INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Spania, în pericol ca naționala și echipele de club să fie excluse din Europa! Motivul invocat de UEFA

Episodul care a declanșat vidul de putere de la federația spaniolă / Foto: Imago
Episodul care a declanșat vidul de putere de la federația spaniolă / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 18:53 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 18:53

UEFA amenință Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) că va fi aspru sancționată, dacă permite intervenția politicului în fotbal. Decizia Consiliului Superior al Sporturilor (CSD) de a constitui o comisie de supraveghere, normalizare și reprezentare pentru a supraveghea RFEF, ca răspuns la criza de identitate, a provocat îngrijorare la Nyon.

Haosul instaurat la Federația Spaniolă de Fotbal în ultimele săptămâni a ajuns și în atenția UEFA. Forul de la Nyon nu privește deloc cu ochi buni interferența politicului în fotbal și amenință cu sancțiuni mari dacă nu se iau măsuri urgente. Cotidienele Marca și AS au dezvăluit astăzi că de vină pentru apariția acestui grav pericol este vidul de conducere de la RFEF.

Directorul general al lui Genoa, dezamăgit de Radu Drăgușin: „Cred că a apucat-o pe un drum greșit în carieră”
ITALIA
Directorul general al lui Genoa, dezamăgit de Radu Drăgușin: „Cred că a apucat-o pe un drum greșit în carieră”

Situație critică în care a intervenit deja Guvernul de la Madrid. Acesta, prin intermediul Consiliului Superior al Sporturilor (CSD), a și creat o comisie de supraveghere, normalizare și reprezentare pentru a supraveghea activitatea RFEF. Activitate serios perturbată după demiterea președintelui Luis Rubiales, urmată și de suspendarea interimarului Pedro Rocha!

Interferența guvernului poate avea consecințe grave

Forul continental a anunțat că nu exclude ca, în cazul în care nu se normalizează situația de la federație, să adopte aceleași măsuri ca pentru alte țări din lume care nu au respectat separarea sportului de politic.

„Participarea echipei naționale spaniole la Campionatul European și cea a cluburilor în competițiile europene în sezonul viitor e în mare pericol", scrie Marca, adăugând că "decizia de miercuri, că guvernul spaniol ar urma să preia controlul federației a tras deja semnale de alarmă.

Iar UEFA și-a asumat sarcina de a reaminti consecințele unei intervenții clare și deschise a Executivului", a explicat Marca. Deși FIFA are mereu ultimul cuvânt în astfel de cazuri, și UEFA poate interveni ca să dicteze suspendări, ultimul exemplu fiind cel al Rusiei.

Vicepreședintele, cercetat pentru corupție, e unicul candidat!

Pe 6 mai e prevăzut un scrutin electoral pentru alegerea noului președinte, după ce anteriorul, Luis Rubiales, a fost destituit în urma hiperscandalului sexual cu Jennifer Hermoso, fotbalista din națională ce a fost sărutată forțat la festivitatea de premiere pentru titlul mondial cucerit. Interimarul Pedro Rocha, fost vicepreședintele RFEF din 2018, este singurul candidat, dar dosarul de corupție în care e implicat l-ar putea forța să se retragă din cursă.

Oficialii de la Nyon consideră că intervenția guvernului încalcă legile FIFA și UEFA și că devine foarte greu de diferențiat acest caz de altele care au avut loc cu ani în urmă, la diferite federații
- AS, cotidian spaniol

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Premieră istorică în Serie A, la Inter - Torino!
SERIE A
Premieră istorică în Serie A, la Inter - Torino!
Reacția lui Carlo Ancelotti la anunțul momentului » Răspuns pentru Laporta
LA LIGA
Reacția lui Carlo Ancelotti la anunțul momentului » Răspuns pentru Laporta

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
Supersonick13
Supersonick13  •  25 Aprilie 2024, 21:24

La noi e mai simplu 65% din fotbal e pilitic vreo 10% mixt si cred ca restu privat adica gigi rotaru varga mititelu hagi si inca vreo 2 3 .....

istet10
istet10  •  25 Aprilie 2024, 19:24

Pai Romania care are echipe ale unor ministere, care evident sunt conduse de politicieni, ce ar trebui sa pateasca? Sau echipe ale caror bugete sunt aprobate de politicieni, sefi ale unor autoritati locale.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează