INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPANIA

VIDEO Pleacă după aproape două decenii » Clip emoționant la despărțirea de echipa de suflet!

Iker Muniain a ridicat trofeul mult visat / Foto: Imago
Iker Muniain a ridicat trofeul mult visat / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 17:24 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 17:50

Iker Muniain (31 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Athletic Bilbao, și-a anunțat sfârșitul aventurii la echipa bască, pentru care a jucat 15 ani la seniori, după patru ani la academia clubului. Căpitanul „alb-roșiilor” a filmat cu lacrimi în ochi un clip de 80 de secunde în vestiar, prin care le transmite colegilor decizia dureroasă de a pleca.

Încă un fotbalist emblematic al lui Athletic a decis să plece de la Bilbao. Echipa pentru care a jucat timp de 15 ani, precedați de patru sezoane petrecute în Academia clubului basc, va rămâne fără căpitanul ce în decembrie va împlini 32 de ani.

Mijlocașul ofensiv, cu două selecții în naționala Spaniei, și-a pierdut locul de titular la "alb-roșii" (doar 7 apariții) și n-a mai bifat în actuala stagiune decât 801 minute, adunate din 22 de meciuri, în care a reușit numai două goluri.

Nu a plecat însă înainte de a-și așeza în vitrină prima Cupă a Regelui (după finala câștigată dramatic cu Mallorca) și al treilea trofeu cu Bilbao (pe lângă două Supercupe ale Spaniei), înregistrând un eșec în finala Europa League cu Atletico Madrid la București.

„Iubirea mea, a venit timpul să ne despărțim”

Carlos Tevez, din nou internat cu probleme cardiace, după ce a acuzat dureri puternice în piept
ARGENTINA
Carlos Tevez, din nou internat cu probleme cardiace, după ce a acuzat dureri puternice în piept

Pentru această ocazie specială și extrem de emoționantă, Iker Muniain a ales să turneze un videoclip chiar în vestiarul lui Athletic, care durează un minut și 20 de secunde și-n care își ia la revedere de la colegii săi, întrerupându-și discursul mișcător de câteva ori, pentru a lăcrima.

„Am ajuns la Bilbao când aveam 12 ani, eram un copil, iar astăzi, aproape două decenii mai târziu, îmi anunț plecarea la sfârșitul acestui sezon, după 15 ani la prima echipă.

Plec după ce am câștigat mult dorita Copa del Rey, să urc pe Gabarra (n.r. - vaporul de ceremonie) după 40 de ani de așteptare a fost ceva incredibil A fost o decizie foarte dificilă, dar cred că este cel mai bun lucru pentru Athletic și pentru mine. Iubirea mea, acum a venit timpul să ne despărțim. Așa cum am făcut-o și până acum, vom lupta pentru a obține și calificarea mult visată pentru următoarea ediție a Ligii Campionilor", sunt câteva dintre frazele de impact rostite de fotbalistul basc.

Iker Muniain a adunat 557 de meciuri oficiale în toate competițiile în tricoul lui Athletic, contribuind cu 75 de goluri și 70 de pase decisive în roșu și alb.

Sper că am reușit să vă ajut să creșteți un pic și să înțelegeți puțin mai bine sentimentul Athletic și ce presupune acest tricou. Am trecut prin multe lucruri împreună, în interiorul și în afara vestiarului. Am trăit lucruri minunate, altele mai puțin frumoase, dar le-am înfruntat cât de bine am putut. Sunteți capabili să continuați să faceți acest lucru cu cei ce vin
Iker Muniain, căpitan Bilbao

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Zlatan Ibrahimovic va alege noul antrenor! Primul nume de pe lista suedezului este unul surprinzător
ITALIA
Zlatan Ibrahimovic va alege noul antrenor! Primul nume de pe lista suedezului este unul surprinzător
Mesajul de impact al unui puști revoltat de evoluția slabă din derby a favoriților de la Chelsea
ANGLIA
Mesajul de impact al unui puști revoltat de evoluția slabă din derby a favoriților de la Chelsea

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  25 Aprilie 2024, 08:35

Oare de ce a scazut nivelul Muniain la 31 ani? Posibil o rutina pe care nu a putut sa o depaseasca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează