FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pyry Soiri se prezintă oltenilor în 10 puncte: „Alb-albastru mă prinde bine! Am viteză și sunt bun unu contra unu” + Hobby-urile din afara terenului

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 14:08 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 14:59

Primul sosit la Universitatea Craiova în mercato 2024, finlandezul Pyry Soiri, 29 de ani, și-a schițat portretul într-un interviu GSP.ro, explicând fanilor juveților care sunt calitățile sale, fotbalistice și umane

Pyry Soiri, 29 de ani, este primul transfer al Universității Craiova în mercato invernal. Internaționalul finlandez este un fotbalist polivalent. Și un tip smart! Gândește fotbalul și are și cuvintele la el în afara gazonului.

Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”

El poate evolua astăzi, în premieră, în tricoul alb-albaștrilor, în amicalul cu Greifswalder FC, lider în seria ei din liga a 4-a, meci programat de la ora 17:30, un ceas mai devreme la Craiova.

Pyry Soiri, fundașul polivalent, învingătorul lui Gheorghe Hagi. Debutul în Liga 1 va fi tot contra „Regelui”!

Finlandezul cu sânge namibian nu este un simplu fundaș dreapta. Poate fi folosit și pe extremă, inclusiv în stânga, este recunoscut că avansează cu mingea și intră din lateral spre a trage la poartă cu piciorul de bază. Poate juca avansat și în dreapta. Atât fundaș, cât și extremă, "ară" toată banda într-un modul de 3-5-2 sau 3-4-3.

Fotbalistul din Țara celor 1.000 de lacuri s-a prezentat suporterilor olteni prin intermediul Gazetei Sporturilor într-un interviu în care și-a exprimat intențiile sale, de a străluci în fața juveților. Așa cum s-a întâmplat și vara trecută, când a eliminat cu HJK Helsinki campioana României, Farul (1-2, 2-0) din play-off-ul Conference League și din Europa, fiind integralist în acea dublă.

Debutul în România, oficial, poate fi tot contra lui Hagi: Universitatea Craiova întâlnește Farul, acasă, în prima etapă din 2024.

Ulterior, Pyry a fost integralist în meciurile lui HJK din grupa Conference din care a făcut parte și echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, Eintracht Frankfurth și Aberdeen.

Pyry Soiri știe ce poate: „Am mentalitate de învingător, sunt muncitor, câștig trofee”

Iată prezentarea lui Pyry Soiri și-a făcut-o în fața suporterilor craioveni, culminând la final cu un mesaj în finlandeză, pe care l-a tradus în engleză, pentru juveți:

1. "Imediat cum am aflat de această oportunitate, de a sosi la Craiova, mi s-a părut potrivită și sunt fericit că am semnat acest contract".

2. "Știam că România are o ligă puternică, cu un fotbal dinamic, așa că vreau competiție, voi da totul ca să-mi ajut echipa să facă performanță. Am mai jucat împotriva românilor, îi cunosc. Hagi, Popescu, marile legende. Vara trecută, am jucat contra lor și a Farului, sunt echipe bune în România"

3. "Da, este amuzant că atrag culoarea albastru în viața mea! Aceleași culori și la steagul Finlandei, și la HJK Helsinki, și la Universitatea Craiova. Și mai sunt și fan Chelsea. Când am auzit de oferta Craiovei, iar lucrurile au avansat, am considerat că mă prinde bine, fiindcă sunt culorile mele, alb și albastru (arată spre sigla clubului)"

4. "Eu sunt jucător căruia îi place să învingă, am mentalitate de învingător, sunt muncitor, am viteză, sunt bun unu contra unu, iar când le aduni pe toate, înseamnă trofee"

4trofee a cucerit Soiri în carieră: două campionate cu HJK Helsinki, o Cupă a Ligii, plus Cupa Belarusului cu Soligorsk

5. "Poziția mea favorită pe teren? Îmi place să diversific. Dar poziția mea este aceea de fundaș dreapta, însă pot juca și avansat".

Pyry Soiri despre omul din afara terenului: de la „Game of Thrones” la Denzel Washington și cărțile lui Zlatan

6. "Am fost la Craiova doar câteva zile, dar toată lumea m-a primit foarte bine, cu căldură, ceea ce-mi dă și mai multă motivație. Sunt entuziasmat să aflu mai multe. Am căutat pe google despre oraș echipă, fani, sunt nerăbdător să-i cunosc pe suporteri, mai ales că am primit mesaje frumoase de la el"

7. "Cele trei calități importante ale mele? Viteză, unu contra unu sunt bun și sunt foarte dinamic"

400de mii de euro este cota finlandezului pe transfermarkt

8. "În afara fotbalului, sunt un familist, îmi place să fiu înconjurat de oameni. Hobby-uri? Îmi plac show-urile TV, am câteva "Game of Thrones", "White Lotus", plus multe altele. Între meciuri și antrenamente mă uit mult la ele"

9echipe a adunat Pyry în carieră: MYPA, Järvenpään Palloseura, Kotka, VPS, Soligorsk (Belarus), Admira Wacker (Austria), Esjberg (Danemarca), HJK Helsinki și Universitatea Craiova

9. "Sunt o persoană care gândește meci cu meci. Îmi place să continuu să câștig permanent, vreau să am realizări la finalul zilei. Da, logic, dacă am venit, m-am gândit la câștigarea titlului"

7goluri în 43 de selecții la naționala Finlandei a adunat Soiri

10. "Actorul meu preferat este Denzel Washington. Îmi plac cărțile lui Zlatan Ibrahimovic. Întotdeauna am fost un fan al lui Chelsea, mai ales din perioada Mourinho, cu Drogba, Lampard, Hazard, Ashley Cole. Atrag albastrul!"

VIDEO Mesajul în finlandeză al lui Pyry: ”E frumos să fiu aici, de-abia aștept să vă întâlnesc și să joc primul meci în fața voastră!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Prima reacție a lui Adrian Mutu după durerea pricinuită de moartea mamei: „Încerc să mă echilibrez”. Ce decizie a luat „Briliantul”: când revine în antrenorat

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Olandezul care nu exclude posibilitatea de a lua cetățenie română: ”Sută la sută vom învinge Dinamo”. Cine i-a schimbat viața pentru totdeauna

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează