FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

VIDEO Noua vedetă a Craiovei a explicat motivele pentru care a semnat cu oltenii: „Când am auzit interesul pentru mine, imediat mi-am dat seama că este o oportunitate bună”

Pyri Soiri
Pyri Soiri

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 17:55 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 18:48

Pyry Soiri (29 de ani), fundașul dreapta internațional finlandez, a dezvăluit motivele pentru care a semnat cu CSU Craiova. 

Ultima oară la HJK Helsinki, Soiri a venit liber de contract și a semnat cu oltenii pe 2 ani. Din cantonamentul din Antalya, apărătorul dreapta a explicat decizia de a se alătura trupei conduse de Petev. 

Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev

VIDEO Pyry Soiri: „Vreau să-mi pun toate calitățile în slujba echipei”

„Gândurile mele sunt bune, sunt fericit că sunt aici. Sunt încântat că am început, am făcut deja câteva antrenamente și mă simt bine. Când am auzit interesul pentru mine imediat mi-am dat seama că este o oportunitate pentru mine. Am simțit că este ceva bun, am simțit o emoție importantă și sunt fericit să fiu aici. 

Coechipierii m-au primit foarte bine, am vorbit cu câțiva la antrenamente dar și cu cei din staff. Abia aștept să-i cunosc mai bine pe teren, dar și în afara lui. Obiectivul meu e să câștig. Am avut ani în care am tot câștigat așa că vreau să continui. Vreau să-mi pun toate calitățile în slujba echipei, să-mi ajut colegii să avem un an bun iar asta înseamnă că câștigăm trofee. 

Consider că sunt un jucător cu experiență, cu o viteză bună. Sper să contribui cu o mentalitate învingătoare. Este cel mai bun loc în care poți fii ca jucător profesionist, totul e la cel mai înalt nivel. Dragi fani, sunt fericit să fiu aici și abia aștept primul meci pentru a îmbrăca tricoul și pentru a vă cunoaște”, a declarat Soiri. 

7 detalii despre Pyry Soiri, noul fotbalist al Universității Craiova

Reporterul GSP Alex Barbu a monitorizat parcursul lui Soiri - inclusiv câteva meciuri ale lui Pyry - și îl descrie pe finlandez în 7 puncte. 

  1. Pyry e un fundaș lateral extrem de ofensiv, ajunge foarte des în careu, de multe ori chiar în centrul lui „16”. A reușit 5 goluri și două pase decisive în 2023.
     
  2. E polivalent. Postul lui de bază este acela de fundaș dreapta, dar poate evolua în ambele flancuri ale atacului.
     
  3. Soiri e bun la finalizare, stăpân pe el când ajunge în fața porții adverse, la HJK a executat inclusiv penalty-uri.
     
  4. Are o viteză excelentă, îmbinată și cu o tehnică peste media fundașilor laterali din Superliga.
     
  5. Nu ezită să dribleze, încearcă să ia acțiuni pe cont propriu și finalizează multe dintre fazele în care e implicat.
     
  6. Ca orice fundaș lateral ofensiv, are tentația de a neglija apărarea, unde e prins în destule rânduri pe picior greșit.
     
  7. Are o experiență vastă. Cu meciuri în Conference League, Europa League și Champions League la HJK Helsinki, Soiri a bifat și 43 de selecții și 7 goluri în naționala Finlandei, cu care a participat inclusiv la Euro 2020.

Citește și: 

Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya
FC VOLUNTARI
Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya
Dragoș Grigore rămâne în Superliga » Cu ce echipă negociază fundașul de la Rapid: „Există discuții”
LIGA 1
Dragoș Grigore rămâne în Superliga » Cu ce echipă negociază fundașul de la Rapid: „Există discuții”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  05 Ianuarie 2024, 19:59

...suntem foarte fericiti ca a venit Pyry la noi ...decandil urmaream ...acum cu el in frunte vom avea victorii multe ...cu Pyry la razboi nu dam un pas inapoi ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează