SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Concluziile lui CTP, după înfrângerea lui Halep cu Ostapenko: „Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc”

Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: GSP
Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 februarie 2022 20:02 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 20:21

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a enunțat factorii care au dus la înfrângerea Simonei Halep cu Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Dubai.

  • Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA), în semifinala turneului de la Dubai, scor 6-2, 6-7 (0), 0-6. Cronica meciului e AICI!

Gazetarul, care semnează texte de opinie și pe GSP.ro, a scos în evidență, în primul rând, cifrele modeste pe care Simona Halep le-a avut pe propriul serviciu, jucătoarea noastră contabilizând nu mai puțin de opt erori neforțate în întreaga partidă. CTP a remarcat și letargia româncei din setul decisiv: „Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc”, susține respectatul jurnalist. 

CTP, după înfrângerea Simonei Halep cu Ostapenko: „Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc”

„Frica de a îndrăzni

Urâtă și tristă e meseria de casandru. Mai bine n-aș fi scris în finalul textului de ieri: «Totuși, nu pot să nu observ unele momente de derută la serviciu ale Simonei, care erau s-o coste scump în primul set. Și faptul că nu a atacat suficient de agresiv serviciul 2 moale al lui Ons. Astfel de șovăieli ar fi taxate nemilos de adversara din semifinală, Jelena Ostapenko, aflată în forma ei 'nebună', pe care Simona o știe bine!».

Pentru că asta s-a întâmplat, cu de-afurisenie: momentele de frică la serviciu (8 duble greșeli), în special spre sfârșitul setului 2 și faptul că Simona s-a hotărât abia la 0-5 în setul 3 să dea primul retur decisiv spre linie pe serviciul 2 cât se poate de atacabil al lui Ostapenko.

În restul meciului, cu o încăpățânare care mi-a dat dureri de cap, i-a returnat la mână bombardierei letone, ca să ce? – ca să ia imediat inițiativa cu o lovitură tare în unghi și să câștige punctul. 

Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc... Încep să cred că această lipsă de îndrăzneală e atât de adânc înfiptă în psihicul Simonei încă din copilărie încât nu poate fi învinsă...”, a scris CTP, pe contul său de Facebook

Simona Halep și-a aflat deja adversarele de la Doha » Cu cine joacă în primul tur
WTA DOHA
Simona Halep și-a aflat deja adversarele de la Doha » Cu cine joacă în primul tur

Simona Halep, prima reacție după eșecul cu Ostapenko: „Așa e ea, indiferent cu cine joacă. Dă tare și e greu să returnezi”

La „rece”, Halep a întors pe toate părțile eșecul cu Ostapenko, recunoscând că nu e deloc avantajată de stilul ultraagresiv al jucătoarei din Letonia. Simona spune că Ostapenko nu i-a dat suficient ritm și recunoaște că și-a pierdut concentrarea pe durata setului decisiv.

„Cu o astfel de adversară, este greu să menții o formă sau un ritm. A fost ciudat și primul set, dar am fost destul de puternică pe picioare și am returnat mingile cât de bine am putut. În setul doi, a luat ea conducerea foarte rapid, cu lovituri direct câștigătoare. Nu prea am avut șanse. Apoi am revenit și am fost aproape să câștig. Se întâmplă uneori să nu se întâmple cum îți dorești.

Acesta este jocul ei, nu cred că are alt plan, indiferent cu cine joacă. Dă tare și e greu să returnezi. Mă nemulțumește setul trei, pentru că mi-am pierdut concentrarea și n-am mai stat acolo punct cu punct”, a declarat Simona Halep, conform digisport.ro.

VIDEO Simona Halep, învinsă de Jelena Ostapenko în semifinale la Dubai

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, prima reacție după eșecul cu Ostapenko: „Așa e ea, indiferent cu cine joacă. Dă tare și e greu să returnezi” + ce a nemulțumit-o în decisiv

Imaginile cu Jelena Ostapenko au ajuns virale » Ce făcea letona, deși meciul cu Simona Halep încă nu se terminase

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (10)
465037723673380
Vasile Malaescu  •  19 Februarie 2022, 16:37

nu este nimic rau;;Halep a luat foarte multi bani din tenis;;virsta o lasa la un moment dat,dar este bine ca joaca aceste turnee mici pentru a face rost de bani;; la cite investitii are, cine ii da bani sa le finalizeze;;asa ca in final, eu consider ca si-a facut indeajuns treaba in tenis;; sa mai faca si altii,care stau ca niste circotasi pe margine;; o sa vedeti ca in acest an va mai incasa multi bani;; in rest numai de bine;;

1690324144614070
Viorel Ignat  •  19 Februarie 2022, 09:16
Postat de procter pe 19 Februarie 2022, 05:32

Dacă n ar pierde Simona cu 6-0 sau dacă n ar avea Simona câteva duble greșeli ce ar putea filozofa ctp? Simona in cele mai slabe zile este mai buna decât tot neamul nostru de 100 de ani.

Nistor de la fotbal ," Inafara de 6-0 pt adversari cea mai făcut " și cu privire la neamul nostru ,nu prea știm care!? Pe mulți nu știu dacă ne reprezinta aceasta jucătoare Halep,ea și familia a fost interesata de la început doar pt .câștigurile financiare ,am urmărit de când a început sa joace tenis în turnee și erau numai un stres dacă cumva pierdeau ,chiar declara tatăl ei ca a luat bani împrumut, a vândut nu știu ce etc .și stăteau cu morcovul ........,De aceea eusi mulți alți prin atitudinea ei nu am considerat-o o sportiva în adevăratul sens al cuvântului, doar încă una care doar banii contează, dealtfel fără sa jignesc în mediul lor banii sant cred totul ,vezi și Becali de aceea are și el mulți contra fcsb ,Sportul este altceva ,fair-play ,Ai învins continua, Ai pierdut continua ! Dar asta pt alt neam!

1115907728536992
Gheorghe Bica  •  19 Februarie 2022, 08:40

Cred ca e momentul sa devina ofoarte buna gospodina. Multumim, Simona !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează