GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  VIAȚA DUPĂ FOTBAL

EXCLUSIV Întâlnirea dintr-un club din Italia cu Nainggolan i-a schimbat cariera unui portar din Liga 1: „Așa a început nebunia! Acum îi îmbrac pe Lukaku, El Shaarawy și Ansu Fati”

Articol de , , - Publicat luni, 13 martie 2023 09:50 / Actualizat luni, 13 martie 2023 13:17

Fostul portar italian Caparco (39 de ani) dictează trendul în materie de modă. Alături de doi asociați din Italia, el și-a deschis un magazin exclusivist de haine ♦ Clienții sunt vedete de sute de milioane de euro din cele mai puternice campionate ale lumii, dar și oameni obișnuiți, ce-și doresc un stil vestimentar care să îi reprezinte.

  • Gazeta Sporturilor continuă astăzi serialul "Viața după fotbal", despre reconversia profesională a sportivilor care n-au rămas în fenomen după retragere și au ales ori au fost nevoiți să se reprofileze
  • Care sunt afacerile în care au investit? Cu ce provocări a venit noua etapă din viață, după ani petrecuți în iarbă? Cât de grea a fost adaptarea? Vom avea răspunsuri la aceste întrebări în seria documentată de redacția GSP.

Italianul Alessandro Caparco a apărat timp de 10 ani la ASA Tg. Mureș, Poli Iași, Chiajna și Dunărea Călărași. În 2020, a pus mănușile în cui și s-a dedicat în totalitate afacerilor: "A fost greu după ce m-am lăsat pentru că mi-era dor de meciuri, antrenamente și viața din vestiar".

N-a vrut să plece din România, care l-a primit cu brațele deschise, și a decis să facă un business aici. "Aveam în Italia un magazin de haine care mergea foarte bine. Și pentru că mi-a plăcut așa de mult România am decis să fac un magazin și aici", recunoaște el.

Întâlnirea nesperată cu Nainggolan

De unde a început pasiunea pentru fashion? Caparco are răspunsul: "Când intrai într-un vestiar în Italia era ca la o defilare pe podium! Toată lumea venea în costum sau în treninguri greu de găsit. Italia dă moda, de acolo a început totul".

Iar de la dragoste pentru modă și până la un magazin de profil a fost doar un pas. "Mă îmbracăm de la un brand limitat și acolo am cunoscut un stilist. El mi-a zis să am încredere în el și vom face împreună o linie specială. «N-am timp să mă ocup». «Tu trebuie doar să te îmbraci». Așa s-a lansat «Arcalei», iar toată povestea a început grație lui Radja Nainggolan, care juca la Inter Milano. Eram accidentat la tendonul lui Ahile și participam în Italia la o petrecere. Radja a văzut cum eram îmbrăcat și i-a plăcut. A venit la magazin, și-a ales hainele, a doua zi, în vestiar, a început nebunia!".

Am stat în vestiarul lui Juventus la începuturile mele în fotbal. Zidane venea îmbrăcat numai la costum! Impunea respect, transmitea eleganță. Și Del Piero se îmbrăca în haine de calitate. De atunci am început să iubesc lumea modei.

Alessandro Caparco

"Am plecat cu o croitoreasă, acum avem 30"

Și așa a ajuns Sandro cu asociatul său din Italia să îmbrace vedete de sute de milioane de euro! Printre cele mai tari nume? El Shaarawy, de la Roma, "care vrea un pantalon care să fie la o gambă mai scurt și la cealaltă mai lung", Romelu Lukaku, de la Inter, care "nu are nevoie de haine speciale chiar dacă are gambele foarte mari". Lista continuă cu Miralem Pjanici, Ansu Fati, Milinkovici-Savici, Mehdi Benatia sau Franck Ribery.

Întâlnirea dintr-un club din Italia cu Nainggolan i-a schimbat cariera unui portar din Liga 1: „Așa a început nebunia! Acum îi îmbrac pe Lukaku, El Shaarawy și Ansu Fati”
Caparco cu Miralem Pjanici

Investiția în Italia a început precaut, "cu o singură croitoreasă". Cum interesul a început să crească, fostul portar alături de prietenii Simone și Lorenzo au extins afacerea.

"Am ajuns să avem 30 de croitorese, toate în Italia, care lucrează în câte două ture. La noi totul e cu circuit închis, pe bază de rezervare. În plus, noi nu punem accent pe o locație fiindcă încărcăm colecțiile în mașini și mergem direct la băieți. Am contracte inclusiv în Turcia, am fost de curând cu haine la cei de la Galatasaray, Beșiktaș. Am fost la Gaziantep în urmă cu o lună și când cu cutremurele am fost îngrijorat. I-am sunat și toată lumea era bine, Slavă lui Dumnezeu!", spune Caparco.

Am câte cinci, șase fotbaliști pe care îi îmbrac cam de la fiecare echipă. Dintre români, Mihăilă, Man, Andrei Vlad, Oaidă, Coman, Omrani, Alibec, Ivan și mulți, mulți alții. La noi nu găsești două produse identice! Avem haine unice și oferim un stil vestimentar care să îl reprezinte pe cel care ne vizitează.

Alessandro Caparco

"În România merge cel mai bine"

Dacă marile magazine de haine oferă reduceri primăvara sau vara, Caparco și prietenii săi merg pe altă direcție. "Nu avem nicio politică de reducere! Sunt zile când în weekend e nebunie la show room și toată lumea vine doar cu rezervare. Pe lângă cele două puncte din Italia și acesta din București, mai sunt trei în Spania și unul în Austria. Dar în România merge cel mai bine! În București avem mai mulți clienți oameni obișnuiți decât fotbaliști", spune Sandro.

Întâlnirea dintr-un club din Italia cu Nainggolan i-a schimbat cariera unui portar din Liga 1: „Așa a început nebunia! Acum îi îmbrac pe Lukaku, El Shaarawy și Ansu Fati”
Milinkovici-Savici (dreapta) e clientul lui Caparco

Apoi dezvăluie și un secret din spatele ușilor închise: "Noi nu am lucrat niciodată pentru cantitate. Cine vine la noi pleacă cu două plase de haine! Avem clienții noștri fideli și sunt foarte fericit cum arată acum viața mea. Mi-a plăcut tot timpul să am brandul meu, un magazin de haine, și sunt foarte fericit. Și nici nu m-am despărțit de tot de fotbal".

Citește și:

Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”
„Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”. Povestea fostului fotbalist Călin Ignat, care și-a făcut în Târgu Mureș o fabrică de bere artizanală ce poartă numele cățelului său
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
„Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”. Povestea fostului fotbalist Călin Ignat, care și-a făcut în Târgu Mureș o fabrică de bere artizanală ce poartă numele cățelului său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  13 Martie 2023, 18:26

Respect! Sandro e unul de-ai noștri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează