SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS/ WIMBLEDON

Din ce în ce mai puține jucătoare din România pe tabloul principal de la Wimbledon în ultimii cinci ani

Sorana Cîrstea nemulțumită în meciul din turul al treilea FOTO Imago Images
Sorana Cîrstea nemulțumită în meciul din turul al treilea FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 18:10 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 19:31

Sorana Cîrstea a părăsit, sâmbătă, turneul de la Wimbledon, unul în care România a fost reprezentată de doar patru jucătoare, care însă nu au reușit să ajungă în săptămâna a doua a turneului de la All England Club. În ultima perioada doar Simona Halep a pășit în această fază pe iarba de All England Club. 

Iarba nu a fost niciodată una dintre suprafețele pe care jucătoarele din România să exceleze. Anul acesta, țara noastră a avut pe tabloul principal patru jucătoare, cele mai puține din ultimii cinci ani, iar cele mai bune rezultate le-au avut Ana Bogdan și Sorana Cîrstea, care au atins turul al treilea.

Prima dintre ele a făcut cel mai bun rezultat al carierei pe această suprafață și a avut cinci mingi de meci pentru o calificare în a doua săptămână, însă a fost învinsă de Lesia Tsurenko după o partidă de aproape patru ore, încheiată cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (18).

„Sunt dezamăgită"

Cea de-a doua a pierdut sâmbătă în fața unei mai inspirate Beatriz Haddad Maia în fața căreia a cedat cu 2-6, 2-6. „Din păcate, nu am mai avut același nivel de joc ca în primele două runde. Aveam așteptări mult mai mari de la mine, am greșit foarte mult și foarte repede. Nici serviciul nu a fost la nivelul pe care mi l-aș fi dorit. Cred că asta a făcut diferența, greșelile din partea mea. Sunt lucruri pozitive, în primele două meciuri am jucat bine, dar nivelul meu a coborât și sunt puțin dezamăgită", a spus Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Românca a trecut în această ediție de Tatjana Maria și de Jelena Ostapenko. „Sunt foarte dezamăgită de mine. La experiența mea, trebuia să fac mai mult. O să iau lucrurile pozitive, victoriile din primele două tururi. Am pierdut la o jucătoare care este în jurul locului 10. O să învăț din greșelile pe care le-am făcut", a concluzionat ea pentru sursa citată.

Românca în vârstă de 33 de ani s-a oprit pentru a cincea oară în această fază la Wimbledon, ea nereușind să treacă vreodată de această rundă.

Patru jucătoare din România între cele mai bune

În ultimii zece ani, doar două jucătoare din România au reușit să ajungă în săptămâna a doua la All England Club: Simona Halep și Monica Niculescu. Halep a câștigat în 2019, s-a oprit în semifinale în 2014 și 2022, atingând sferturile de finală în 2016 și 2017. Monica Niculescu a fost în săptămâna a doua în 2015, când a bifat optimile de finală.

În toată istoria tenisului feminin românesc la simplu doar Virginia Ruzici și Irina Spîrlea au mai reușit să ajungă în săptămâna a doua la Wimbledon. Ruzici a fost în sferturi de finală în 1978 și 1981 și în turul al patrulea în 1979, 1982 și 1983 pe când Irina Spîrlea a atins optimile de finală în 1997 și 1998. 

Rezultatele româncelor la ultimele cinci ediții ale turneului de la Wimbledon

AN (NR)JUCĂTOARE 
2023 (4)Sorana Cîrstea turul 3, Ana Bogdan turul 3, Irina Begu turul 2, Jaqueline Cristian turul 2
2022 (6)Simona Halep semifinale. Irina Begu turul 3, Irina Bara turul 2, Ana Bogdan turul 2, Buzărnescu turul 2, Sorana Cîrstea turul 2
2021 (5)Irina Begfu turul 3, Sorana Cîrstea turul 3, Ana Bogdan turul 1, Mihaela Buzărnescu turul 1, Monica Niculescu turul 1
2019 (6)Simona Halep câștigătoare, Gabriela Ruse turul 1, Monica Niculescu turul 2, Mihaela Buzărnescu turul 2, Ana Bogdan turul 1, Sorana Cîrstea turul 1
2018 (7)Simona Halep turul 3, Mihaela Buzărnescu turul 3, Alexandra Dulgheru turul 2, Sorana Cîrstea turul 2, Ana Bogdan turul 1, Monica Niculescu turul 1, Gabriela Ruse turul 1

Citește și: 

Senzația Mirra Andreeva îl are drept model pe Rafael Nadal » Rusoaica a ales să se pregătească însă la o altă academie

Spaniolii de la El Pais au intrat în lumea lui David Popovici » Dorința de a promova România, definiția fericirii, sfatul prețios al mamei și cum l-a ajutat prietena lui

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close