INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Cine e Andrei Racu, românul de 14 ani care a debutat la naționalele de juniori ale Italiei: „Sunt convins că i-ar plăcea să evolueze pentru România”

Andrei Racu evoluează la grupele de juniori ale celor de la Atalanta / Sursă foto: sport.ro
Andrei Racu evoluează la grupele de juniori ale celor de la Atalanta / Sursă foto: sport.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2021 09:37 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 10:08

Andrei Racu, un tânăr fotbalist român în vârstă de 14 ani, e convocat la naționala U15 a Italiei, care participă în această perioadă la „Torneo di Natale”, o competițe amicală.

Puștiul are o poveste asemănătoare cu a multor fotbaliști români stabiliți peste hotare: provine dintr-o familie din Bacău, dar s-a născut la Padova, în Italia. Acolo a început fotbalul, iar în vara lui 2021 a ajuns la grupele de copii și juniori ale Atalantei.

Ce au făcut stranierii  » Alexandru Maxim, gol în meciul cu Fenerbahce » Moruțan și Cicâldău, înfrângere în Turcia
campionate
Ce au făcut stranierii » Alexandru Maxim, gol în meciul cu Fenerbahce » Moruțan și Cicâldău, înfrângere în Turcia

Convocat deja la naționala U15 a Italiei, Andrei, de meserie fundaș central, a înscris un gol în „Torneo di Natale”, competiția unde echipa Italiei a fost împărțită în patru echipe. Conform spuselor tatălui său, puștiul urmează să fie convocat și pentru partida Italia U15 - Kosovo U15, din ianuarie.

Tatăl lui Andrei Racu: „Sunt convins că i-ar plăcea să evolueze pentru România”

„Chiar dacă este născut aici, în Italia, Andrei știe multe despre România și despre naționala României, i-am povestit despre momentele minunate de la Mondialul din 1994 și sunt convins că i-ar plăcea să evolueze pentru România

Deocamdată ne vedem de treabă aici și așteptăm acțiunea din luna ianuarie, când Italia Under 15 va avea și primul meci internațional, cu Kosovo”, a declarat tatăl fotbalistului, conform sport.ro

El a început fotbalul la Padova, iar în vară a mai fost căutat de Juventus, Roma și Inter Milano.

Am ales însă Atalanta atât din motive logistice, având în vedere că de acasă ajungem la Bergamo destul de repede, cât și din motive fotbalistice, pentru că ni s-a prezentat un proiect centrat pe Andrei.

- Marius, tatăl lui Andrei Racu

Andrei Racu are și un frate mai mare, Alexandru, în vârstă de 17 ani, care evoluează pentru Padova Primavera, tot pe postul de fundaș central.

Cum ni se risipește talentul în Diaspora » 8 nume care au ales alte selecționate + doar 3 din 110 fotbaliști români născuți afară au ajuns la națională!
ROMÂNIA
Cum ni se risipește talentul în Diaspora » 8 nume care au ales alte selecționate + doar 3 din 110 fotbaliști români născuți afară au ajuns la națională!

Cum ni se risipește talentul în Diaspora

În luna noiembrie a acestui an, jurnalistul GSP & Libertatea Răzvan Luțac a construit o bază de date specială pentru a afla câți dintre fotbaliștii cu origini românești născuți „afară” au debutat la seniori în ultimul deceniu. Și, mai ales, câți sunt cu adevărat de top. 

Din 2011 în 2021, peste 100 de fotbaliști români - sau cu origini românești - născuți în afara granițelor noastre au debutat în fotbalul de seniori. Nu neapărat în fotbalul mare. Unii dintre ei n-au trecut niciodată de nivelul ligilor inferioare, cu toate că au făcut junioratul la nume importante ale fotbalului european.

Citește și alte știri de actualitate: 

Ce au făcut stranierii în week-end » Mircea Lucescu, contestat: „Un gol, un punct, un bilet spre București” » Dennis Man, „invizibil” în Parma - Perugia + Chiricheș, victorie în Serie A

VIDEO Nicolae Stanciu, gol și pasă decisivă pentru Slavia Praga

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
penultimul
penultimul  •  15 Decembrie 2021, 06:00

Veniți la naționala României tinere domn Racu sa vă pună antrenorul sa frecați banca de rezerve întocmai cum a pățit Radu Dragusin.

dubluv
dubluv  •  13 Decembrie 2021, 13:05

s-a nascut in Italia, deci e italian.

csa.regal.spartac
csa.regal.spartac  •  13 Decembrie 2021, 11:36
Postat de wrx. pe 13 Decembrie 2021, 10:55

Luati gharele de pe copii Diasporei ! Lasati copii diasporei sa creasca sanatos si sa isi urmeze cursul vietii! Nimeni nu vrea Romania! 5 milioane de romani sunt departe de Romania. Ci struiti-va Nationala sub bagheta lui Hagi , cu "super-produsele" Academiei, cu super "diamantele" de la FCSB sau CFR! Jos labele de pe Diaspora! Lasati Nationala Romaniei sub bagheta magica a lui Stoichita! Sa faca si Geovani un ban ce naiba! Nu dragi ziaristi! Nimeni nu vreau la Nationala lui Burleanu, este o pata pe CV-ul oricarui jucator cu scaun la cap!

Tu sigur ai scris ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează