SPORTURI  »  HOCHEI  »  INVESTIȚII

GALERIE FOTO Informații de ultimă oră despre patinoarul „Mihai Flamaropol” » Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Macheta noului patinoar din București +49   FOTO
Macheta noului patinoar din București

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 17:25 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 19:05

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a dezvăluit că „avem 4 ofertanți înscriși la procedura de achiziție pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul artificial «Mihai Flamaropol»”, investiție unde municipalitatea are alocate 46 de milioane de euro, pe lângă cele 6 deja cheltuite inițial.

Trei primari generali ai Bucureștiului care s-au bătut în promisiuni electorale. Sorin Oprescu, Gabriela Firea și Nicușor Dan s-au schinuit de ani și ani de zile să ridice un patinoar de la zero.

În mandatul lui Nicușor Dan lucrurile au început să se mai miște, dar tot s-a bătut pasul pe loc. În noiembrie 2022, pe masa Consiliului General a ajuns proiectul pentru refacerea și modernizarea patinoarului "Mihai Flamaropol", care a fost aprobat.

1953e anul în care a fost inaugurat vechiul patinoar "23 August", care în anii '90 a început să se degradeze, iar din 2012 nu a mai funcţionat deloc

Astăzi, edilul șef al Capitalei a anunțat că „urmează etapa de analiză a ofertelor depuse, iar în scurt timp vom desemna câștigătorul procedurii, astfel încât să intrăm în linie dreaptă cu actualizarea și completarea documentaţiei pentru continuarea lucrărilor de refacere și modernizare a patinoarului”.

FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
+45 FOTO

Patinoar și centru multifuncțional sportiv

„Proiectul constă în continuarea lucrărilor pentru realizarea unei arene sportive, a unui patinoar artificial și a unui centru multifuncțional sportiv și de agrement”, a mai precizat Dan.

Complexul va avea 3.100 de locuri, 110 locuri de parcare și o capacitate de 120 clienți/zi în centrul spa. Iar „arena sportivă va avea toate facilitățile necesare, patinoar artificial, instalație de gheață, sală de conferințe, spații tehnice, spații de depozitare, vestiare pentru sportivi și echipele însoțitoare, vestiare pentru arbitri, cabinet medical și cabinet de prim ajutor”, după cum anunță primarul general.

Conform acestuia, centrul multifuncțional sportiv și de agrement va fi format din: bazin de înot, sală de sport, spații pentru relaxare, întreținere și recuperare, spații pentru masaj hidro-termo terapie, sală de escaladă indoor și outdoor, spații comerciale și pentru alimentație publică, spații pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheată și a evenimentelor organizate.

Citește și:

Construcția de 25 de milioane de euro din Capitală va fi reluată: „Avem banii!” + Alte două proiecte anunțate pentru 2024
CONSTRUCȚII
Construcția de 25 de milioane de euro din Capitală va fi reluată: „Avem banii!” + Alte două proiecte anunțate pentru 2024
Nicușor Dan a anunțat câți bani a produs Arena Națională în 2023
BILANȚ
Nicușor Dan a anunțat câți bani a produs Arena Națională în 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MariusN
MariusN  •  07 Martie 2024, 21:02

Dacă ar fi fost alegeri in fiecare an, atunci era deja gata lucrarea de circa 2 ani........... Hehehehe.

Simonatania
Simonatania  •  19 Februarie 2024, 18:26

Nu mai minți dând vina pe alții. Aproape 4 ani nu ai avut timp sa îl refaci. Acum înainte de alegeri te-a apucat harnicia

fibra
fibra  •  19 Februarie 2024, 17:47

O bataie de joc.E an electoral si toti se fac ca muncesc.Ii mai cred poate cei care nu conteaza.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează