GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

În completarea rutinei de îngrijire a tenului: 2 lucruri pe care nu le faci, deși ar trebui

Articol de GSP - Publicat joi, 18 mai 2023 17:11 / Actualizat joi, 18 mai 2023 17:12

Menținerea aspectului sănătos și strălucitor al pielii implică respectarea unei rutine de îngrijire care înseamnă mai mult decât spălarea feței și aplicarea unei creme hidratante. O rutină consistentă de îngrijire include pași care sunt adesea ignorați, dar care pot influența semnificativ aspectul și starea de sănătate generală a pielii. Printre acești pași se numără folosirea constantă a  loțiunii tonice și a măștilor de față. Descoperă mai jos care sunt beneficiile includerii lor în rutina ta de îngrijire, astfel încât să ai mereu un ten cu aspect sănătos și luminos.

De ce să folosești săptămânal măști de față

Măștile de față sunt acel produs de îngrijire a pielii care nu este folosit îndeajuns sau deloc în rutina de înfrumusețare. În funcție de tipurile lor, acestea pot fi folosite săptămânal sau chiar mai des. Printre cele mai importante beneficii ale măștilor de față se numără:

  • curățare profundă și detoxifiere - folosirea regulată a măștilor de față ajută la desfundarea porilor și la îndepărtarea impurităților care se acumulează la suprafața pielii. În acest sens, poți folosi măști de față cu ingrediente precum cărbunele activ, argila sau acidul salicilic, ce fac minuni în ceea ce privește eliminarea impurităților, a sebumului în exces și a toxinelor, lăsând pielea revigorată și întinerită.
  • hidratare și hrănire intensivă - o masca de fata hidratanta de calitate, de exemplu, infuzată cu ingrediente precum acidul hialuronic, aloe vera ori miere, asigură pielii un nivel bun de umiditate. Aceste măști ajută la hidratarea intensă și la refacerea barierei cutanate, iar tenul va căpăta prospețime și suplețe.
  • tratament țintit - o serie de măști de față sunt concepute pentru completarea unor tratamente specifice pentru imperfecțiuni diverse ale pielii. Indiferent dacă te confrunți cu acnee, hiperpigmentare sau aspect uleios al pielii, există măști special concepute pentru a te ajuta să rezolvi sau să atenuezi aceste probleme. Pot fi utile măștile care conțin ingrediente precum uleiul din arbore de ceai, vitamina C sau acidul glicolic, care pot să combată imperfecțiunile, să uniformizeze nuanța pielii și să îi dea un aspect luminos.

Aplicate o dată sau de două ori pe săptămână, măștile de față au o formulă foarte concentrată în ingrediente active și acționează în profunzime asupra diferitelor straturi ale epidermei. Motive suficiente pentru a le include constant în rutina de îngrijire zilnică.

De ce să folosești zilnic loțiune tonică

Loțiunea tonică este produsul care completează perfect acțiunea de curățare a demachiantului facial. Loțiunea tonică se folosește după demachierea tenului, fiind aliatul perfect pentru a avea o piele cu un aspect mai suplu și sănătos. Printre avantajele unei lotiuni tonice se numără:

  • echilibrarea pH-ului pielii - echilibrul natural al pH-ului pielii poate să fie perturbat de produsele de curățare. Un pH echilibrat susține sănătatea pielii, reducând riscul de uscăciune, iritații și erupții.
  • reducerea porilor - loțiunile tonice au proprietăți astringente, de aceea pot strânge sau reduce în mod eficient aspectul porilor. Ingrediente precum hamamelis și uleiul de arbore de ceai ajută la controlul producției de sebum și rafinează textura pielii.
  • îmbunătățirea ratei de absorbție a produselor aplicate ulterior pe piele - astfel, serumurile și cremele hidratante vor intra mai bine în epidermă și vor avea o eficacitate mai mare.
  • reîmprospătarea și calmarea pielii - loțiunile tonice oferă o senzație de revigorare atunci când sunt aplicate pe piele. De asemenea, pot calma iritațiile, fiind deosebit de utile pentru pielea sensibilă sau predispusă la acnee. Un produs util în acest sens poate să fie un toner cu ingrediente precum mușețel, apă de trandafiri sau aloe vera, pentru că au proprietăți calmante.

O rutină corectă de îngrijire a pielii implică mai mult decât elementele de bază. Folosirea măștilor de față și a loțiunilor tonice poate duce rutina de îngrijire a pielii la un nivel superior. Acordând atenție acestor pași adesea trecuți cu vederea, poți avea o piele cu un aspect mai sănătos și mai luminos, așa cum meriți cu adevărat. 

Sursa foto: Freepik

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close