INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Leo Messi, într-un interviu în presa din Spania: „Apariția lui Pep Guardiola a făcut foarte mult rău fotbalului”

Lionel Messi // FOTO: Guliver/GettyImages
Lionel Messi // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 10:43 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 18:00

Căpitanul naționalei Argentinei, Leo Messi (36 de ani), nu s-a ferit de cuvinte când a fost rugat să-l caracterizeze pe Pep Guardiola (52 de ani), fostul său antrenor la Barcelona: „Ceea ce cerea el era relativ simplu și toți încercau să-l imite. A influențat mult jocul, și nu doar în Spania”.

Probabil că cea mai bună perioadă trăită în fotbal de Lionel Messi s-a derulat între 2008 și 2012, la Barcelona. Acolo unde starul de 36 de ani l-a avut antrenor pe Pep Guardiola. În interviul acordat pentru Movistar Plus+, ultimul câștigător al Balonului de Aur l-a elogiat pe managerul spaniol și a afirmat că acesta a schimbat fotbalul. 

„Este incredibil ceea ce a reușit cu modul propriu în care ne-a făcut să jucăm. Pep a influențat fotbalul, și numai în Spania, dar și în afara țării. De fapt, Guardiola a făcut foarte mult rău fotbalului, pentru că ceea ce pretindea el era aparent simplu și toți sperau să-l imite", a declarat atacantul lui Inter Miami, în discuția purtată cu Jorge Valdano, o altă mare glorie a Argentinei fotbalistice, cu care a cucerit titlul mondial în 1986.

„Noapte de aur” » Lionel Messi le-a prezentat fanilor lui Inter Miami Balonul de Aur: „La anul vom lupta pentru titlu”
INTER MIAMI
„Noapte de aur” » Lionel Messi le-a prezentat fanilor lui Inter Miami Balonul de Aur: „La anul vom lupta pentru titlu”

Lionel Messi: „Guardiola va rămâne mereu un antrenor special”

Messi a continuat să-l laude pe Guardiola și a admis că a avut o mare influență asupra jocului său: „Când mă uitam la ceea ce se juca în străinătate, am înțeles cu adevărat ce și unde am reușit să ajungem. 

247e numărul de meciuri în care Pep Guardiola a fost antrenor la Barcelona. Dintre acestea, 179 au fost victorii, 47 egaluri și 21 înfrângeri

A fost efectiv incredibil. Nu am nicio îndoială când spun că Pep Guardiola rămâne un antrenor special, probabil cel mai bun pe care l-am avut în cariera mea".

Messi are perfectă dreptate, îmi amintesc că se întâmpla și în divizia secundă, mergea chiar până la liga a treia. Observam cum fundașii centrali aleargă mereu înainte.

- Jorge Valdano, fost atacant Argentina

14trofee a cucerit Leo Messi în cele patru sezoane cu Guardiola pe banca tehnică, între care două Ligi ale Campionilor și trei titluri ale Spaniei

Citește și

Pep Guardiola, despre „cazul Negreira”: „Fotbalul pe care-l juca Barcelona antrenată de mine era scandalos de bun, d-asta am câștigat atâtea trofee”
BARCELONA
Pep Guardiola, despre „cazul Negreira”: „Fotbalul pe care-l juca Barcelona antrenată de mine era scandalos de bun, d-asta am câștigat atâtea trofee”
Gazzetta dello Sport despre românul-revelație: „Juventus s-a grăbit să-l vândă”
ITALIA
Gazzetta dello Sport despre românul-revelație: „Juventus s-a grăbit să-l vândă”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
robert720
robert720  •  15 Noiembrie 2023, 15:58

Messi are perfecta dreptate, toti antrenorii de 2 lei, cu echipe necajite, incercau mecanic sa copieze jocul de constructie inceput de la portar, posesia fanatica, renuntarea la suturi de la distanta etc. Dar Guardiola impunea stilul asta unor jucatori despre care stia ca au personalitate si pot sa-si asume responsabilitati, stia ca lui Messi poate sa-i iasa un dribling peste 3 adversari, ca lui Kompany ii poate iesi un sut de la 35 de metri (cu care a castigat un campionat).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează