GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Display cu purici și linii? Care poate fi problema?

Articol de GSP - Publicat marti, 14 februarie 2023 12:34 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 12:34

Smartphone-ul tău este un device foarte inteligent, dar și foarte sensibil. El poate fi utilizat doar cu ajutorul ecranului, care necesită o atenție deosebită. Cu siguranță vei simți o mare frustrare dacă te vei uita la telefon și vei vedea unul sau mai multe puncte întunecate. Acestea se vor transforma în cel mai scurt timp în linii, care vor bloca buna funcționare a telefonului. De asemenea, apariția puricilor și liniilor pe ecran înseamnă că telefonul tău are probleme și va trebui să intervii cât mai curând. 

Ce sunt pixelii

Un ecran LCD este format din mai mulți pixeli, care sunt surse individuale de lumină, care funcționeză pe baza LED-urilor. Cu ajutorul pixelilor, pe ecran se formează imagini. Atunci când pixelii se deteriorează, cel mai popular este termenul ”au murit”. Practic, pixelii respectivi nu mai emit nicio lumină, arătând ca un punct negru între mulți alți pixeli luminoși. De cele mai multe ori pixelii morți s-au ars, ei nereprezentând un pericol pentru ceilalți pixeli. Iar dacă vei constata că ai mai mulți pixeli morți pe ecran, înseamnă că telefonul tău a fost afectat destul de grav, fizic sau mecanic. 

De ce apar purici pe ecran telefonului

Așa cum ai aflat deja, există mai multe cauze ce pot sta la baza puricilor de pe ecran. Indiferent dacă ai un display huawei p smart 2021 sau un display display huawei  nova 5t, verifică în continuare principalele probleme cu care poți să te confrunți: 

  • Lovituri fizice ale telefonului
  • Componente hardware care nu funcționează corect
  • Bateria nu este încărcată
  • Umezeală mare, inclusiv scăparea telefonului în apă

Toate acestea pot duce la apariția pixelilor morți sau stricați, iar soluția este una singură, respectiv înlocuirea ecranului. 

Ce tipuri de pete de ecran există 

  1. Apariția punctelor negre pe display se poate datora unor crăpături vizibile cu ochiul liber. Acestea au fost cauzate de șocuri fizice și este foarte probabil să știi cu exactitate când ți-ai lovit telefonul.
  2. Mai există un tip de purici pe ecran, care se văd ca o pată de cerneală. Aceștia sunt denumiți ”blot” sau pixeli însângerați. În special LCD-urile se confruntă cu această problemă, deoarece tehnologia de funcționare se bazează pe multe tuburi de mici dimensiuni, ce conțin cristale lichide. Atunci când tuburile se sparg, lichidul se scurge, iar rezultatul este o pată pe ecran. Aceasta este vizibilă chiar și când ecranul este oprit. De asemenea, lichidul poate continua să se reverse și să mărească dimensiunea petei de pe ecran.
  3. Un alt tip de pete pe ecran se datorează presiunii. Dacă ai apăsat vreodată un ecran LCD, probabil ai văzut cum pe ecran apar culori care se îmbină, ca și cum ai vărsa paleta unui pictor. Dacă ai un telefon cu un ecran foarte sensibil, este posibil ca această problemă să apară chiar și atunci când folosești în mod normal telefonul. Cu toate acestea, de cele mai multe ori problema este internă, ceea ce înseamnă că există ceva în telefon care presează ecranul. Este posibil ca această presiune să ducă la formarea de pete întunecate, care se răspândesc haotic în toate direcțiile.

De cele mai multe ori, apariția unor purici sau linii pe displayul telefonului poate însemna un singur lucru: este nevoie de înlocuirea ecranului. În special dacă este vorba despre un ecran spart sau cu lovituri vizibile, este recomandat să faci un efort și să cumperi un display nou. Asta presupune și programare la service-ul autorizat, unde vei beneficia de cele mai bune îndrumări referitor la soluțiile pe care le ai la dispoziție. 

Pentru evitarea oricăror probleme similare în viitor, este recomandată utilizarea unei huse de protecție sau a unei folii pentru ecran. În acest fel, te vei bucura mult timp de o funcționare impecabilă a telefonului tău și vei scuti cheltuieli suplimentare. 

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează