INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  FRANȚA - GERMANIA 0-2

Kroos despre blitz-golul din debutul amicalului cu Franța: „A fost studiat și planificat!”

Balonul expediat de Wirtz se va duce sub transversala porții lui Samba / Foto: Imago
Balonul expediat de Wirtz se va duce sub transversala porții lui Samba / Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 08:42 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 09:32

Golul lui Florian Wirtz din secunda a 7-a a amicalului cu Franța, de la Lyon, a fost cel mai rapid din istoria naționalei Germaniei.

Germania a avut nevoie de doar 7 secunde, de la fluierul de start al partidei, pentru a deschide scorul la Lyon, în amicalul cu Franța (2-0). Toni Kroos i-a pasat prompt lui Florian Wirtz, iar mijlocașul lui Bayer Leverkusen a expediat balonul în vinclu de la 20 de metri! Nicio șansă pentru portarul Brice Samba.

Soluție-surpriză pentru flancul stâng al defensivei: „Edi îl poate lua în considerare”
COLUMBIA - ROMÂNIA
Soluție-surpriză pentru flancul stâng al defensivei: „Edi îl poate lua în considerare”

Cel mai rapid gol din istoria naționalei Germaniei

A fost cel mai rapid gol înscris vreodată de reprezentativa Germaniei! Până sâmbătă seară, recordul a fost deținut de Lukas Podolski, care pe 29 mai 2013, la un 4-2 cu Ecuador, a deschis scorul în secunda 8.

Reușita lui Wirtz putea fi record mondial, însă a fost depășită de austriacul Christoph Baumgartner, care, tot sîmbătă, a punctat în secunda 6 a amicalului cu Slovacia (2-0), adversara României la Euro 2024, în faza grupelor.

Ce spune Toni Kroos despre reușita lui Florian Wirtz

Cum a fost posibil golul lui Wirtz tocmai împotriva unui adversar de calibru, precum Franța, a dezvăluit Toni Kroos la final. „Totul a fost studiat și planificat. Antrenorul nostru pentru fazele fixe a avut la dispoziție patru luni ca să vină cu ceva nou. Și a venit”, a povestit mijlocașul lui Real Madrid.

Lucru confirmat apoi și de selecționerul Julian Nagelsmann: „Acea lovitură a fost exersată, plănuită. Este și meritul antrenorului nostru pentru situații standard, Mads Buttgereit”.

Cum a comentat Didier Deschamps faza golului încasat în secunda 7

La rându-i, omologul său francez, Didier Deschamps, a comentat astfel faza care i-a surprins complet nepregătiți pe jucătorii săi: „Golul de 0-1 a arătat exact starea noastră, am stat prin preajmă și am privit”.

Fostul internațional francez a acuzat incapacitatea „cocoșilor” de a-și pune „în valoare calitățile pe teren, nu am avut resurse. În ceea ce privește agresivitatea, determinarea, nu am fost capabili să ne ridicăm la nivelul adversarului. Ceea ce este de nepermis împotriva unei echipe atât de puternice”.

VIDEO. Ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer, în vizită la baza lui Hagi » Ce șanse îi dă României la EURO 2024?

Alte subiecte din fotbalul internațional:

Didier Deschamps își face praf jucătorii: „Am stat și am privit. N-am fost capabili să ne ridicăm la înălțimea adversarului”

Perla de 17 ani a lui Real Madrid a decis Anglia - Brazilia! Show pe Wembley între cele două forțe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează