GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Peripețiile trăite în Italia de un fotbalist român de clasă » Savuros: „Crezi că ăla vorbea engleză? Ne înțelegeam cu Google Translate, îl dădeam pe difuzor să audă”

Lobonț și generația cu care a evoluat la EURO 2008 / Sursă foto: Imago Images +20   FOTO
Lobonț și generația cu care a evoluat la EURO 2008 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 10:06 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 11:04

Bogdan Lobonț, portarul cu 86 de apariții în naționala mare, a explicat într-un interviu acordat Gazetei în 2023 de ce a ales să-și petreacă ultimii ani ai carierei la AS Roma, acceptând deliberat statutul de „om de lot”, responsabil cu coeziunea din vestiar.

Lobby și-a încheiat cariera la AS Roma, club la care a fost legitimat timp de opt ani. Pe Olimpico, goalkeeper-ul n-a mai evoluat aproape deloc în ultimii ai înțelegerii, însă asta nu i-a împiedicat pe Capitolini să-i reînnoiască periodic contractul

La cinci ani de la retragere, Lobonț a vorbit despre statutul său și rolul pe care-l avea în vestiarul înțesat cu vedete al Romei.

Lecțiile lui Bogdan Lobonț pentru tinerii fotbaliști români » 3 sfaturi esențiale: „Pierzi asta, eu mi-am dat seama mai târziu”
DEZVĂLUIRI
Lecțiile lui Bogdan Lobonț pentru tinerii fotbaliști români » 3 sfaturi esențiale: „Pierzi asta, eu mi-am dat seama mai târziu”

Rolul lui Bogdan Lobonț în vestiarul lui AS Roma: „Era un consum extraordinar, aveam multe de gestionat”

„Nu era vorba de confort, toată lumea zicea: «Aaa, păi, ce, mă? Mie nu-mi convine să stau și eu să fiu al 3-lea portar la Roma?» Era un consum extraordinar, eu aveam multe de gestionat acolo. 

Spalletti, de exemplu, după un derby mă cheamă la el în birou și zice: «Vino aici!». «Mister, ce e? Care e problema?» Zice: «Tu știi cum e după un derby câștigat, ăștia toți visează cai verzi pe pereți. Am nevoie să le stai aici (n.r.arată la gât) pe toată durata antrenamentului, de nu-l lași pe unu’. Vezi că altfel nu mă iau de ei, mă iau de tine!»”, a povestit Lobonț. 

Amintirile lui Bogdan Lobonț de pe Olimpico: „Vorbeam cu Skorupski cu Google Translate, îl dădeam pe difuzor să audă”

Lobonț a scos la iveală un episod consumat în timp ce împărțea camera cu polonezul Łukasz Skorupski:

„La 38 de ani, mi-au oferit un contract pe încă doi ani! Eu, la 38 de ani, ce fac? Primul lucru vorbesc cu Di Francesco și-i spun: «Mister, nu te gândi că eu am semnat pe doi ani ca să-mi închid cariera comod și liniștit la Roma, să stau cu curul la căldură.

Eu vreau să mă bastonezi mai mult decât pe ceilalți, pentru că eu vreau să învăț, d-aia sunt aici. Aceeași chestie i-am spus-o și antrenorului de portari: «E în regulă, îți face onoare ceea ce zici, dar nu te antrenezi diferit față de cum îi antrenez pe ceilalți». 

Și fiecare zicea: «Tu trebuie să-mi gestionezi situația asta în cabină, să gestionezi situația cu jucătorii nou-veniți». 

Peripețiile trăite în Italia de un fotbalist român de clasă » Savuros: „Crezi că ăla vorbea engleză? Ne înțelegeam cu Google Translate, îl dădeam pe difuzor să audă”
Bogdan Lobonț și Salah / Sursă foto: Alessandro Carducci (vocegiallorossa.it)

Skorupski, polonezul, când a venit, cu cine l-au pus în cameră? Cu mine! Te gândești că eu vorbeam poloneză? Ăla vorbea engleză? Nu! Găsește soluții să-l crești, să te înțelegi cu el. Și vorbeam cu Skorupski cu Google Translate. Eu din italiană traduceam în poloneză, îi dădeam pe difuzor să audă. El din poloneză în italiană”, a rememorat Lobonț. 

Totti? Modest, foarte modest decât i-ar permite renumele. Modest și rușinos în unele situații. Țin minte, în SUAt, când aveam câte o zi liberă zicea: «Eu nu ies decât dacă iese Lobby». «Păi, de ce?». «Păi, tu vorbești engleză, poți să vorbești pentru mine».

- Bogdan Lobonț

VIDEO Profu' de Sport, episodul #14: emisiunea integrală cu Bogdan Lobonț

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Adio, Rapid! Horațiu Moldovan a primit o ofertă uriașă și e gata să părăsească România

FOTO A fost demarat proiectul „Loja legendelor” » Ionuț Lupescu, rol esențial în atragerea lui Mircea Lucescu lângă Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează