INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANZACȚIE

Șeicii care patronează PSG, interesați să investească la un gigant din Premier League

Qatar Sports Investments, fondul de investiții care conduce clubul PSG, campioana exercițiu a Franței, este interesat să investească la Tottenham Hotspur, formație ce ocupă poziția a 5-a în clasamentul Premier League. 
Foto: Getty Images
Qatar Sports Investments, fondul de investiții care conduce clubul PSG, campioana exercițiu a Franței, este interesat să investească la Tottenham Hotspur, formație ce ocupă poziția a 5-a în clasamentul Premier League. Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 08:54 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 19:52

Qatar Sports Investments, fondul de investiții care conduce clubul PSG, campioana în exercițiu a Franței, este interesat să investească la Tottenham Hotspur, formație care ocupă poziția a 5-a în clasamentul Premier League. 

Nasser Al-Khelaifi (49 de ani), președintele lui PSG și al Qatar Sports Investments, s-a întâlnit în decursul săptămânii trecute cu Daniel Levy (60 de ani), patronul lui Tottenham, la un hotel din capitala Marii Britanii, pentru a discuta despre o posibilă investiție a qatarezilor la gruparea londoneză, informează Sky Sports, citat de cotidianul englez Daily Mail. 

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
SALĂ POLIVALENTĂ
S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”

Daniel Levy a cumpărat acțiuni la Tottenham încă din anul 2000

Daniel Levy a avut, inițial, două încercări de a investi la Tottenham, în 1998 și iulie 2000, însă a fost de fiecare dată refuzat de patronul londonezilor de la acea vreme, Alan Sugar. 

Omul de afaceri a reușit să cumpere 27 % din acțiunile lui Tottenham în decembrie 2000, în schimbul sumei de 20 de milioane de lire sterline. Daniel Levy a mai achiziționat acțiuni de la Alan Sugar în 2007 și a ajuns astfel să dețină 85,55 % din clubul Tottenham. În 2012, Daniel Levy a cumpărat și restul de acțiuni și a devenit unicul investitor al clubului londonez. 

Un singur trofeu a cucerit Tottenham de când Daniel Levy a devenit patronul clubului: Cupa Ligii Angliei, în sezonul 2007 - 2008. 

Qatar Sports Investments a cumpărat clubul PSG în anul 2011

Gruparea din capitala Franței a fost preluată în anul 2011 de către șeici, în schimbul sumei de 70 de milioane de euro. Din acel moment, PSG a dominat autoritar fotbalul din Hexagon. 

Sub patronatul oamenilor de afaceri din Golf, PSG a câștigat 8 titluri de campioană în Ligue 1, 6 Cupe ale Franței, 6 Cupe ale Ligii Franței și 9 Supercupe ale Franței. Cu toate acestea, parizienii nu au reușit încă să cucerească trofeul suprem al fotbalului european, UEFA Champions League. 

PSG a fost cel mai aproape să cucerească Liga Campionilor în anul 2020, însă au fost înfrânți în finală de Bayern Munchen, scor 0-1. 

Qatar Sports Investments a cumpărat în octombrie 2022 acțiuni la clubul Braga

Fondul de investiții qatarez a achiziționat, în octombrie 2022, 21,67% din acțiunile clubului portughez Sporting Braga, formație ce a cucerit în istorie trei Cupe ale Portugaliei și două Cupe ale Ligii Portugaliei. 

Qatar Sports Investments, fondul de investiții aflat în spatele mai multor branduri sportive și afaceri renumite în întreaga lume, a ajuns la un acord în ceea ce privește achiziționarea a 21,67 % din acțiunile clubului Sporting Clube de Braga, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Portugalia. Întreaga afacere a fost prezentată deja Comisiei Portugheze pentru Piața Valorilor Mobiliare, urmând ca aceasta să fie terminată în următoarele câteva luni.

- comunicat Qatar Sports Investments
 

VIDEO. Rezumat: Tottenham - Portsmouth 1-0

Citește și:

Un jucător de la Atletico Madrid, revoltat după meciul cu Barcelona: „Nu înțeleg de ce am început așa. Am intrat cu frică” » Concluziile lui Simone și Xavi

Răzvan Marin a marcat senzațional pentru o revenire electrizantă pe terenul lui Lazio! Primul gol al sezonului pentru român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  09 Ianuarie 2023, 11:40

pe viitor Premier League osa fie: Arab League..lol

Vezi toate comentariile (1)
Comentează