SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

Novak Djokovic despre un posibil duel cu Carlos Alcaraz la New York: „Va fi frumos pentru public, de mine – nu sunt atât de sigur!”

Carlos Alcaraz și Novak Djokovic cu trofeele de la Cincinnati Foto Imago
Carlos Alcaraz și Novak Djokovic cu trofeele de la Cincinnati Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 19:57 / Actualizat luni, 21 august 2023 20:04

Novak Djokovic, 36 de ani, #2 ATP, a cucerit al 39-a titlu Masters 1000 din carieră, record absolut, după un duel pasionant cu Carlos Alcaraz, 20 de ani, #1 ATP, 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4), și aproape 4 ore de joc. Și 16 ani diferență între protagoniști. Sârbul a prețuit calitățile deosebite ale spaniolului

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz au împodobit duminică noapte finala de la Cincinnati, turneul de categorie Masters 1000, cu cele mai strălucitoare diamante. Într-o înfruntare disputată în condiții de umiditate extremă, la fel de sufocante au fost schimburile de mingi purtate între cei doi. De o intensitate infernală, aproape de nesuportat.

„Atât de multe de spus și atât de puțină energie”, așa și-a început sârbul discursul festiv, urmând să primească pentru a treia oară trofeul de ceramică de la Cincinnati Open. 

A fost un roller coaster și, cu siguranță, unul dintre cele mai dure și mai pasionante, mai dificile din punct de vedere mental meciuri din cariera mea. Am simțit ca și cum a fost o finală de Grand Slam, chiar mai mult, sincer vorbind”, a adăugat numărul 2 mondial.

95 de titluri ATPare acum Novak Djokovic, 4 cucerite anul acesta, în care are un bilanț de 38 de victorii și doar 4 înfrângeri

Novak Djokovic: „Fiecare punct e o bătălie”

Aș putea să-l compar cu cel împotriva lui Nadal de la Australian Open 2012, care a avut cinci seturi. Acum trei seturi, dar aproape 4 ore”, a semnalat el. Ceasul din arenă s-a oprit la 3h și 49 de minute, finala de la Melbourne de acum 11 ani a durat 5h53. Comparabile, fiecare pe formatul său.

În continuare, Nole a prețuit valoarea adversarului său, Carlos Alcaraz, deja dublu campion de Grand Slam, lider mondial și cvadruplu învingător în turnee Masters. ”Trebuie să-ți scoți pălăria în fața unui tip ca el, care joacă atât de matur, gestionează atât de bine presiunea pentru cineva care are doar 20 de ani”, a spus Djokovic, 36.

Ca împotriva lui Rafael Nadal

„Nu putem să uităm cât de tânăr este. E atât de impresionant la el acest lucru. Senzația pe care o am pe teren îmi amintește un pic de atunci când îl înfruntam pe Nadal la începutul carierelor noastre. Fiecare punct este agitat. Fiecare punct e o bătălie”, a mai spus cel care are în palmares 23 de titluri de Mare Șlem.

Mi se pare genial să aflu că de câte ori joacă împotriva mea își amintește cum era să îl înfrunte pe Rafa. Pentru mine înseamnă că sunt pe drumul cel bun – Carlos Alcaraz

„Sper să jucăm din nou peste câteva săptămâni la New York. Va fi frumos pentru public, de mine – nu sunt atât de sigur”, a încheiat cu umor Djokovic. 

La rândul său, Carlos Alcaraz a spus după meci că este epuizat. „Mă simt însă mândru de mine, sincer. A fost dificil să joc contra lui Novak. La fiecare punct trimitea cinci, șase, șapte mingi. De aceea, să lupți și să alergi dintr-un colț în altul mereu este realmente dificil de gestionat pe durata întregii partide”, a elaborat Alcaraz. 

Top 10 puncte spectaculoase din finala de la Cincinnati

Citește și: 

Carlos Alcaraz a trecut prin toate stările după finala cu Novak Djokovic » Lacrimi de copil, urmate de un râs în hohote la gluma lui Nole
ATP Cincinnati
Carlos Alcaraz a trecut prin toate stările după finala cu Novak Djokovic » Lacrimi de copil, urmate de un râs în hohote la gluma lui Nole
Nemuritor! Novak Djokovic a câștigat o finala EPICĂ împotriva lui Alcaraz » Aproape 4 ore de thriller la Cincinnati
ATP Cincinnati
Nemuritor! Novak Djokovic a câștigat o finala EPICĂ împotriva lui Alcaraz » Aproape 4 ore de thriller la Cincinnati

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  22 August 2023, 11:30

Zice ca nu-i așa de sigur,gândindu-se poate și la faptul ca acolo se va juca in sistemul 3 din 5!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează