FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRE

Mircea Lucescu rememorează: „Neli și Răzvan ar fi murit la cutremurul din '77 dacă nu s-ar fi dus la cinema”

Mircea Lucescu (stânga), alături de fiul său, Răzvan (dreapta)
Mircea Lucescu (stânga), alături de fiul său, Răzvan (dreapta)

Articol de , - Publicat vineri, 15 mai 2020 20:41

Mircea Lucescu (74 de ani) spune că a plecat la Corvinul forțat oarecum și de faptul că, după cutremurul din 1977, rămăsese fără casă în București.

  • Mircea Lucescu a rememorat fotbalul din anii '80, considerat cel mai intens deceniu din fotbalul românesc, într-un interviu maraton acordat Gazetei Sporturilor, care a durat șapte ore.

„A mea a fost dărâmată, a căzut cu totul la cutremur. Eram în cantonament la Săftica, era vineri, duminică aveam meci. Când am auzit că s-au prăbușit multe clădiri, am fugit ca un nebun spre casă, unde îi aveam pe Neli și Răzvan. 

Am ajuns, am văzut o parte din casă prăbușită, am intrat și un perete întreg de la camera lui Răzvan era prăvălit peste tot patul. Nu-i găseam pe nicăieri, apoi i-am văzut venind împreună pe stradă. Fuseseră la film, la Scala. Acest lucru i-a salvat!", își amintește Il Luce.

Mircea Lucescu rememorează: „Neli și Răzvan ar fi murit la cutremurul din '77 dacă nu s-ar fi dus la cinema”

Cutremurul din 1977

În 1997, pe 4 martie, s-a produs un cutremur devastator în România. Acesta a avut o magnitudine de 7.4 grade pe scara Richter și a durat 55 de secunde. În jur de 1.570 de persoane au decedat în acel moment, dintre care în jur de 1.400 doar în București.

 

VIDEO. Mircea Lucescu: "Mereu s-a greșit în defavoarea noastră la meciurile cu Steaua. Dinamo devenise prea puternică, nu putea fi oprită altfel!"

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu: „Performanțele de la Mondialul din '94 sunt și ale mele!” + cum au fost blocați în țară Dobrin și Dumitrache

Mircea Lucescu, povești de senzație cu Hagi, Răducioiu și Sergen: „La pauză era cu telefonul în mână și paria pe curse de cai”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
mehighms
mehighms  •  16 Mai 2020, 08:47
Postat de scooter pe 15 Mai 2020, 22:13

Ce greu e sa verifice cineva ce se scrie...! Cutremurul din 1997....auzi la ei !

sunt doxa acesti *** de jurnalisti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

scooter
scooter  •  15 Mai 2020, 22:13

Ce greu e sa verifice cineva ce se scrie...! Cutremurul din 1997....auzi la ei !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează