FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA, AZI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

SERBIA - ROMÂNIA // Profită "tricolorii"? Adversara României e sfâșiată de interese meschine! Război machiavelic între impresari pentru impunerea jucătorilor la lot

Mladen Krstajic, antrenorul Serbiei, în timpul partidei cu Lituania din Liga Națiunilor,1-0 // FOTO: Reuters
Mladen Krstajic, antrenorul Serbiei, în timpul partidei cu Lituania din Liga Națiunilor,1-0 // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2018 10:59

Surse de la Belgrad susțin că atmosfera la naționala Serbiei este extrem de încordată înaintea meciului cu România din Liga Națiunilor din cauza luptei dintre două tabere, pentru impunerea jucătorilor la lot: președintele federației și agentul Stojadinovic împotriva influentului Fali Ramadani.

Chiar dacă au învins în Lituania, în debutul Ligii Națiunilor, nu e deloc liniște în vestiarul sârbilor. Nu este însă o noutate, relația între selecționerul Krstajic și jucători este tensionată chiar de la numirea acestuia, la începutul anului.

Una surprinzătoare, "pe filieră politică" susțin surse din lumea fotbalului de la Belgrad, având în vedere că Mladen Krstajic (44 de ani) nu antrenase nicăieri.

Nu mai vor să vină cu Krstajici

Primele semne clare au apărut chiar la turneul final din Rusia. Atunci, Milivojevic l-a "tamponat" pe tehnician după înfrângerea din prelungiri, cu Elveția.

"Ne-am asumat niște riscuri care, în opinia mea, nu erau necesare. Trebuia gândit altfel meciul în ultimele 15 minute" a fost reacția mijlocașului, cu trimitere directă către Krstajic. Apoi, după eșecul cu Brazilia, același jucător l-a desființat pe antrenor: "selecționerul a gândit ceva pentru acest meci, iar cu această tactică am pierdut. Deci a fost o alegere proastă".

A fost momentul rupturii totale între cei doi. Milivojevic a anunțat că nu va mai veni la națională cât timp este selecționer Mladen Krstajic. La fel a făcut și Matija Nastasic.

Fiecare cu ai lui

Presa de la Belgrad a mai dezvăluit de-a lungul timpului că, în spatele cortinei, este un adevărat război între două tabere, pentru a-și impune jucătorii la lot.

De-o parte președintele federației, Slavisa Kokeza, și consilierul său, agentul Zoran Stojadinovic, de cealaltă influentul și controversatul impresar Fali Ramadani, un macedonean cu origini albaneze, recunoscut drept unul dintre cei mai puternici în zona Europei de Est și nu numai.

Kokeza și Stojadinovici ar fi încercat să-i impună jucători la lot și lui Slavoljob Muslin, cel care calificase echipa la Mondial. Acesta a refuzat, motiv pentru care a și fost forțat să plece.

Iar acum, potrivit acelorași surse, Krstajic ar fi devenit "arma" celor doi, în disputa cu Ramadani. Pentru "dubla" cu Lituania și cu România, mulți dintre jucătorii lui Ramadani au dispărut de la lot, fiind chemați alții, din sfera de influență a lui Stojadinovici.

Pe lângă Milivojevic și Nastasic, n-au mai fost chemați nici Gacinovic, Jovic sau Grujic. A fost mesajul federalilor că acum puterea este la ei. Mai mult, tot surse de la Belgrad susțin că s-ar fi făcut presiuni asupra unor jucători să renunțe la Ramadani și să semneze cu Stojadinovic. Miza e clară: selecțiile aduc notorietate și creșterea sumei de transfer.

Ramadani l-a "suflat" pe Grujici

Războiul dintre Stojadinovic și Ramadani este unul vechi, de notorietate. De curând, ultimul a și dat o mare lovitură. L-a convins pe tânărul Marko Grujic (22 de ani), de la Liverpool, acum împrumutat la Hertha Berlin, să renunțe la serviciile lui Stojadinovic și să colaboreze cu el

Nici fanii nu îl plac pe Krstajici

Lipsit de experiență, influențat de axa Kokeza- Stojadinovic, selecționerul Mladen Krstajic gestionează extrem de dificil relația cu majoritatea jucătorilor, care îi reproșează și modul în care se face selecția.

Presa de la Belgrad susține că această stare de lucruri a dus și la răcirea relației cu suporterii echipei naționale. Care, pe diverse canale de socializare, îndeamnă la boicotarea partidei cu România.

Astfel că previziunile sunt că în tribunele arenei Partizan, de 32.000 de locuri, nu vor fi în această seară mai mult de câteva mii de suporteri.

"Numai să nu se implice politicul și să aducă oamenii cu autocare la meci. S-a mai întâmplat asta, nu ar fi prima dată", spun surse din presa de la Belgrad.

Vezi și:  Serbia e coșmarul nostru! Topul dezastrelor trăite de naționalele României: înfrângeri umilitoare și petreceri cu alcool și interlopi

02 03

ETAPA URMĂTOARE (11 octombrie): Lituania - ROMÂNIA, Muntenegru - Serbia.

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
rocky2
rocky2  •  10 Septembrie 2018, 19:05

La noi e si mai rau! Cum ia ciobanul vreun descult la fcsp-l, in secunda a doua e si convocat la lot! Si uite asa se pierd campanii dupa campanii!

115486966066476
Edi Girnita  •  10 Septembrie 2018, 18:15

De parcă la noi nu este la fel!! Poate mai rău!!!

maxp
maxp  •  10 Septembrie 2018, 17:38

Serbia nu e vreo mare echipa nici cand sunt toate roz sau cand au tot lotul disponibil. Pe noi ne doare mai mult de adversari decat de propria echipa, la ora actuala noi nu jucam la un nivel decent cu nimeni. Deci problema e la noi, daca am juca fotbal probabil ne-ar durea mai putin de adversari. Deci ce sa profitam? De la inceputul anului am tot profitat, am batut vreo 5 echipe nationale cu echipe secunde si am ajuns in toamna la concluzia ca nu jucam nimic. Deci am jucat 5 meciuri degeaba, n-am profitat in mod real cu nimic.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează