SPORTURI  »  HANDBAL  »  CONTROVERSĂ

Atac la președintele FR Handbal! » Constantin Din e contestat dur de membri ai Consiliului de Administrație: „Îl ajutăm să-și dea demisia”

Președintele FRH, Constantin Din, felicitându-i pe dinamoviștii Kukic și Zein Foto sportpictures
Președintele FRH, Constantin Din, felicitându-i pe dinamoviștii Kukic și Zein Foto sportpictures

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 17:33 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 19:42

Câțiva membri ai Consiliului de Administrație din cadrul federației intenționează, în frunte cu Flavius Sâsâeac, președintele Asociației  să forțeze un vot împotriva lui Constantin Din la următoarea ședință

Puterea executivă a Federației Române de Handbal, formată din președintele Constantin Din și secretarul general Viorel Mazilu, a devenit antagonică în Consiliul de Administrație cu mai mulți membri, au confirmat sursele Gazetei Sporturilor.

Aceștia caută să convingă încă două-trei persoane din CA pentru ca la următoarea ședință să aibă majoritate la vot și astfel să se poată reuni Adunarea Generală Extraordinară unde să se voteze revocarea președintelui Constantin Din.

„Îl ajutăm pe președinte să-și dea demisia!”

Consiliul de Administrație al FRH este format din 16 membri și până la penultima ședință din urmă cu aproximativ 3 luni inclusiv, tot ce și-au dorit și au propus Constantin Din și Viorel Mazilu s-a confirmat prin vot. Semnele de întrebare au venit la ultima ședință CA din 28-29 iunie, când propunerile puterii executive au căzut la vot, iar Din și Mazilu au pierdut pentru prima dată votul majorității.

Același surse au confirmat că din acel moment cei care au votat împotriva propunerilor din CA și-au dat seama că pot merge mai departe și pot spera la revocarea președintelui Constantin Din.

„Dacă nu a avut bărbăția de a-și prezenta demisia în alb la un an de mandat, așa cum a prostit pe fiecare membru al FRH în ziua în care a cules roadele votului anti-Dedu, de data aceasta vom încerca noi, membrii Consiliului de Administrație, să-l facem se țină de promisiune”, a declarat pentru Gazetă Flaviu Sâsâeac, membru CA.

Flaviu Sâsâeac acuză: „Nereguli cu iz penal!”

Avocatul Flaviu Sâsâeac a declarat pentru Gazeta Sporturilor că sub conducerea președintelui Constantin Din, executivul FRH a făcut nenumărate abuzuri și ilegalități și din cauza acestora, membrii federației s-au simțit păcăliți de promisiunile electorale.

Neregulile comise de executivul FRH sunt nenumărate și de toate felurile, de la cele mici, șmecherești, cu interes mărunt, dar păgubos pentru interesele FRH, până la cele grave ce pot trece pragul legii civile, având iz penal. 

Problema cea mai gravă este că dumnealor nici măcar nu conștientizează gravitatea faptelor pe care le comit cu o lejeritate ieșită din comun”, a spus Flaviu Sâsâeac

Sâsâeac a enumerat câteva dintre acestea, dar și unele decizii care apoi nu s-au respectat:

  • Modificarea frauduloasă a regulamentelor FRH, în afara cadrului stabilit prin vot de către CA
  • Cheltuirea banilor FRH fără acordul CA și nerestituirea lor, chiar dacă s-a votat acest lucru
  • Reținerea abuzivă a 10% din baremurile arbitrilor și observatorilor
  • Nerespectarea și neaplicarea hotărârilor date de CA cu privire la transparența cheltuirii bugetului, dar și cu privire la chestiuni administrative
  • Nu au virat jucătorilor de lot național diurnele pentru unele acțiuni
  • Au mințit în campanie că la grupele de juniori vor scădea cheltuielile
  • A fost achiziționat echipament sportiv în condiții extrem de dubioase
  • Nu s-a respectat sub nicio formă hotărârea Adunării Generale de a aloca 500.000 lei pentru pregătirea și perfecționarea antrenorilor
  • Există un proces pe rol pentru fraudarea alegerilor pentru un nou membru în CA, deoarece au votat 191 de structuri și în procesul verbal erau doar 183 prezenț cu drept de vot
  • Au fost nominalizate diverse persoane de FRH pentru a ne reprezenta la EHF, toate acestea fără avizul CA

Lupta pentru voturi

Atac la președintele FR Handbal! » Constantin Din e contestat dur de membri ai Consiliului de Administrație: „Îl ajutăm să-și dea demisia”
Flaviu Sâsâeac, președintele AHC Potaissa Turda

Sâsâeac a confirmat că împreună cu unii membrii din Consiliul de Administrație a pus la punct o strategie pentru a-l demite pe președintele Constantin Din, printr-o convocare a Adunării Generale Extraordinare. Până la convocarea forului suprem din handbal, cei care vor să-l demită pe Din mai au nevoie de 2-3 voturi, pentru a ajunge la 9 din 16 în CA.

Dacă se va reuși să se convoace Adunarea Generală și revocarea prin vot a președintelui Din, federația va fi condusă până la noi alegeri de vicepreședintele Sorin Dinu, care apoi va fi propus pentru șefia handbalului românesc.

Prin această inițiativă, dacă vom găsi suficienți oameni cu coloană vertebrală în CA, vom putea oferi celor mulți, din teritoriu, șansa de a sancționa incompetența, prin revocarea prin vot liber, a președintelui de context al FRH”, a declarat Flaviu Sâsâeac.

Contactat de Gazetă, președintele Din a spus că deocamdată nu comentează pe marginea acestui subiect.

Pe ce voturi se bazează în acest moment cele două tabere care se vor înfrunta în viitoarea ședință a CA:

  • Voturi pentru: Flaviu Sâsâeac, Sorin Dinu, Gheorghe Tadici, Cristian Potora, Alin Cîrligeanu
  • Voturi împotrivă: Constantin Din, Mihail Bocan, Rudi Stănescu, Adrian Cosman, Liana Costea

Cele 2 tabere încearcă în această perioadă să obțină voturile celor nehotărâți, care momentan par neutri: Petru Ghervan, Gabriel Armanu, Ion Mihăilă, Marian Joița, Neculai Caba, Marius Marocico.

Citește și: 

România încheie grupa B a Europeanului cu o înfrângere » 2-3 dramatic în fața Bulgariei!
CAMPIONATUL EUROPEAN
România încheie grupa B a Europeanului cu o înfrângere » 2-3 dramatic în fața Bulgariei!
Novak Djokovic despre un posibil duel cu Carlos Alcaraz la New York: „Va fi frumos pentru public, de mine – nu sunt atât de sigur!”
ATP CINCINNATI
Novak Djokovic despre un posibil duel cu Carlos Alcaraz la New York: „Va fi frumos pentru public, de mine – nu sunt atât de sigur!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  23 August 2023, 20:24

disensiunile intre presedinte si vicepresedinte (cateva decizii au fost luate fara convocarea vicepresedintelui)se vede in C.A.,Dinu poate sa incerce demiterea lui Din dar cele 2-3 voturi necesare cred ca se fac 4....sanse sunt

Vezi toate comentariile (1)
Comentează