INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GERMANIA - MEXIC 0-1

VIDEO + FOTO // GERMANIA - MEXIC, ȘOC LA MONDIALE! Germania, campioana mondială en-titre, înfrângere în primul meci! Mexicul a produs marea surpriză

FOTO: Reuters +17   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 17 iunie 2018 19:50

Germania, una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului și totodată campioana mondială în exercițiu, s-a prăbușit azi contra Mexicului, scor 0-1. Lozano este cel care a înscris unicul gol al meciului, în minutul 35. 

Germania, de nerecunoscut, a făcut un meci lamentabil în fața unor mexicani care și-au dat viața pe teren. Și-a pierdut merita.

Mexicanii din tribune au intonat imnul țării lor din toată inima. Și așa au început și favoriții. Cu corazon. Iar în secunda 50, careul campioanei lumii era în flăcări, Jerome Boateng blocându-l în ultima clipă pe Lozano. Nemții au replicat imediat, prin Werner, dar un lucru era clar. Va fi trepidant cu nord-americanii.

Și-au depășit condiția

Și a fost! Echipa lui Juan Carlos Osorio și-a depășit cu mult condiția de outsider. Nu s-a închis deloc, iar după caz, a atacat sau contraatacat ori de câte ori i s-a ivit ocazia. Germania? Un pic surprinsă, parcă, s-a văzut mai mult în postura de a reacționa, cum s-a întâmplat spre mijlocul primei părți, prin Werner (20) și Kroos (22) la "capul" lui Moreno (15).

Surprize, surprize

Low, selecționerul, a simțit că lucrurile iau o turnură periculoasă și i-a trimis prompt la încălzire pe Gundogan, Reus și Ginter. Dar n-a putut împiedica golul (35). Khedira a pierdut balonul în jumătatea mexicanilor, contraatac rapid, "Chicharito" Hernandez l-a lansat pe Lozano și 0-1!

Același trend

E adevărat, Germania ar fi putut egala imediat, când Ochoa și "transversala" s-au opus la "directa" lui Kroos. Însă senzația, după 45 de minute, a fost că Mannschaftul nu e în apele sale, nereușind să se smulgă din trendul negativ al amicalelor pre-Mondial (o victorie, o remiză, două eșecuri).

Cu chiu, cu vai

Și mai neajutorați au părut nemții imediat după reluare. Când nord-americanii au strâns rândurile, oamenii lui Low n-au prea mai știut ce să facă. Ba pe o contră, erau cât pe ce să mai încaseze un gol. Cu chiu, cu vai, Kimmich a scos de-o "foarfecă". Fără succes. Și iar o șarjă mexicană, marca "Chicharito", care a încins careul german.

Doar o bară

Jocul a căpătat accente dramatice pe final. Cu un veritabil uragan german în jumătatea nord-americană, temperat când și când de raidurile tăioase ale alb-verzilor. Însă mingea n-a vrut în poarta lui Ochoa. Brandt n-a reușit decât să "bărbierească" bara din dreapta portarului mexican (89) și prima mare surpriză a Mondialului e perfectă!

15 partideoficiale consecutive fără eșec (14 victorii, o remiză) aveau nemții la ora meciului cu Mexicul. Serie frântă

1-4era scorul cu care pierduse Mexicul anul trecut, la Cupa Confederațiilor, în fața echipei B a Germaniei

1982e anul în care Germania pierduse ultima oară meciul de debut la CM: 1-2 cu Algeria. 7 Mondiale consecutive cu victorie la debut aveau nemții

FINAL » GERMANIA - MEXIC 0-1 (Lozano 35)

Echipe de start:

Germania: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt - Khedira, Kroos - Muller, Ozil, Draxler - Werner
Rezerve: Ter Stegen, Trapp, Sule, Rudy, Rudiger, Reus, Hector, Gundogan, Goretzka, M. Gomez, Ginter, Brandt
Antrenor: J. Low

Mexic: Ochoa - Salcedo, Ayala, Moreno, Layun - Herrera, Guardado - Lozano, Gallardo, Vela - Hernandez
Rezerve: Talavera, J. Corona, E. Alvarez, J. Aquino, M. Corona, G. dos Santos, J. dos Santos, M. Fabian, E. Gutierez, R. Jimenez, R. Marquez, O. Peralta
Antrenor: J.C. Osorio

Arbitru: Alireza Faghani (Iran)
Stadion: Luzhniki, Moscova

 
 

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (104)
tonyys
tonyys  •  18 Iunie 2018, 06:52

S-au dezumflat complet nazistii lui werner, sa speram ca nu trec de grupe.

sala_dalles
sala_dalles  •  18 Iunie 2018, 01:36
Postat de Blonder DC pe 17 Iunie 2018, 21:56

Baieti si fete....ati auzit vreodata de expresia "casa de pariuri" ?

Eu cred ca tu esti roman get beget !

bianconerri
bianconerri  •  17 Iunie 2018, 22:12
Postat de xnread pe 17 Iunie 2018, 20:18

Vă salut domnule. Unul scoțian? Cum doriți dvs. :) Scuzați întreruperea subită a mesajului, dar cineva mi-a rechizitionat dispozitivul spunandu-mi că sunt un unchi rău. :D

Totuși v-a lăsat să postați "V"-ul de la Victorie. Mic, dar milos.

Vezi toate comentariile (104)
Comentează