GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Personalizează serviciile de contabilitate în funcție de nevoile afacerii tale

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 15:40 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 15:43

Pentru ca o afacere să poată fi gestionată într-un mod corect și legal este necesar ca aceasta să beneficieze de servicii de contabilitate. Acestea pot fi oferite atât de către un contabil care lucrează în cadrul firmei care beneficiază de servicii de contabilitate cât și de către specialiști care lucrează în cadrul firmelor care oferă servicii de contabilitate. 

A doua variantă este din ce în ce mai apreciată de către managerii de firme pentru că oferă avantaje care nu pot fi oferite de către angajarea unui contabil. Cu toate că apelarea la o firmă care oferă servicii de contabilitate este o practică la care apelează din ce în ce mai mulți proprietari de afaceri trebuie știut că există situații în care optarea pentru o astfel de soluție nu este o idee rentabilă. Pentru a putea opta pentru o soluție rentabilă din toate punctele de vedere este necesară personalizarea serviciilor de contabilitate. Care este activitatea financiară a firmei, dimensiunea acesteia, tipurile de servicii de contabilitate de care aceasta are nevoie, sunt doar câteva dintre aspectele care trebuie avute în vedere în momentul în care se dorește personalizarea serviciilor de contabilitate.

De ce este importantă personalizarea serviciilor de contabilitate?

Personalizarea serviciilor de contabilitate este o practică la care apelează din ce în ce mai mulți proprietari de afaceri care au nevoie de achiziționarea serviciilor de contabilitate. Există o serie de motive pentru care personalizarea serviciilor de contabilitate a devenit o practică din ce în ce mai întâlnită. Câteva dintre cele mai importante motive sunt următoarele:

  • Achiziționarea serviciilor de contabilitate necesare desfășurării activității firmei. Pentru ca o firmă să își poată desfășura activitatea nu este necesară achiziționarea tuturor serviciilor de contabilitate disponibile în piața de specialitate. Prin achiziționarea serviciilor personalizate se achiziționează doar serviciile de contabilitate necesare pentru ca firma să își poată desfășura activitatea respectând condițiile impuse de către legislația aflată în vigoare.
  • Eficientizarea procesului care trebuie să fie parcurs pentru ca activitatea contabilă a firmei să se poată desfășura în cele mai eficiente condiții. Este mult mai simplu de luat anumite decizii atunci când se știe cu exactitate care sunt serviciile de contabilitate necesare desfășurării activității firmei.
  • Planificarea financiară și strategică se desfășoară mult mai eficient în momentul în care sunt utilizate doar serviciile de contabilitate care răspund nevoilor avute de către firmă.
  • Diminuarea costurilor necesare utilizării serviciilor de contabilitate. Prin personalizarea serviciilor de contabilitate se câștigă unul dintre cele mai importante avantaje. Este vorba despre reducerea costurilor care trebuie achitate pentru a putea beneficia de servicii de contabilitate. Această reducere se câștigă chiar și în cazul în care se optează pentru achiziționarea unor servicii de contabilitate premium.

Tipuri de servicii de contabilitate care pot fi incluse în procesul de personalizare al serviciilor de contabilitate

Pentru că există multe servicii de contabilitate și pentru că nu de fiecare dată este necesară achiziționarea tuturor serviciilor de contabilitate este foarte important ca cei care au nevoie de astfel de servicii să cunoască cât mai multe informații despre acestea. Așadar, iată care sunt câteva dintre cele mai importante servicii de contabilitate și care este importanța acestora:  

  • Contabilitate financiară: achiziționarea acestui serviciu este necesară în momentul în care este necesară înregistrarea și raportarea tranzacțiilor financiare ale afacerii, precum și întocmirea situațiilor financiare (bilanț, cont de profit și pierdere, etc.).
  • Contabilitate de gestiune: analizarea și evaluarea performanței afacerii și identificarea unor modalități de îmbunătățire a acesteia sunt doar două dintre beneficiile oferite de către achiziționarea acestui serviciu de contabilitate  .
  • Consultanță fiscală: ai nevoie de sfaturi sau recomandări în chestiuni ce țin de domeniul fiscal? Specialiștii care lucrează în cadrul firmelor de contabilitate pot oferi răspunsurile solicitate de către toți cei care activează în tot ceea ce înseamnă domeniul afacerilor.
  • Audit și control intern: verificarea corectitudinii și conformității datelor și informațiilor contabile, precum și identificarea eventualelor nereguli sau fraude sunt doar câteva dintre atribuțiile persoanelor care prestează un astfel de serviciu de contabilitate .
  • Servicii de salarizare: Contabilii pot gestiona întreg procesul de salarizare al angajaților, de la calculul salariilor și a contribuțiilor sociale până la întocmirea și depunerea declarațiilor fiscale.

Aspecte care fac ca firma de contabilitate să fie potrivită nevoilor firmei tale

Te-ai decis să optezi pentru achiziționarea serviciilor de contabilitate însă nu știi de unde să le achiziționezi? Realcont.roeste firma care răspunde cel mai bine nevoilor avute de către proprietarii de firme care doresc achiziționarea serviciilor de contabilitate. Printre cele mai importante motive pentru care această firmă este alegerea corectă atunci când se dorește achiziționarea serviciilor de contabilitate menționez următoarele:

  • Experiența și competența: cei aproape 20 de ani de activitate dar și nivelul foarte ridicat de specializare al personalului care lucrează în cadrul firmei sunt două dintre cele mai importante avantaje oferite de către achiziționarea serviciilor de contabilitate prestate de către cei care lucrează în cadrul firmei.
  • Reputația și recomandările: de-a lungul anilor dar și în momentul de față despre serviciile oferite de către această firmă se spun doar cuvinte de laudă. Este un aspect care nu are cum să nu fie luat în considerare în momentul în care sunt analizate ofertele existente în piața de specialitate. Specialiștii care lucrează în cadrul firmei nu se bucură doar de cuvinte frumoase venite din partea clienților sau foștilor clienți ci se bucură și de un număr foarte mare de recomandări.
  • Varietate mare de servicii oferite: contabilitate de gestiune, consultanță fiscală, audit și control intern sau servicii de salarizare sunt doar câteva dintre serviciile de contabilitate care pot fi achiziționate prin intermediul acestei firme.
  • Costul serviciilor oferite: cu toate că serviciile de contabilitate prestate de către specialiștii care lucrează în cadrul firmei sunt prestate la un nivel calitativ ireproșabil trebuie menționat că pentru achiziționarea acestora nu trebuie realizat un efort din punct de vedere financiar.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează