peluza ENE JOHN», se arată într-un comunicat al clubului ilfovean.  

Sunt consternat! Un băiat tânăr, de mare caracter, a lucrat la noi ani de zile... Înțeleg că ar fi făcut infarct în timp ce dormea, mi-au zis băieții de la club.

- Adrian Budeanu, primarul din Clinceni

+3 FOTO

John Ene a murit în somn

John Ene (52 de ani), fost antrenor în Liga 1 în sezonul trecut, la Academica Clinceni, a încetat din viață miercuri dimineață.

Apropiați ai lui John Ene au povestit pentru GSP.ro: „Medicii au spus că a fost un infarct în somn. A fost găsit de fiul său. Noi am aflat în această dimineață. Un coleg de la echipa s-a dus să-l ia pe fiul lui John Ene pentru a merge la școală și așa a aflat ce s-a întâmplat.

Dormea singur într-o cameră, din câte știm. Dimineața, fiul său a auzit alarma de la ceas și nu înțelegea de John nu o oprește. A intrat și l-a văzut așa. A venit și soția lui și au sunat la ambulanță, dar medicii nu au mai avut ce să facă. A venit la stadion seara, în jurul orei 20:30. Ne-a salutat, dar a zis că nu coboară, că nu se simte bine. Știu că urma un tratament la inimă”.

Citește și alte știri de actualitate: 

Dispariție-șoc: John Ene, fost principal anul trecut în Liga 1, a murit la 52 de ani

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează