INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SHERIFF - FARUL

Decizie complet surprinzătoare: UEFA a mutat Sheriff - Farul la Tiraspol!

Stadionul lui Sheriff
Stadionul lui Sheriff

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 13:11 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 13:40

UEFA a decis ca meciul retur al „dublei” Sheriff - Farul Constanța să aibă loc la Tiraspol, deși arena anunțată inițial de forul european fusese stadionul „Zimbru” din Chișinău.

Farul Constanța, campioana României, o va înfrunta în primul tur preliminar al Ligii Campionilor pe Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova.

Meciul tur va avea loc pe 12 iulie la Ovidiu, în vreme ce returul este programat pe 18 iulie. Inițial, UEFA a anunțat stadionul „Zimbru” din Chișinău ca gazdă a confruntării, considerând Tiraspol ca zonă de risc în contextul războiului din Ucraina.

Zi infernală la serviciu pentru Hagi: două eșecuri la scor » Jurnaliștii cehi i-au observat reacțiile în timpul amicalului: „S-a înfuriat de mai multe ori”
FARUL
Zi infernală la serviciu pentru Hagi: două eșecuri la scor » Jurnaliștii cehi i-au observat reacțiile în timpul amicalului: „S-a înfuriat de mai multe ori”

Sheriff - Farul Constanța, mutat la Tiraspol! 

Între timp, meciul a fost mutat la Tiraspol și ar trebui să fie găzduit de stadionul Sheriff, arenă cu o capacitate de 12.746 de locuri. Informația a fost comunicată de clubul din Tiraspol și confirmată de oficialii Farului.

Prieteni, vești grozave! Comitetul Executiv al UEFA a discutat în cea mai recentă ședință cererea comună a clubului și a Federației Moldovenești de Fotbal de a readuce meciurile europene pe stadionul lui Sheriff. 

Mulțumită eforturilor conducerii clubului și ale președintelui Federației, Leonid Oleinichenko, meciurile din cupele europene revin la Tiraspol.

- Comunicat Sheriff

Presa din capitala Moldovei spunea: „80% se joacă la Chișinău”

Decizia este una complet surprinzătoare. Zilele trecute, într-un dialog cu GSP.ro, presa de la Chișinău anticipa că duelul Sheriff - Farul va avea loc în capitală, nicidecum în Transnistria:

„Despre locul unde se va disputa meciul, oamenii mai cunoscători spun că probabilitatea ca el să fie la Chișinău e de 80%, deși separatiștii încearcă să fie la Tiraspol. Cel mai probabil, nu le va reuși pentru că, în ultimul timp, cei de acolo au devenit tare ascultători.

Surprinzător, dar nici cei din politică (oamenii politici din Transnistria) nu mai sunt dezinvolți ca altădată, sunt foarte tăcuți și ascultă de Chișinău.

O fi din cauza situației din Ucraina, apoi mai e și pulsul ăsta european de la Chișinău. Sau faptul că meciul e vara și nu mai pot șantaja cu gazul și energia electrică pe care le procurăm de la ei”, a transmis, pentru GSP, un jurnalist al publicației independente de investigații „Ziarul de Gardă”.

UEFA, în iunie 2022: „Fără meciuri europene în Transnistria”

Decizia ca Sheriff să nu mai joace meciurile europene de pe teren propriu la Tiraspol fusese luată de UEFA în vara lui 2022: 

„Având în vedere invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă, comitetul executiv al UEFA a decis ca niciun meci din competițiile UEFA să nu se mai joace în regiunea Transnistria, până la noi ordine”.

Citește și: 

Dinamo are „binecuvântarea” lui Mircea Lucescu: „Sunt convins că rezistă în Liga 1. Joacă spectaculos și eficient”

Horațiu Moldovan, așa cum nu-l cunoșteai » „Îngerul păzitor” al Rapidului și naționalei s-a destăinuit în cantonament: „Investesc din banii câștigați. Vreau siguranță”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (16)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  03 Iulie 2023, 21:53
Postat de forumeer pe 03 Iulie 2023, 20:31

Habar n-aveti fotbal. Farul se califica. Sheriff nu mai are pe nimeni din echipa aia ce batea Realul.

Amice, te grăbești...nu trebuie sa mai aibă acea echipa ci una care poate bate echipe din preliminarii CL și este suficient ca echipa lui Hagi sa regrete cu cine a căzut.

Hagicianul
Hagicianul  •  03 Iulie 2023, 20:42
Postat de RoxanaIon pe 03 Iulie 2023, 16:01

Este aberant cum organizarea în ceea ce privește un sport ce adună la o laltă mii de oameni lasă atât de mult de dorit. Este absurd cum pe ultima sută de metrii nu mai există nici unul din rscurile care au determinat jucarea meciului la Chișinău. Oare conducerea UEFA poate fi măcar o singură dată umană și se poate gândi și la altceva înafară de bani? După cum reiese din acest articol, răspunsul este NU. Din păcate și de această dată interesele primează în fața respectului față de oameni sau a siguranței. Haideți să lăsăm oamenii să se bucure de fotbal în siguranță!

Decizia anormală a fost prima, nu cea de acum. Atât timp cât Sheriff juca în campionatul intern la Tiraspol cu oameni în tribune fără nicio problemă, e clar că decizia UEFA era exagerată. Fotbalul trebuie să fie despre suporteri, ei sunt cei care dau sens fenomenului, meciurile în exil cu tribunele goale, jucate doar pentru televiziuni, nu au niciun farmec.

forumeer
forumeer  •  03 Iulie 2023, 20:31

Habar n-aveti fotbal. Farul se califica. Sheriff nu mai are pe nimeni din echipa aia ce batea Realul.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează