INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Germania își lansează noul echipament de Euro 2024 într-o culoare neobișnuită

Florian Wirtz a probat noul tricou în premieră dintre elevii lui Julian Nagelsmann / Foto: X DFB +7   FOTO
Florian Wirtz a probat noul tricou în premieră dintre elevii lui Julian Nagelsmann / Foto: X DFB

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 16:53 / Actualizat joi, 14 martie 2024 17:39

Naționala țării gazdă a competiției va avea echipamentul de rezervă de culoare roz. Federația germană i-a ales pe Ilkay Gundogan și Florian Wirtz pentru a prezenta noile tricouri, ce vor fi purtate în premieră contra Țărilor de Jos. Adidas susține că cel roz „reprezintă noua generație de fani germani ai fotbalului și diversitatea țării".

Germania a început numărătoarea inversă pentru Euro 2024, odată ce va disputa următoarele două meciuri amicale, contra Franței, la Lyon, pe 23 martie, și a Țărilor de Jos, la Frankfurt, peste trei zile. Pe lângă revenirea în Mannschaft a lui Toni Kroos, nemții au mai pregătit o surpriză.

Astăzi, când s-a definitivat lotul cvadruplei campioane mondiale pentru cele două superconfruntări, DFB a lansat cele două rânduri de echipament care vor fi utilizate și la turneul final al Euro 2024, organizat chiar de Germania, între 14 iunie și 14 iulie.

Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!
SPANIA
Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!

„Tradiția fotbalul german într-un mod modern"

Dacă clasicul alb cu inserții de culoare negru, roșu și auriu pe umerii tricourilor este în stilul tradițional al ultimilor ani, varianta de rezervă, folosită pentru început în amicale, a avut darul de a surprinde. Nemții vor îmbrăca tricouri roz, cu tonuri purpurii!

Germania își lansează noul echipament de Euro 2024 într-o culoare neobișnuită
Ilkay Gundogan a prezentat tricoul alb, tradițional, al naționalei Germaniei / Foto: X DFB

„Acest nou tricou produs de Adidas, pe care Germania îl va purta la Euro este conceput pentru a reprezenta tradiția fotbalului nemțesc într-un mod modern, cu o culoare albă tipică, alături de negru, roșu și auriu ale drapelului național, ce se desfășoară pe umeri în formă de aripă de vultur", a explicat printr-un comunicat al DFB. Producătorul german de echipament sportiv susține că acest roz "reprezintă noua generație de fani germani ai fotbalului și diversitatea țării".

„Tricoul de deplasare mi se pare foarte cool"

DFB i-a ales pe Ilkay Gundogan (Barcelona) și pe Florian Wirtz (Leverkusen) pentru a prezenta tricourile, primul în alb, iar celălalt în roz. „Tricoul de acasă e clasic, cu umerii negri, roșii și aurii pe fondul alb. Pentru mine este un tricou tipic german. Tricoul din deplasare mi se pare foarte cool! Este ceva diferit și cu adevărat extraordinar! Așteptăm cu nerăbdare Campionatul European de pe teren propriu și ne dorim să avem performanțe bune în ambele tricouri", a spus Florian Wirtz.

+3 FOTO

Juventus și Inter Miami, tot cu tricouri roz!

Setul roz va fi îmbrăcat, în premieră, de elevii lui Julian Nagelsmann pe 26 martie, la amicalul împotriva Țărilor Jos. Tricourile roz nu sunt o noutate în fotbal, Leo Messi evoluând în MLS cu un echipament similar la Inter Miami, la fel ca Juventus, cu mențiunea că era al treilea echipament în 2015-2016.

Iar în sezonul în curs, rozul este combinat cu stele negre. O altă echipă ce folosește rozul (cu negru), ca echipament tradițional, e Palermo din Serie B, la care au jucat în trecut Paul Codrea și Dorin Goian, iar în prezent Ionuț Nedelcearu.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Strigătul disperat al unui fost internațional italian: „Sunt în depresie, m-am refugiat în anumite dependențe și sunt tratat de un psihiatru. Nu vreau să mă victimizez, ci să mă oblig într-un fel să nu mai recidivez”
DEPRESIE
Strigătul disperat al unui fost internațional italian: „Sunt în depresie, m-am refugiat în anumite dependențe și sunt tratat de un psihiatru. Nu vreau să mă victimizez, ci să mă oblig într-un fel să nu mai recidivez”
I-au făcut statuie lui Hazard! Clubul i-a dat și numele unui teren de antrenament
OMAGIU
I-au făcut statuie lui Hazard! Clubul i-a dat și numele unui teren de antrenament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ionica007
ionica007  •  14 Martie 2024, 19:53

...:) Unde a ajuns GERMANIA....:) Este absolut demential ce se intampla in lume...:)

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  14 Martie 2024, 18:35
Postat de demostene1 pe 14 Martie 2024, 17:59

jumatate din tricou e mov inchis. probabil ca rozul e sangele femeilor violate sau al barbatilor ucisi de diversitate

Ai grija, ca te cenzureaza si baneaza astia daca spui adevarul.

kordell
kordell  •  14 Martie 2024, 18:01

Alea roz bombon sunt o nebunie ,in culorile curcubeului n-au ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează