SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

Șansă imensă ratată » Ce se întâmplă cu Simona Halep, în clasamentul WTA, după retragerea de la Madrid Open

Simona Halep/ foto Imago Images
Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 08:52 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 09:45

Simona Halep (32 de ani) rămâne în afara top 1.000 mondial, cu doar 10 puncte. Dubla campioană de Grand Slam a ratat o șansă imensă prin retragerea de la Madrid Open.

Simona Halep a participat la un singur turneu din momentul în care a primit undă verde din partea TAS. Sportiva „tricoloră” a fost eliminată în primul tur de la Miami Open, de Paula Badosa, și s-a ales cu 10 puncte în ierarhia mondială.

Șansă imensă ratată de Simona Halep în clasamentul WTA

Halep ar fi trebuit să participe în această săptămână la altă competiție de 1.000 de puncte, la Madrid. S-a retras înaintea debutului, din cauza unei accidentări. Ar fi primit, doar pentru simpla participare și prezența în turul inaugural, alte 10 puncte. Cu ele ar fi urcat între primele 1.000 de jucătoare ale lumii.

În acest moment, în ierarhia oficială a tenisului feminin, Simona este pe poziția 1.150.

Ce locuri ocupă româncele în clasamentul WTA:

România are în continuare trei jucătoare în top 100 mondial, pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

  • Sorana Cîrstea - 29 WTA
  • Ana Bogdan - 64 WTA
  • Jaqueline Cristian - 74 WTA
  • Irina Begu - 128 WTA
  • Irina Bara - 155 WTA
  • Gabriela Ruse - 162 WTA
  • Anca Todoni - 191 WTA
  • Miriam Bulgaru - 195 WTA

Cum arată top 10 WTA:

Iga Swiatek domină în continuare ierarhia mondială. Are 10.560 de puncte, un avans copleșitor față de urmăritoarele Aryna Sabalenka și Coco Gauff.

Șansă imensă ratată » Ce se întâmplă cu Simona Halep, în clasamentul WTA, după retragerea de la Madrid Open
FOTO: WTA

Simona Halep s-a retras de la Madrid Open

Simona Halep a jucat doar un meci de la decizia TAS, care i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni. A pierdut cu Paula Badosa la Miami Open, în primul tur, pe 19 martie. De atunci, Simona a mai primit două wild-card-uri, dar nu a putut să joace.

Din păcate, corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit și am luat decizia dificilă de a nu juca la Madrid. Greu, pentru că vreau să mă întorc să joc cât mai repede, dar experiența îmi spune să nu mă grăbesc. Mulțumesc turneului de la Madrid, care mi-a oferit un wild card, și fanilor mei pentru sprijinul lor constant. Ne vedem în curând
- Simona Halep

VIDEO. Ion Țiriac, discurs-manifest în conferință turneului de la București: „Am obosit să mă rog de toată lumea”

Citește și alte știri din tenis:

Marton Fucsovics este noul campion la Țiriac Open! » „Am fost puternic și chiar mi-am dorit să câștig acest turneu” + „Trofeul e frumos, va sta în mijlocul livingului meu”
ȚIRIAC OPEN
Marton Fucsovics este noul campion la Țiriac Open! » „Am fost puternic și chiar mi-am dorit să câștig acest turneu” + „Trofeul e frumos, va sta în mijlocul livingului meu”
A triumfat la Stuttgart și a câștigat un supercar, dar nu are permis de conducere
TENIS
A triumfat la Stuttgart și a câștigat un supercar, dar nu are permis de conducere

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
monika.
monika.  •  23 Aprilie 2024, 10:27

Dupa ce ai fost prins si condamnat pt o substanta interzisa, urmeaza doar declinul. The End.

Trandafir
Trandafir  •  23 Aprilie 2024, 09:32

Catre GSP. Ati inundat ziarul cu stiri despre sportivi straini si despre Halep. De ce nu va ocupati si de alte tenismene din Romania ? Tot la Madrid Cristian are o victorie in calificari, merge mai departe. Bara participa la un concurs in Portugalia.

Trandafir
Trandafir  •  23 Aprilie 2024, 09:27

O decizie inteleapta. Nu este refacuta fizic. Nimic nu este mai important decat sanatatea. Ar putea sa inceapa cu turnee mai usoare, ITF 100, WTA 250 .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează