GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FOTOREPORTAJ

EXCLUSIV / VIDEO+FOTO Hipermarket pe locul fostei baze sportive Girueta! » Locuitorii din zonă sunt revoltaţi: "Vom ajunge în instanţă"

Buruienile au pus stăpânire pe baza sportivă Girueta // Foto: Alin Grigore +15   FOTO
Buruienile au pus stăpânire pe baza sportivă Girueta // Foto: Alin Grigore

Articol de - Publicat marti, 17 iulie 2018 13:21

Baza sportivă Girueta din București cu care se mândreau locuitorii din Berceni a ajuns o ruină. Nepăsarea autorităţilor a transformat baza într-un câmp năpădit de bălării.

Spațiul destinat sportului va dispărea în curând, iar acolo se va construi un hipermarket. Decizia Primăriei Generale te întâmpină printr-un panou afişat pe gardul bazei sportive. Oamenii din zonă nu sunt de acord cu noua destinaţie a locaţiei şi spun că vor tot un teren de fotbal.

Gheorghe Jurubiţă, fost antrenor şi fost fotbalist la Chimistul şi Mioveni, locuieşte în zonă, iar reporterii GSP l-au surprins în timp ce analiza panoul pus de Primărie pe gardul bazei Girueta.

panctarta

"Eu stau gard în gard cu acest stadion. Noi ne dorim ceva cu caracter sportiv peste această bază, pentru că acum sport în zonă se mai face doar pe stadionul Rocar. Primăria ar trebui să ne întrebe pe toţi cei din cartier dacă ne dorim un complex comercial sau o bază sportivă. 70% ar răspunde că vor o bază centrală pentru acest sector 4", a declarat Jurubiţă.

 
Hipermarket în loc de bază sportivă

VIDEO+FOTO Un hipermarket va lua locul bazei sportive Girueta Locuitorii din zonă sunt revoltaţi: "Vom ajunge în instanţă" ----->>>> http://bit.ly/2L40OnM

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Marţi, 17 Iulie 2018

ONG-urile intervin

Dan Trifu, vicepreședintele ONG-ului Eco Civica, spune că a făcut mai multe demersuri pentru a stopa iniţiativa Primăriei.

"E un Plan Urbanistic inițiat în procedură de avizare la Primăria Generală. Se dorește construirea unui hipermarket pe baza sportivă. Au adus o hârtie în care Ministerul vorbește despre fosta bază sportivă Girueta. Chiar le-am spus să se oprească din proceduri pentru că n-au hotărâre de Guvern, n-au nimic. Baza trebuie să existe. Ne-au sesizat și cetățenii din zonă, că au pus un panou informativ acolo. Noi vom ruga și Consiliul General să nu aprobe, dar știți ce se întâmplă și acolo. Probabil vom ajunge în instanță.

Ei nu pot construi nimic acolo fără o hotărâre de Guvern și fără construirea în prealabil a unei alte baze sportive. Așa spune legea. Bazele sportive fiind spații verzi ele nu mai pot să-și schimbe destinația. Aici trebuie să avem grijă cum jonglăm cu legea, pentru că legea mediului nu mai permite schimbarea de destinație a spațiilor verzi, în această categorie intrând și bazele sportive. Ca atare, hotărârea Guvernului nu poate fi superioară unei legi", a declarat Dan Trifu.

Acum, doar forma dreptunghiulară a zonei verzi mai amintește de faptul că acolo a existat cândva un teren de fotbal pe care echipe precum Girueta sau Fulgerul Bragadiru jucau în Liga a doua.

GSP a cerut un punct de vedere atât de la Primăria Generală, cât şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, însă până la ora redactării acestui articol nu a sosist vreo reacţie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
109684413202521
Cornel Brincoveanu  •  17 Iulie 2018, 21:37

In mod evident, in hipermarket oamenii sunt exploatati de catre capitalistii rapace din occident! Ei vin si angajeaza romani disperati care muncesc de se spetesc pe salariu putin peste minim pe economie ! Precum africanii pe plantatii ! Terenul sportiv indiferent de cati oameni vin pe el e o oaza de verdeata, generatoare de oxigen. Acolo omul vine stresat , alearga si pleaca acasa refrisat ! Curatat de stress . Hipermarket egal : beton ,poluare, spatiu neecologic! Bisnita, coruptie, degradare a habitatului ! Afaceri murdare ! Umilinta Romaniei continua! O meritam oare ! Pina cind?!?

1260234347346768
Ioan Trisi  •  17 Iulie 2018, 17:06

Oamenilor,nu veti ajunge nicaieri!Tara asta a luat-o la vale.Cine ne mai baga in seama,ce conteaza parerea noastra?Coruptii or sa ia totul,noi nici macar opinii nu o sa ma i avem!

martinpen
martinpen  •  17 Iulie 2018, 16:28
Postat de xnread pe 17 Iulie 2018, 16:02

Să fiu mai explicit, e vorba de parcul de ,, de peste stradă " cum era numit. De partea cealaltă a locuit domnii Cruijff și Reve în așa numitul ,, sat de beton ".:))

Tu amesteci Olanda cu Romania? Pai daca vrem sa ne comparam, sa incepem cu salariile... La preturi e clar, suntem la fel.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează