GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să alegi salteaua perfectă pentru un somn odihnitor ?

Articol de GSP - Publicat joi, 22 iunie 2023 18:07 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 18:08

Probabil cu toții știm cât de bun este somnul atunci când dormi pe o saltea aleasă corect. Pe piață există sute de modele și alegerea este dificilă. Ce saltea să aleg? Saltea din spumă cu memorie din latex, saltea cu arcuri sau poate cu spumă ? Și cum ar trebui să fie salteaua ideală ? Moale fermă sau echilibrată ? În acest articol, îți vom explica tot ce trebuie să știi pentru a-ți alege salteaua perfectă pentru un somn odihnitor.

Cum testezi corect o saltea?

Pentru a-ți alege salteaua, este esențial să o poți încerca. Poți achiziționa o saltea chiar și online, lansând o comandă la magazin saltele Mattro sau poți selecta din gama variată de saltele oferite de diferite magazine și centre comerciale.

Specialiștii spun că ai de făcut 3 acțiuni de bază atunci când te așezi pe o saltea pentru o testa:

  • Întins pe saltea și încerci să-ți strecori mâna între zona dorsală și saltea. În acest mod îți dai seama dacă salteaua este prea fermă sau dimpotrivă mult prea moale.
  • Încerci să-ți schimbi poziția fiind culcat pe saltea. Dacă acțiunea pare complicată înseamnă că salteaua este prea moale sau spuma cu memorie nu este cea potrivită.
  • În cele din urmă poți încerca să împingi cu cotul în saltea. Dacă salteaua păstrează amprenta cotului înseamnă că este mult prea flexibilă.

Ce fermitate a saltelei să alegi?

Fermitatea este senzația pe care o resimți atunci când te culci pe o saltea și depinde de mai mulți factori. Există mai multe nivele de fermitate, de la cele mai suple până la cele echilibrate, ferme sau foarte ferme. Nu trebuie să te bazezi doar pe informațiile afișate pe eticheta atașată de producător de saltea, pentru că nu există practic o scală standardizată a fermității. Fiecare producător afirmă că anumite saltele sunt ferme sau moi în funcție de materialele pe care le utilizează în compoziția saltelei.

În plus, în funcție de greutatea ta, vei percepe salteaua ca fiind fermă sau moale, iar fiecare dintre noi avem anumite preferințe pentru ca somnul să ne fie odihnitor.

Sfatul expertului: Când dormi împreună cu un partener, este esențial să încercați împreună salteaua înainte de a o cumpăra, pentru că o saltea confortabilă pentru unul nu este neapărat confortabilă pentru celălalt, și invers.

Cum să-ți alegi salteaua în funcție de greutatea ta?

Greutatea este, de asemenea, un criteriu important pentru alegerea unei saltele. În funcție de morfologia ta, nevoia de sprijin și fermitate va fi foarte diferită. Iată ce saltea trebuie să alegi, în funcție de greutatea ta:

  • Greutate mică (persoane sub 60 kg): îți recomandăm o saltea moale spre echilibrată (cu grad de fermitate între 3 si 5 din 10), deoarece te vei scufunda în saltea mai puțin adânc decât persoanele mai solide.
  • Greutate medie (60 până la 90 kg): O fermitate între 4 și 7 din 10 (destul de moale spre destul de fermă) este indicată pentru a răspunde nevoilor tale în ceea ce privește susținerea.
  • Greutăți mai mari (peste 90 kg): Cu cat greutatea este mai mare, cu atât crește presiunea exercitata asupra saltelei. Pentru persoane mai solide, o saltea mai fermă și mai groasă, peste medie, le va asigura un suport de calitate.

În orice caz, este esențial ca salteaua să îți susțină corect coloana vertebrală, fără a crea puncte de presiune. Dacă o saltea nu oferă suport adecvat, sunt șanse să suferi de dureri de spate sau de tensiune musculară.

Sfatul expertului: dacă dormiți împreună cu partenerul și tipul de saltea perfect este foarte diferit pentru fiecare din voi, vă recomandăm să alegeți două saltele individuale, potrivite pentru nevoile fiecăruia.

Ce tip de saltea trebuie să alegi ?

Când vorbim despre tipul de saltea, ne referim la tehnologia care o compune: spumă cu memorie, arcuri, spumă sau latex. Dar cum îți alegi salteaua din toate aceste modele care folosesc tehnologii diferite?

Saltele din spumă cu memorie

Saltelele cu memorie de formă sunt apreciate pentru senzația învăluitoare care permite să obții o calitate optimă a somnului. Aceste saltele  urmăresc forma corpului în toate pozițiile de dormit și elimină punctele de presiune. Numite și saltele memory, ele oferă un grad înalt de confort și asigură un somn odihnitor.

Saltele din spumă poluretanică

Sunt printre cele mai fabricate modele, fiind deseori considerate low-end. Calitatea lor variază în funcție de spumele folosite în compoziția lor. În general, saltelele din spumă au un confort mai ferm și sunt mai puțin costisitoare decât alte tipuri de saltele de pe piață.

Saltele din latex

Saltelele din latex au avantajul de a avea o elasticitate mare. Compusă din particule de cauciuc, acest tip de saltea revine la forma inițială foarte repede după presiune. Corpul este apoi menținut ferm în profunzime. În plus, datorita celulelor din latex, salteaua este in mod natural respirabilă si protejează impotriva umiditatii. Un alt avantaj al saltelei din latex este durata de viață peste medie.

Saltele cu arcuri

În ultimii ani, saltelele cu arcuri buzunar au devenit foarte populare în dormitoarele noastre. Datorită adăugării de materiale suplimentare, aceste saltele câștigă în confort și oferă o relaxare similară cu cea conferită de saltelele din spumă.

Ce dimensiune a saltelei trebuie să alegi ?

Dimensiunea potrivită a saltelei este unul dintre cele mai importante criterii de cumpărare. În funcție de dimensiunea cadrului de pat, vei alege mărimea saltelei. Există saltele pentru copii, adolescenți sau adulți, saltele single sau pentru cuplu ( king size, queen size).

Cunoscând toți acești factori care influențează alegerea saltelei perfecte, îți vei putea achiziționa salteaua potrivită în funcție de preferințele tale.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează