FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Situație EXPLOZIVĂ în interiorul FRF » Două întâlniri decisive cu Edward Iordănescu au picat: „Astea sunt motivele principale!”

Articol de , - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 19:17 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 19:22

Edward Iordănescu (45 de ani) nu a semnat un nou contract cu FRF, înțelegerea actuală urmând a expira după ultimul joc de la Campionatul European din Germania ♦ Sursele GSP susțin că selecționerul s-a întâlnit în două rânduri cu conducerea FRF, dar că anumite lucruri din noul contract l-au nemulțumit ♦ Mai mult, conducerea Federației pune presiune pe Iordănescu să semneze și îi transmite acestuia ultimatumuri, ceea ce l-a nemulțumit pe selecționer.

Mai sunt 55 de zile până la primul meci al Campionatului European din vara acestui an, iar situația la echipa națională stă pe un butoi de pulbere. Motivul principal, contractul selecționerului Edward Iordănescu!

GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial
GSP E ÎN GERMANIA
GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial

Acesta a expirat la finalul meciului cu Elveția de pe Arena Națională, din preliminarii. Dar calificarea la Euro 2024 a însemnat automat prelungirea înțelegerii până după ultimul meci din Germania.

În ultima perioadă au existat tot felul de discuții pe marginea noului contract al selecționerului Iordănescu. Cel care a reușit să ducă România la un nou turneu final după 8 ani de pauză.

Detalii de la negocierile dintre Edi Iordănescu și FRF: „Obiective interimare care ridică semne de întrebare”

Iar din decembrie anul trecut și până în prezent cele două părți nu au ajuns la niciun numitor comun.

Sursele Gazetei Sporturilor au dezvăluit că președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut două întâlniri față-n față cu selecționerul Iordănescu. Dar de fiecare dată lucrurile au intrat în impas.

Totul în urma contractului pe care conducerea Federației i l-a propus antrenorului de 45 de ani.

„Obiectivul principal al noului contract este calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Obiectiv cu care Iordănescu este de acord! Doar că există tot felul de obiective intermediare care pot duce la rezilierea contactului, iar acestea ridică unele semne de întrebare”, spun sursele Gazetei.

„Tot felul de chichițe contractuale îl nemulțumesc pe Edi Iordănescu”

Mai mult, noul contract ar avea două obiective clare de îndeplinit. Primul, calificarea la Campionatul Mondial din 2026 (Canada, Mexic și Statele Unite), iar cel de-al doilea, prezența la Campionatul European din 2028 (Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord și Irlanda).

Situație EXPLOZIVĂ în interiorul FRF » Două întâlniri decisive cu Edward Iordănescu au picat: „Astea sunt motivele principale!”
Edi Iordănescu Foto: Imago

Doar că există riscul foarte mare ca Iordănescu și Federația să nu se înțeleagă asupra noului contract până la Euro.

„A rămas că în perioada următoare să mai existe o discuție față-n față pentru reglarea anumitor aspecte în ceea ce privește viitorul angajament cu selecționerul”, mai spun sursele GSP.RO.

Dar „obiectivele intermediare și tot felul de chichițe contractuale îl nemulțumesc pe selecționer. Astea sunt motivele principale pentru care acesta nu semnează”, susțin persoane din Federație.

„Șansele ca Edi Iordănescu să semneze sunt mici!”

Cele două întâlniri secrete între Burleanu și Iordănescu s-au referit doar la obiectivele după Campionatul European din Germania. Lucru care nu i-a picat deloc bine selecționerului.

Acesta ar fi vrut să existe obiective clare și pentru Europeanul din Germania.

„N-ar trebui să existe obiective trasate și răsplătite corespunzător”, susțin oameni din jurul primei reprezentative.

Oameni din interiorul Federației au dezvăluit că selecționerul e tensionat și extrem de îngândurat în ceea ce privește situația actuală. Iar șansele ca acesta să semneze un contract în perioada următoare sunt foarte mici.

„Nici acum, nici în perioada viitoare și cel mai probabil nici înainte de Campionatul European”, susțin aceștia.

Contractul meu s-a prelungit odată cu îndeplinirea obiectivului. Sincer, ultimul meu gând merge spre ce se întâmplă după Euro. Să ieșim din grupă ar fi ceva fantastic, am încredere în asta, dacă nu aveam nu mai eram acum aici. Am convingerea că împreună cu românii noștri din tribune putem face lucruri extraordinare. Dar nu va fi ușor. Ce va fi...

Edward Iordănescu, selecționer România

Răzvan Burleanu, ultimatum pentru Iordănescu!

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a participat astăzi la o conferința de presă, cu ocazia unui nou parteneriat semnat de Federație cu banca ING.

La eveniment, șeful fotbalului românesc a vorbit și despre situația selecționerului.

„Sentimentul tuturor, al administrației, al departamentului tehnic și chiar al selecționerului, e că ne dorim să continuăm tot împreună. Vrem ca în perioada următoare să putem oferi mai multe informații”, a spus Burleanu.

Care a scos artileria grea din „geantă”: „Obiectivul pe care ni l-am propus e ca până la plecarea în Germania, la EURO, să cunoaștem numele selecționerului care va califica echipa națională și la Campionatul Mondial din 2026”.

Relația noastră, ca administrație, cu toți selecționerii a fost una extraordinară. La niciunul dintre selecționerii cu care am colaborat, aspectul financiar nu a fost foarte important. Detaliile financiare nu au reprezentant un subiect important în discuții, atât în cazul antrenorilor, cât și în cazul jucătorilor

Răzvan Burleanu, președinte FRF

Iordănescu jr. a refuzat să meargă la tragerea Ligii Națiunilor

Chiar dacă problemele medicale nu i-au permis să reprezinte România la tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, conducerea FRF știa că Iordănescu jr. a refuzat încă de acum o lună să meargă la Paris.

„Fără un contract în momentul desfășurării meciurilor din Liga Națiunilor, Iordănescu a transmis ferm și clar că el nu va merge la Paris! Selecționerul a preferat să anunțe că nu vrea să fie în delegație pentru o competiție unde nu se știe dacă va mai fi sau nu antrenor”, au explicat atunci surse din anturajul echipei naționale.

A fost numit selecționer în ianuarie 2022

Edward Iordănescu a fost numit selecționer al reprezentativei României pe 25 ianuarie 2022.

Răzvan Burleanu a precizat că Iordănescu are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

Naționala României s-a clasat pe ultimul loc, după Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Finlanda, și a retrogradat în Liga C, penultimul eșalon valoric.

Reconfirmat în octombrie 2022, obiectiv realizat

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu”, spunea Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

„Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024", a mai punctat oficialul FRF, după ce i s-a prelungit contractul lui Edi Iordănescu.

Iar Iordănescu jr. și-a îndeplinit misiunea și obiectivul și-a dus România la Euro după o pauză de 8 ani.

 „Cea mai mare presiune e pusă de mine! Vreau să fiu mereu mai bun”

Citește și:

Edi Iordănescu dărâmă vestiarele, schimbă complet gazonul și aduce aparatură „de luptă” din țară! GSP a mers la baza de pregătire a României din Würzburg
GSP E ÎN GERMANIA
Edi Iordănescu dărâmă vestiarele, schimbă complet gazonul și aduce aparatură „de luptă” din țară! GSP a mers la baza de pregătire a României din Würzburg
Pentagon la Euro 2024! » GSP a intrat în fortăreața din Würzburg a echipei naționale și a aflat toate cerințele lui Edward Iordănescu: „«Ascundeți» clădirea!”
GSP E ÎN GERMANIA
Pentagon la Euro 2024! » GSP a intrat în fortăreața din Würzburg a echipei naționale și a aflat toate cerințele lui Edward Iordănescu: „«Ascundeți» clădirea!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (12)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  20 Aprilie 2024, 23:50
Postat de tase67 pe 19 Aprilie 2024, 22:26

Un antrenor suspect, care a avut mult noroc in calificari, si care cintareste bine lucrurile, pentru ca stie foarte bine ca norocul l-a ridicat pe val. Ar trebui sa nu o mai lungim cu Edi, daca nu semneaza. Sa preia acum echipa de club pentru banii la care viseaza, ca asta este momentul lui maxim, dupa care incepe, pentru el, caderea. Sa vina Gica Hagi sa preia nationala si sa descilceasca lucrurile, si jocul, sa clarifice formula de echipa, sa ii lase pe banca pe Alibec si pe Stanciu, sa apeleze la Marini sau la Screciu numai daca, si cind este nevoie de ei. Sa ii bage pe titularii de merit in avanposturi. Pe Ianis Hagi la centru, pe Mihaila, eliberat de lantul care il tine mai mult legat de banca de rezerve in viziunea lui Edi, pe Dragus la competitie cu Man in fata, sa ii motiveze pe Coman si pe Morutan, asa cum bine stie sa o faca pentru multi care vin si joaca pentru el la Farul, si sa le garanteze rolul de titular, este clar, nu vedeti ca tragem deja mita de coada? Ce mai asteptam, avem nevoie de infuzie, de tinerete,de acel imbold, care sa ne propulseze in fata Ucrainei, si in pozitie sa revenim in America. Amindoi Hagi, tata si fiu, sa faca parte din acel un doi cu care sa reusim sa reimpletim firul care s-a rupt acum aproape 30 de ani in America atunci cind Prunea iesea aiurea si Suedia ne lua fata spre semifinale...si nu uitati ca Puscas poate da mult in minute putine, daca este aruncat in joc, la surpriza, la momentul oportun, pentru derutarea adversarilor

Va propun sa fiti chiar dvs selectioner, la cat de multe idei aveti..ce mai ne chinuim atat sa cautam un selectioner? E clar ca dvs sunteti solutia.

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  20 Aprilie 2024, 13:45

Cu zambariciul din fruntea federatiei, cu instructorul sportiv de la nationala Romaniei .... ,,VIITORUL SUNA BINE,,. Aceasta afirmatie, de mai inainte, ..... este o ironie, a nu se confunda cu adevarul.

baimareanul
baimareanul  •  20 Aprilie 2024, 07:58

Ifose de mare antrenor, care a mostenit norocul de la tatal sau. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează