FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Gest nemaiîntâlnit în mandatul lui Răzvan Burleanu » Ce a apărut pe site-ul FRF

Gică Hagi/ foto Imago Images
Gică Hagi/ foto Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 20:44 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 09:42

A doua zi după România - Elveția 1-0, Gică Hagi, managerul Farului, i-a trimis o scrisoare lui Răzvan Burleanu, președintele FRF.

În ciuda conflictelor avute cu „Generația de Aur”, FRF a publicat pe site-ul oficial mesajul amplu al lui Hagi, care a felicitat echipa națională pentru calificarea la EURO 2024 și a amintit că Academia Gheorghe Hagi a contribuit prin jucătorii crescuți. 

Decizia vine la doar o săptămână după ce GSP a dezvăluit că Federația a invitat mai mulți jucători din „Generația de Aur” la meciul cu Elveția, însă i-a ocolit pe contestatarii Florin Prunea și Ionuț Lupescu, cel care a fost adversarul lui Burleanu la alegerile pentru șefia FRF din 2018. Federația a fost în conflict inclusiv cu Gică Hagi, susținător al lui Lupescu, pe care nu l-a invitat la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020, eveniment găzduit la București!

A avut sau nu Hagi dreptate? Cât au contribuit fotbaliștii descoperiți în Academie la calificarea naționalei la EURO 2024
ROMÂNIA
A avut sau nu Hagi dreptate? Cât au contribuit fotbaliștii descoperiți în Academie la calificarea naționalei la EURO 2024

Gică Hagi, scrisoare pentru Răzvan Burleanu după calificarea României la EURO 2024

„În urma performanței pe care fotbalul românesc a realizat-o prin calificarea echipei naționale de seniori la Campionatul European din 2024, care va avea loc în Germania, Farul Constanța și Academia Gheorghe Hagi vă transmit sincere felicitări pentru parcursul excelent și mult succes la turneul final de anul viitor! 

Cu acest prilej transmitem felicitările noastre și selecționerului Edward lordănescu pentru modul în care a reușit să formeze un grup unit, pentru performanța de a încheia neînvins această campanie, precum, bineînțeles, întregului staff și tuturor celor care au contribuit la acest succes” sunt primele paragrafe din scrisoarea lui Hagi, publicată pe FRF.ro.

Gică Hagi: „Suntem mândri că am putut contribui și noi”

Hagi continuă scrisoarea și face referire la jucătorii pe care i-a crescut și care au contribuit la calificarea la EURO 2024.

Academia Gheorghe Hagi a avut ca principal obiectiv, încă de la început, creșterea și formarea tinerilor fotbaliști pentru sportul de performanță, pentru a avea șansa ca, la un moment dat, să poată îmbrăca inclusiv tricoul echipei naționale. 

Suntem mândri că am putut contribui și noi, prin jucătorii crescuți la clubul nostru, la această calificare a primei reprezentative la C.E din 2024, unde România va avea ocazia de a semna o nouă pagină de istorie pentru fotbalul românesc.

- Gică Hagi

35 de goluria marcat Hagi pentru România. E golgheterul all-time al naționalei, la egalitate cu Adi Mutu

Gică Hagi: „Avem curajul că putem învinge pe oricine”

În continuare, Hagi a amintit cele 3 cuvinte care îl ghidează în tot ceea ce face: convingere, credință, curaj.

„Am considerat mereu că România nu duce lipsă de talente, România are foarte mulți jucători valoroși care ne pot oferi foarte multe momente incredibile. Ne bucurăm că această generație are acea mentalitate de a crede în propriile forțe, de a lupta mereu până la capăt. 

Avem Convingerea că suntem cu toții pe drumul pe care ni-l dorim, Credința că se pot depăși performanțele generațiilor trecute și Curajul că putem învinge pe oricine. Felicitări, România! Gheorghe HAGI” este finalul scrisorii managerului de la Farul.

Cum a răspuns FRF după scrisoarea lui Gică Hagi

„Federația Română de Fotbal mulțumește tuturor cluburilor și academiilor din țară care au transmis felicitări după rezultatul echipei naționale. 

Totodată, FRF apreciază munca depusă de acestea în dezvoltarea și pregătirea jucătorilor noștri și reiterează faptul că obiectivele Federației Române de Fotbal sunt și ale cluburilor, iar obiectivele cluburilor sunt și ale Federației Române de Fotbal”, a transmis FRF.

FOTO. Gică Hagi l-a așteptat pe Ianis Hagi după România - Elveția » Imaginile serii după România - Elveția

FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+19 FOTO

Bilanțul „copiilor” de suflet ai lui Gică Hagi din această campanie:

JucătorMinute jucate
Răzvan Marin533
Florinel Coman434
Cristi Manea360
Ianis Hagi319
Alexandru Cicâldău230
Tudor Băluță160
Denis Drăguș160
Florin Tănase25
Louis Munteanu13
Andrei Borza0

VIDEO. Gheorghe Hagi: „O campanie reușită din toate punctele de vedere. Toată România avea nevoie de așa ceva”

Citește și:

Mircea Lucescu a dezvăluit ce a vorbit cu Hagi în lojă, la România - Elveția
ROMÂNIA
Mircea Lucescu a dezvăluit ce a vorbit cu Hagi în lojă, la România - Elveția
Semn divin înainte de România - Elveția? Moment emoționant petrecut în loja Arenei Naționale
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Semn divin înainte de România - Elveția? Moment emoționant petrecut în loja Arenei Naționale

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
1973
1973  •  23 Noiembrie 2023, 10:43

A ajuns din nou regele Hagi să îi pupe picioarele lui Burleanu. Doar așa speră că va fi ajutat prin arbitraj să câștige meciuri în Superliga.

muzzi1
muzzi1  •  23 Noiembrie 2023, 09:57
Postat de 88gore88 pe 23 Noiembrie 2023, 02:31

Hai sa fim serioși,alea nu-s cuvintele lui Hagi...Sa fie bine ca să nu fie rău,știi ce zic?

pai a fost un comunicat, nu a zis nimeni ca le-a scris el! :D daca le scria el, probabil iesea : ”cum zic, sa fie bine ca sa nu fie rau! jucatorii, daca talent, orice...au dem0strat-o tuturor! au ,n-au mingea, trag la poarta! acum, sa nu ne mai ascundem dupa unghii! Ianis e viitorul Balon de Aur! de ce , Andrei( Vochin)? de ce? urmeaza sa ne identificam cu noi insine si sa mergem in Germania, sa luam fiecare meci in parte, sa luam cele trei puncte! sa le faceti statuie la baietii astia, ma! tu, cu parpalacul pe tine( Burleanul! ) nu stramba! nu stramba!”

Misu1950
Misu1950  •  23 Noiembrie 2023, 09:08

Nu-mi venea sa cred cand l-am vazut pe Hagi in bratele lui Burleanu! Regele Mihai n-ar fi facut in veci gestul asta cu Iliescu!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează