INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEGENDE

Legendarul atacant, întristat de clubul la care a scris istorie: „Nu așa îi tratezi pe idolii care sunt în viață”

Mario Jardel (centru), în tricoul celor de la FC Porto / Foto: Getty Images
Mario Jardel (centru), în tricoul celor de la FC Porto / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 15:58 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 16:13

Mario Jardel (50 de ani), unul dintre cei mai buni atacanți ai lumii la sfârșitul anilor 90 și la începutul anilor 2000, a fost întristat de faptul că FC Porto nu l-a invitat la meciul legendelor cu Real Madrid disputat astăzi (n.r. – sâmbătă, câștigat de portughezi cu 1-0).

Fostul vârf brazilian se simte rănit și nu înțelege de ce echipa sa de suflet, la care a scris istorie, l-a ignorat pentru o partidă caritabilă, cu o puternică încărcătură simbolică pentru recunoașterea meritelor sale în istoria lui Porto.

FCSB, doar egal cu Gloria Buzău » Chiricheș a revenit pe teren cu banderola pe braț + Găselniță în atac: cine a jucat lângă Miculescu și Tavi
MECI AMICAL
FCSB, doar egal cu Gloria Buzău » Chiricheș a revenit pe teren cu banderola pe braț + Găselniță în atac: cine a jucat lângă Miculescu și Tavi

Mario Jardel, întristat de clubul la care a scris istorie

„Nu am fost invitat și nu știu motivul. Am fost foarte trist, pentru că sunt singurul lor jucător din istorie (n.r.- din campionatul Portugaliei) care a câștigat de două ori Gheata de Aur (n.r.- cu Porto în 1999 și cu Sporting Lisabona în 2002).

Sunt un jucător important din istoria acelui club și m-au marginalizat. Nu așa îi tratezi pe idolii care sunt în viață.”, a declarat Mario Jardel, conform Marca.

Mario Jardel, ignorat total de FC Porto

Mario Jardel a încercat să ia legătura de mai multe ori cu fostul său coechipier Vitor Baia, pentru a participa la meciul legendelor dintre FC Porto și Real Madrid, însă fără succes.

„L-am sunat de mai multe ori pe fostul meu coechipier Vitor Baia, care lucrează acum ca vicepreședinte la FC Porto, dar nu mi-a răspuns. Nu-mi acordă nicio atenție.

Am o relație bună cu clubul și este un joc la care mi-ar fi plăcut să particip, pentru că am multă solidaritate pentru acte caritabile”, a continuat Mario Jardel.

Jardel: „Istoria mea la Porto depășește problemele cu drogurile”

În trecut, dublul câștigător al Ghetei de Aur s-a confruntat cu probleme din cauza consumului de alcool și droguri. Jardel nu crede însă că acesta ar fi motivul pentru care FC Porto nu l-a contactat.

„Nu cred că din acest motiv și Porto trebuie să fie un club mare care își respectă istoria. Tocmai pentru că vin de unde vin, aș fi ajutat foarte mult astăzi, pe Bernabeu.

Istoria mea la Porto depășește problemele cu drogurile și indisciplina pe care le-am avut în viața mea petrecută în afara fotbalului, după ce m-am retras. Nimeni nu este perfect în această viață”, a adăugat fostul atacant.

El a transmis că în momentul de față se simte bine atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic.

„Sunt fericit și bine fizic, trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Mă ocup de sănătatea mea, merg la psihiatru. Eu am sprijin, mă vindec puțin câte puțin de dependență. Dar clubul, nimic, nici măcar o invitație să vadă cum sunt.

Acum sunt un om curat, care pune preț pe familie și reface prietenii”, a mai spus Jardel.

Mario Jardel, lovit unde îl doare mai tare de FC Porto

Mario Jardel a mai explicat și că toată situația l-a afectat și mai tare pentru că are doi copii care s-au născut în Porto. Jardel și-ar fi dorit să poată fi văzut de copiii săi la meciul legendelor.

„Amândoi iubesc clubul, iar eu încă îl mai iubesc. De aceea m-a rănit treaba cu meciul de pe Bernabeu”, a încheiat fostul mare atacant.

Mario Jardel, un nume greu în istoria fotbalului

Jardel a marcat 170 de goluri în 175 de meciuri oficiale pentru FC Porto, pentru care a jucat între anii 1996 – 2000. La Porto, el a câștigat Gheata de Aur în anul 1999, performață pe care a repetat-o și la Sporting Lisabona în 2002.

După ce s-a retras din fotbal, Mario Jardel a avut o viață complicată. A fost internat pentru depresie, consum de alcool și droguri. Din fericire, a reușit să treacă peste aceste probleme ale vieții și s-a recuperat.

Încasările din meciul caritabil dintre legendele celor de la FC Porto și Real Madrid vor fi folosite pentru a ajuta în lupta contra unei boli incurabile și pentru susținerea altor proiecte de acest tip ale Fundației Realului.

Citește și:

Cum a justificat selecționerul cea mai curioasă decizie luată cu Irlanda de Nord: „Dacă nici acum, atunci când?”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Cum a justificat selecționerul cea mai curioasă decizie luată cu Irlanda de Nord: „Dacă nici acum, atunci când?”
„Adică eu n-am onoare?!” » A răbufnit după imaginile cu Hagi și Iordănescu: „Plenară ca pe vremea lui Ceaușescu!”
INIȚIATIVĂ
„Adică eu n-am onoare?!” » A răbufnit după imaginile cu Hagi și Iordănescu: „Plenară ca pe vremea lui Ceaușescu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close