OPINII  »  EDITORIAL TRU

Delictul Cîrstea

Editorial Traian Ungureanu
Editorial Traian Ungureanu

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 15:09 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 15:11

Multe se pot schimba sau se pot crede altceva. Dar nebunia nu e sănătate mintală, prostia nu e inteligență, iar fanatismul nu e înțelepciune

Cu ce și cui a greșit Sorana Cîrstea? Experții explică: Sorana Cîrstea a ieșit în out cu un mesaj care nu e pe linia ideologiei LGBT. Bărbații sunt bărbați, femeile sunt femei, iar copiii trebuie lăsați în inocența lor. Inacceptabil! Mai ales în Anglia, la Wimbledon, într-un loc în care asta e regula casei. Așa spun experții.

Pe hârtie, democrație. Practic, teocrație

Cum adică asta e regula? E ideologia LGBT parte a regulamentului în tenis sau, mai grav, o ideologie de stat? Pe hârtie, Marea Britanie e o democrație, iar asta exclude ideea unică, adevărul fix, slujit, slăvit și protejat de toți, de la instituțiile publice la jucătorii de tenis. Pe hârtie.

În realitate și cu sprijinul experților, Marea Britanie e azi o teocrație parlamentară. În traducere: o democrație limitată. Unde limita e dată de un cult minoritar, de sectanții lui și de puterea lor de cenzură, minciună și șantaj.

Delictul Cîrstea
Sorana Cîrstea // FOTO: Guliver/GettyImages

Țara în care...

Marea Britanie a ajuns țara în care un profesor e concediat pentru că nu folosește prenumele dorite de elevul care pretinde să i se spună "ea". Țara în care o persoană sau o organizație se trezește cu contul bancar închis pentru că a ilustrat public opinii diferite de ideologia LGBT(delictul Cîrstea). Țara în care lideri politici susțin că femeile pot avea penis. Țara în care procuratura a adoptat reglementări ce permit inculparea soțului, soției sau părintelui care refuză să plătească operația de schimbare de sex sau castrare a soției, soțului sau copilului. Țara în care mai mult de jumătate din cetățeni simt că nu mai pot spune ce gândesc și în care peste 60% spun că experții nu înțeleg nimic din lumea reală.

Constructorii ospiciului

Își doresc onor criticii Soranei Cîrstea să trăiască într-o asemenea societate? Dacă da, se pot muta acolo (o pierdere reparabilă) sau pot continua munca de lămurire acasă (o catastrofă ireparabilă). Dar dacă experții au dreptate când spun că ideologia LGBT e o ocupație și o apucătură străină și depărtată? Cine și-a clădit cu atâta trudă ospiciul are tot dreptul să fixeze orarul de vizite și regulamentul intern.

Cei care șantajează societatea

Ce glumă globală! Ideologia LGBT nu e un moft local, ci o dogmă expansionistă. Ea caută agresiv puterea totală în fiecare societate și șantajează fiecare societate până la subjugarea completă. Problema nu e impolitețea Soranei Cîrstea. Problema e demolarea bunului-simț și negația realității promovate de ideologia LGBT. Am ajuns în situația în care a spune că numai femeile pot naște, că un copil e ce se naște și că un bărbat nu poate fi femeie sunt acte de nesupunere și pericol public.

Multe se pot schimba sau se pot crede altceva. Dar nebunia nu e sănătate mintală, prostia nu e inteligență, iar fanatismul nu e înțelepciune. Cel puțin după unii experți de mâna a doua.


Comentarii (35)
Danplaycaptain
Danplaycaptain  •  15 Septembrie 2023, 02:18

Tocmai au fost interzise toate simbolurile creștine în școlile din Franța care devine practic a doua tara europeana anticrestina. După Anglia, desigur. Allez le bleu! Allez Mbappe și toată gașca din Maghreb! Oameni buni învățați araba ca devine obligatorie în câțiva ani. Hai ca la noi merge și turca.

emilradu
emilradu  •  17 Iulie 2023, 06:15
Postat de robson_xix pe 13 Iulie 2023, 08:04

Adevarul e ca in Romania daca ai empatie pentru altcineva sau pur si simplu esti de parere ca nu-i treaba ta cu cine se culca sau cum se imbraca altii inseamna ca esti gay. Asta e, atata ai putut. Stai linistit, nu-ti cere nimeni mai mult, dar incearca sa nu-ti mai fortezi neuronul cu ironii jalnice, ca si asa e epuizat ca trebuie sa citeasca cuvinte mai lungi de trei litere.

Eftin răspuns, posesorule de foarte mulți nevroni, eftin. Ironiile e grele pentru tine, așa că opresc aici acest inutil și imposibil dialog. Nu ai ce vorbi cu cineva care nu are ani de viață câți ani de școală ai tu. Continuăm dialogul când prezinți dovada că ai împlinit frumoasa vrâstă de 23 de ani. Dumnezeu să te lumineze!

florinberceni
florinberceni  •  14 Iulie 2023, 21:53

Poate citește cele scrise de dvs și ,,specialistul în toate" ctp.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează