SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

UPDATE România, victorie cu Thailanda în Cupa Davis » Nicholas Ionel și Filip Jianu au adus punctele decisive

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2023 08:40 / Actualizat sambata, 04 februarie 2023 12:03

România a câștigat întâlnirea cu Thailanda, care contează pentru primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis, scor 3-2.

UPDATE 12:00 » România învinge Thailanda! Filip Jianu a adus punctul decisiv

Câștigător și în partida de vineri, Filip Jianu (267 ATP, 21 de ani) a adus azi punctul decisiv. El l-a învins pe  Yuttana Charoenphon (976 ATP, 22 de ani), scor 6-0, 6-2, după un meci care a durat o oră și 3 minute.

Românul a jucat excelent în primul set. A reușit 3 break-uri și a câștigat setul cu 6-0, după 21 de minute.  În setul secund, Jianu s-a distanțat rapid. A făcut 5-1 și a câștigat setul cu 6-2, aducând punctul decisiv pentru România.

UPDATE 11:00 » Nicholas David Ionel, victorie cu Kasidit Samrej

După ce a pierdut în prima zis, Nicholas David Ionel (225 ATP, 20 de ani) și-a luat azi revanșa și l-a învins pe Kasidit Samrej (605 ATP, 22 de ani), scor 6-4, 6-1. 

După un start de set echilibrat, cei doi jucători au mers cap la cap până la 4-4, când românul a forțat și a făcut break-ul. Ulterior și-a câștigat serviciul și a lua setul cu 6-4.

În setul doi, Nicholas David Ionel a jucat mult mai bine, iar thailandezul nu a putut ține ritmul. Românul a condus cu 4-0, după două break-uri și a reușit să câștige setul cu 6-1, asigurându-și victoria.

România, învinsă la dublu de Thailanda în Cupa Davis

Perechea Marius Copil/Victor Vlad Cornea a fost învinsă în trei seturi de Pruchya Isaro și Thantub Suksumrarn, scor 6-4, 2-6, 4-6, după un meci de două ore și 14 minute.

Deși erau cotați cu prima șansă la casele de pariuri, Copil și Cornea nu au putut să ducă România în față, la general, astfel că „tricolorii” sunt obligați să câștige azi ambele meciuri de simplu.

Primul set a fost unul echilibrat. În primele game-uri, fiecare pereche a jucat bine pe propriul serviciul și niciuna nu a reușit să facă break. După ce au salvat o minge de break, la 4-4, Copil și Cornea au dus scorul la 5-4, moment în care au făcut singurul break din set, câștigând cu 6-4 primul act.

În al doilea set, românii nu au mai fost la fel de siguri la serviciu. Thailandezii au făcut două break-uri, la 1-1 și 4-2, câștigând setul cu 6-2.

 În decisiv, „tricolorii” au început foarte bine și au condus cu 3-0. Totuși, aceștia nu au putut câștiga setul. Thailandezii au revenit și au câștigat setul, cu 6-4, asigurându-și victoria.

1.46era cota românilor la victorie. Thailandezii aveau 2.50

România și Thailanda erau la egalitate după prima zi 

Echipele României și Thailandei au încheiat prima zi, 1-1. 

În primul meci, Nicholas David Ionel a fost învins surprinzător de Yuttana Charoenphon cu 7-5, 3-6, 6-1, în timp ce Filip Jianu s-a impus în fața lui Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-7 (5), 6-2. 

Citește și: 

„A dat-o afară pe Camelia Șucu” » Surse din baza sportivă „Năstase&Marica” au povestit pentru Gazetă cum au acaparat cei doi terenul

„Sunt profund întristată” » Virginia Ruzici a vorbit despre situația la zi a Simonei Halep

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
Hagicianul
Hagicianul  •  04 Februarie 2023, 13:00

Felicitări băieți! Să vină Norvegia cu Casper Ruud în Grupa I!

ioanamd
ioanamd  •  04 Februarie 2023, 12:57

Felicitări pentru echipa care ne aduce bucuria de a merge mai departe! Avem mari speranțe în Filip Jianu și Nicholas Ionel și dorim să-i vedem cât mai sus în clasamentul ATP. Poate și Marius Copil și Victor Cornea vor avea succes, așteptăm! Succes!

ioanamd
ioanamd  •  04 Februarie 2023, 12:57

Felicitări pentru echipa care ne aduce bucuria de a merge mai departe! Avem mari speranțe în Filip Jianu și Nicholas Ionel și dorim să-i vedem cât mai sus în clasamentul ATP. Poate și Marius Copil și Victor Cornea vor avea succes, așteptăm! Succes!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează