INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

Ucraina oferă fotbalului altă mare promisiune! A fost cel mai bun contra Franței la Cluj și e golgheterul Euro U21

Heorhiy Sudakov a fost cel mai bun contra Franței la Cluj și e golgheterul Euro U21! Foto: Imago Images
Heorhiy Sudakov a fost cel mai bun contra Franței la Cluj și e golgheterul Euro U21! Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 15:43 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 15:43

Heorhiy Sudakov, 20 de ani, un supermijlocaș ofensiv, a marcat deja trei goluri, fiind cel mai prolific jucător al Campionatului European U21, cel care a propulsat Ucraina în semifinalele turneului și în premieră la Olimpiadă.

Ucraina a luat Euro U21 pe sus. După două victorii fără gol primit, 2-0 cu Croația și 1-0 cu România, după ce a condus Spania de două ori, 1-0 și 2-1, fiind egalată ultima oară în minutul 90, a învins și Franța în „sferturi”, 3-1, e în semifinalele turneului.

La fel de important, s-a calificat la Jocurile Olimpice (Paris 2024). În premieră istorică, naționala de fotbal galben-albastră va participa la Olimpiadă!

Decizie complet surprinzătoare: UEFA a mutat Sheriff - Farul la Tiraspol!
SHERIFF - FARUL
Decizie complet surprinzătoare: UEFA a mutat Sheriff - Farul la Tiraspol!

Al doilea gol al lui Heorhiy Sudakov, după o excelentă acțiune cu Mykhailo Mudryk

Un jucător s-a detașat deja în echipa lui Ruslan Rotan. Heorhiy Sudakov, 20 de ani, mijlocaș ofensiv, a fost MVP în meciul contra Franței, este golgheterul întrecerii (3 reușite) și candidează pentru titlul de cel mai bun jucător al acestui Euro U21.

Duminică seară, la Cluj, a reușit o „dublă”. Un penalty executat cu mare siguranță, aruncându-l pe portarul advers în colțul opus, și o acțiune superbă: sprint pe spațiu liber, lansare Mudryk în spatele defensivei „cocoșilor”, preluare perfectă în viteză, goalkeeper driblat și gol în poarta goală.

Ucraina oferă fotbalului altă mare promisiune! A fost cel mai bun contra Franței la Cluj și e golgheterul Euro U21
Heorhiy Sudakov. Foto: Instagram

Mykhailo Mudryk: „Ar fi extraordinar să fiu coleg cu Heorhiy Sudakov și la Chelsea”

„Până acum, eu îi ofeream asemenea pase lui Mykhailo Mudryk. Acum, el mi-a răspuns”, a spus Sudakov. Mudryk, jucătorul cumpărat cu 70 de milioane de euro, a replicat: „Are dreptate Heorhiy. Mă obișnuisem să marchez din pasele lui. Dar fac totul pentru prietenul meu, cât timp înscrie”.

Au jucat împreună la Shakhar înainte ca Mudryk să se transfere în Premier League. „Ar fi extraordinar să fim coechipieri și la Chelsea”, a adăugat Mudryk.

Heorhiy Sudakov: „Nu vrem doar semifinale”

Deocamdată, Sudakov e încă la Shakhtar. Sub contract încă cinci ani, are 7 selecții la naționala mare și o cotă de 11 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.de. Sezonul trecut, și-a ajutat echipa cu 5 goluri și 11 assisturi în 39 de partide.

La 20 de ani, are și curaj, nu doar talent. Și anunță: „Nu vrem doar semifinale. Putem mai mult”. În față e Spania, una dintre principalele favorite la trofeu

Citește și:

Josko Gvardiol va juca la Manchester City! » Transferul celui mai scump fundaș din istorie e foarte aproape

Gianluigi Buffon e dorit în Arabia Saudită » Ofertă uluitoare pentru portarul de 45 de ani

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează