FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23

EXCLUSIV Interviu amplu cu Ovidiu Perianu, „fiara” lui Gigi Becali: unde visează să joace, de ce a ratat FCSB titlul + amintiri speciale din copilărie: „Mă uitam pe tavan și plângeam”

Ovidiu Perianu, la Marbella
Ovidiu Perianu, la Marbella

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2021 10:38 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 11:10

Ovidiu Perianu, 19 ani, a povestit că în copilărie, nu-și permitea o minge la țară, la bunici. Mijlocașul FCSB a oferit o confesiune emoționantă: „La 11 ani, când am ajuns în București, luni întregi plângeam privind, singur, la tavan”.

- Ovidiu, care este visul unei speranțe a fotbalului românesc la 19 ani? 
- Țelul meu este să joc într-un campionat puternic, preferatul meu este Premier League. Cred că pot ajunge la o echipă de top.

- Fă-ți reclamă și numește trei calități ale tale! 
- Sunt foarte puternic în teren, am o tehnică foarte bună și sunt foarte agresiv.

- Cum ești în afara gazonului? 
- Calm, ambițios și foarte muncitor.

Ovidiu Perianu: „Nu m-a luat valul niciodată”

- Gigi Becali a zis despre tine că ești o „fiară”. Cum te simți tu când ești lăudat? 
- Mă simt bine, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ. Nu m-a luat valul niciodată, încerc mereu să fiu calm și temperat, să nu trec dintr-o extremă într-alta. Nu sunt genul care să nu se mai înțeleagă cu lumea, să mi-o iau în cap.

- Cum reziști la presiune? 
- Presiunea e foarte mare la FCSB, dar atât timp cât fac ceea ce știu, fotbal, nu e greu de suportat. Nu mă pierd nici la bine, nici la rău.

Ovidiu Perianu: „Nu mi-ar fi plăcut să fiu la CFR Cluj”

- Ce s-a întâmplat cu voi de ați pierdut titlul, din nou, deși ați pătruns în play-off de pe locul 1? 
- Am început bine primul meci, apoi am avut probleme de lot, jucători importanți s-au accidentat, după care am intrat în vrie.

- A meritat CFR Cluj campionatul? 
- Pfff, eu zic că ambele echipe s-au luptat în fiecare meci. Nu știu dacă rivalii au meritat, dar îi felicit. Rămân cu amărăciunea, mă doare să vorbesc despre acest subiect. Îi felicit și atât.

- Ce au ei și nu aveți voi la FCSB? 
- Au experiență mai mare, au jucători maturi, noi suntem copii. Noroc? Nu pot să spun că au avut noroc, dar au știut să gestioneze meciurile importante cu presiune, au știut să profite. Ca atunci când ne-au egalat pe noi în ultimul minut, la 1-1, în partida de la Giurgiu.

- Ți-ar fi plăcut să fii acolo? Uite, coechipierul tău de la națională, Costache, are 4 trofee de campion la 22 de ani? 
- Nu m-ar fi încântat să fiu acolo, nu e o echipă pe genul meu. CFR a rămas o echipă defensivă, într-un fel, a rămas pe stilul lui Dan Petrescu, chiar dacă Edi Iordănescu a mai schimbat lucrurile acolo.

- Îți convine mai mult ce joacă FCSB? 
- E mai mult pe sufletul meu. Eu chiar dacă sunt închizător, îmi place jocul ofensiv, să construiesc, să joc un fotbal frumos.

Ovidiu Perianu stelist, tatăl dinamovist

- Tu ai trecut în copilărie pe la Dinamo. 
- Da, atunci când am venit de la Vaslui. Doar că nu s-a rezolvat transferul, după 4 luni la „câini”, și-am mers la Regal București.

- Cum ar fi fost dacă ai fi continuat în alb-roșu? 
- Nu m-am gândit niciodată. Eu, copil fiind, țineam cu FC Vaslui și cu Steaua. Tata e „câine roșu” și suferă de pe urma lui Dinamo. Eram fan Wesley, nu cred că mai prindem echipă ca aceea la Vaslui. Bine, nici în Liga 1 nu văd cum am putea să mai avem formație.

- Cum sunt meciurile cu tatăl tău? 
- Ne contraziceam de când eram eu mic. Ce meciuri aveam! Când se pregătea Claudiu Niculescu să bată o lovitură liberă, îmi zicea: „Fii atent că vă dăm gol!”. Eu eram cu Mister Dică, apoi cu domnul Rădoi, eram fanul lor. N-am prins meciul cu Middlesbrough, m-a ferit Dumnezeu, cred că aș fi plâns de nervi, dar m-am enervat nițel cu Real Madrid, cu autogolul lui Bănel Nicoliță.

Ovidiu Perianu, amintiri din copilărie

- Ce visai să devii în copilărie? 
- Părinții mei erau plecați la muncă în Italia, eu cu cei doi frați ai mei am trăit la bunici. Bunica avea multe jucării de pluș. Și le rupeam capul ălora, că n-aveam minge, și-mi făceam mingi din capetele jucăriilor, jonglam cu ele prin casă. Doamne, ce mă mai certa! Acum, ajungând aici, îmi cer scuze, bunica, pentru acele momente, dar uite că am ajuns fotbalist! Nu a fost chiar în zadar. O să te fac mândră, dacă citești interviul. Din păcate, eram cam rău când eram mic.

- Ce alte năzdrăvănii mai făceai la țară? 
- Am copilărit în satul Bogești, lângă Bârlad. Eram foarte rău. Sunt și dominant, orgolios, niciodată nu mi-a plăcut să fiu pe locul 2. Bunica nu mă lăsa la gârlă. Dar eu fugeam la scăldat. Odată am rămas cu un om din sat la coasă, îmi plăcea mult pe câmp. Eram în căruță, cu calul, plus o fată, iar eu ca să impresionez mi-am pus o pereche de ochelari de soare. Era ora 10:00 seara. Când colo, mă trezesc cu bunica mea, avea o nuia, fără niciun avertisment, m-a luat din căruță. A fost nevoie de o singură atingere, că am sărit ca ars. Am fugit prin curte, m-a ținut încă o oră afară, drept pedeapsă.

- Ți-au folosit toate aceste lucruri? 
- Da, mai bine că ne-a ținut din scurt. Altă dată, bunicul s-a chinuit să umple, timp de oră, o albie, cu apă de la fântână. Cât trebuia să se încălzească apa, a spus că se duce să tragă un pui de somn. Noi cum s-a dus, am vărsat toată apă.

- Acum, cum ești? 
- Sunt calm, m-am maturizat. Sunt plecat de acasă de la 11 ani, am fost obligat. Sincer, eu mi-am pierdut copilăria. Când am venit la București, la 11 ani, eu stăteam în gazdă la o femeie. Prietenii pe care mi-i făcusem ieșeau la joacă, iar eu stăteam și plângeam în cameră. Pe cuvânt, mă uitam pe tavan și plângeam. Și dorul de familie, și neadaptarea, în primele 6 luni a fost teribil.

27 de meciuria bifat Ovidiu Perianu în sezonul precedent la FCSB în toate competițiile

Domnul Becali știe ce spune când anunță că FCSB poate lua mai multe trofee, fiindcă avem o echipă valoroasă. Dacă ne unim toți și muncim, eu zic că se poate să devenim campioni în următorul sezon. Doar ghinionul ne stă în cale.
- Ovidiu Perianu, mijlocaș FCSB

Citește mai multe știri despre România U23:

Dușman invizibil pentru România U23! Care e problema „tricolorilor” înainte de Jocurile Olimpice

Andrei Ciobanu se destăinuie într-un dialog cu GSP » Ce ar face cu un milion de euro și în ce campionat visează să joace

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
kovacsistvan
kovacsistvan  •  07 Iunie 2021, 19:37

La asta degeaba dai bani ca la cum arata il joaca la pacanele.

paul801
paul801  •  07 Iunie 2021, 19:13

ai ales corect daca visezi sa joci in Premier League...din Kenya!

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Iunie 2021, 19:13

Hopa, deci si fcsb cumpara de la Regal Bucuresti

Vezi toate comentariile (5)
Comentează