INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MILAN - INTER 1-2

GALERIE FOTO Inter a schimbat prefixul: SCUDETTO #20 NERAZZURRO! » Titlu consfințit chiar în fața marii rivale, AC Milan

Foto: Imago Images +12   FOTO
Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 23:59 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 10:24

Inter a învins-o pe AC Milan, scor 2-1, în derby-ul etapei #33 din Serie A, câștigând matematic titlul cu numărul #20 din istoria clubului chiar pe terenul marii rivale, cu 5 runde înaintea finalului sezonului.

AC Milan și Inter se duelau de la distanță pentru a-și antama titlul cu numărul #20. Cele două mari rivale aveau fiecare câte 19 campionate până în această seară, când cei de la Inter au reușit să schimbe prefixul. Bucuria interiștilor este cu atât mai mare cu cât au luat campionatul chiar pe terenul rivalei.

Inter „Made in România” » FABULOS! Noii campioni ai Italiei au sărbătorit în vestiar pe maneaua lui Ionuț Cercel: „Iali-iali-iali”
INTER CAMPIOANĂ
Inter „Made in România” » FABULOS! Noii campioni ai Italiei au sărbătorit în vestiar pe maneaua lui Ionuț Cercel: „Iali-iali-iali”

GALERIE FOTO. Milan - Inter, nerazzurrii câștigă titlul pe terenul rivalei

+8 FOTO

Inter a început meciul cum nu se putea mai bine. Darmian a centrat din corner, Pavard a deviat în fața porții, de unde Francisco Acerbi a deschis scorul cu o lovitură de cap. A urmat apoi ratarea uriașă semnată de Lautaro Martinez la mijlocul primei părți. Acesta a trimis mult peste poartă din mijlocul careului.

Milanul a răspuns prin ocazia lui Rafael Leao, Portughezul a șutat puternic din partea dreaptă, dar pe direcția portarului Sommer.

Suporterii Interului au desfăcut șampania încă din minutul 49, când Marcus Thuram l-a învins pe conaționalul Maignan cu un șut puternic.

În minutul 80, gazdele au redus din diferență dintr-o fază fixă. Tomori a înscris în urma unui carambol, trezind la viață întreg stadionul.

Final înroșit în AC Milan - Inter: 3 jucători eliminați

Nervii au cedat în minutele de prelungiri. S-a format un meleu în care cele două echipe și-au vărsat nervii. Arbitrul Colomba a arătat 3 cartonașe roșii, Hernandez, Calabria și Dumfries au plecat mai devreme la vestiare.

Golul egalizator nu a mai venit, cei de la Inter s-au închis perfect, câștigând trofeul mult râvnit. Bucuria oaspeților a fost una fără margini după fluierul final, cu peluza Interului cântând în timp ce întreg stadionul se golea.

Noii campioni ai Italiei intenționează să facă marți, în a doua zi după meci, turul de onoare al orașului într-un autocar descoperit, dacă vremea din Milano va permite.

FINAL. AC Milan - Inter 1-2

AC Milan - Inter, echipele de start

AC Milan (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Tomori, Gabbia, Hernandez - Adli, Reijnders - Musah, Loftus-Cheek, Pulisic - Leao
Rezerve: Sportiello, Nava, Bennacer, Caldara, Chukwueze, Florenzi, Giroud, Jovic, Okafor, Terracciano
Antrenor: Stefano Pioli

Inter (3-5-2): Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Martinez
Rezerve: Audero, Di Gennaro, Bisseck, Buchanan, Carlos Augusto, Cuadrado, de Vrij, Dumfries, Frattesi, Klaasen, A. Sanchez, Sensi
Antrenor: Simone Inzaghi

VIDEO. Primire de senzație pentru nerazzurri! Inter poate deveni campioană în această seară, chiar în Derby della Madonnina

Sute de suporteri i-au așteptat pe fotbaliști în fața stadionului, înaintea meciului care o poate face campioană pe Inter.

UPDATE. 20:45: Cei de la Inter sunt gata de derby

Clasamentul din Serie A

Cele mai tari informații înainte de meci

Rossonerii au un bilanț îngrozitor în ultima perioadă contra Interului. Cinci înfrângeri consecutive, cu un golaveraj neverosimil de 1-12, singurul gol din aceste dispute fiind semnat de Olivier Giroud, la 1-5 în tur, cu Inter gazdă pe „Giuseppe Meazza”. Ar fi și prima oară în istorie când Inter leagă șase victorii în derbyul cu Milan, rossonerii reușind deja de două ori să facă această secvență (1946-1948 și 1911-1913).

9 eșecuri în 14 derby-uri pentru Stefano Pioli la Milan

Diavolul milanez a învins numai într-unul din ultimele opt dueluri cu Inter ca formație gazdă (3-2, în septembrie 2022), în toate competițiile, episodul fiind consemnat când Olivier Giroud semna o „doppietta" și Rafael Leao puncta pentru 3-1. Un alt eșec (0-3) s-a înregistrat și în Supercupa Italiei, dar acum patru luni meciul s-a jucat în Arabia Saudită.

Nici palmaresul lui Stefano Pioli nu arată deloc mai optimist: este antrenorul cu cele mai multe înfrângeri în istoria derbyului în toate competițiile (9). De când stă pe banca tehnică a rossonerilor, Milan n-a câștigat duelul cu Inter decât în trei ocazii, iar per total bilanțul celor 14 derbyuri ale lui Pioli indică un golaveraj de coșmar: 12 goluri marcate și 29 primite.

Citește și:

Gestul lui Șumudică l-a deranjat pe Șucu: „Nu i-a convenit deloc când a aflat” » Planul patronului Rapidului, în aceste condiții
Rapid
Gestul lui Șumudică l-a deranjat pe Șucu: „Nu i-a convenit deloc când a aflat” » Planul patronului Rapidului, în aceste condiții
Dan Petrescu i-a dat lista lui Nelu Varga: primii 3 fotbaliști pe care îi vrea la CFR Cluj
CFR Cluj
Dan Petrescu i-a dat lista lui Nelu Varga: primii 3 fotbaliști pe care îi vrea la CFR Cluj

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
moon_
moon_  •  23 Aprilie 2024, 09:37

"Bucuria interiștilor este cu atât mai mare cu cât au luat campionatul chiar pe terenul rivalei.". Cel care a scris articolul stie ca ambele echipe impart acelas stadion? ????????????

gi0vanni
gi0vanni  •  23 Aprilie 2024, 00:31

Sempre e solo Inter...restul *** se face performanta și fără hoți!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  23 Aprilie 2024, 00:10

Sa plece urgent *** de Lautarul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează